Το ιπτάμενο αυτοκίνητο του μέλλοντος (Εικόνες & Βίντεο)

ιπταμενο αυτοκινητο

Πριν από λίγα χρόνια ακούγοντας και μόνο για ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί παράλληλα και να πετάει θα σκεφτόμασταν κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο όμως απέχει πολύ λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, όπως όλα δείχνουν.

Το νέο μοντέλο της εταιρίας AeroMobil, που ξεχωρίζει για το design του, θα μπορεί να γκαζώνει και τόσο στην άσφαλτο όσο και στον εναέριο χώρο από το 2017 και μετά.

«Θέλαμε μια άλλου είδους τεχνολογική επανάσταση. Μια επανάσταση στον χώρο της ιδιωτικής μετακίνησης» τόνισε ο γενικός διευθυντής της AeroMobil, Juraj Vaculik. «Τα αμάξια με την ικανότητα αυτόματης οδήγησης, χωρίς την παρουσία οδηγού, είναι απλά μια μικρή βελτίωση στο πρόβλημα των μεταφορών. Η πραγματική λύση είναι τα ιπτάμενα αμάξια».

Το όχημα θα απευθύνεται σε οδηγούς με «φουσκωμένο πορτοφόλι». Η τιμή του μοντέλου της AeroMobil δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά όπως αναφέρθηκε θα κοστίζει «μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Το αυτοκίνητου του μέλλοντος είναι εφοδιασμένο με σύστημα «αυτόματου πιλότου» και με αλεξίπτωτα και όπως υπόσχονται και οι κατασκευαστές της AeroMobil θα φέρει την «επανάσταση» στον τομέα της ιδιωτικής μετακίνησης.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kzYb68qXpD0]

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.