Το «Κοντραμπάσσο» για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο Αυλαία στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του για τη θεατρική περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2014, παρουσιάζει σε νέα παραγωγή την πετυχημένη παράσταση «Το Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ , με τον ηθοποιό, Κώστα Γακίδη, σε σκηνοθεσία Πάνου Χαρίτογλου. Μετά  την πετυχημένη πορεία της παράστασης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με κορυφαίους σταθμούς την Πολωνία, το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προς τιμή του επί 30 χρόνια ηθοποιού του, Κώστα Γακιδη για 8 μόνο ημέρες στις 17-18, 24-25, 31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014.

Κοντραμπάσσο4

Πρόκειται για μια παράσταση σχοινοβασία ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στην αλήθεια και το ψέμα, στο μεγαλείο και την παρακμή, στον θρίαμβο και την αποτυχία, στην αγάπη και το μίσος, στον έρωτα και την φαντασίωση. Μια απελπισμένη κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στην μοναξιά, την αποξένωση και την κοινωνική απομόνωση. Ένας καθρέφτης του σημερινού ανθρώπου που ζει τρομοκρατημένος μέσα σε πλήρη εξασφάλιση.

Ο ήρωας του Ζüskind μέσα στην σχέση έρωτα κι εξάρτησης που έχει με το κοντραμπάσσο, το βλέπει ως «Το βασικό όργανο της ορχήστρας», «…ο θεμέλιος λίθος της ορχηστικής μουσικής», «…το μεγαλύτερο θηλυκό όργανο», «…εμπόδιο», «…το πιο ακαλαίσθητο, το πιο κακόμορφο όργανο που επινόησε ο άνθρωπος», αλλά ακόμα και ως γκρινιάρη, αδιάκριτο και ηδονοβλεψία. Για τον ίδιο τον Ζüskind το κοντραμπάσο είναι ένα έξυπνο εργαλείο που συνδυάζει το μεγαλείο της μουσικής με την πίκρα του περιθωρίου και που το χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά για να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα όπου το ατομικό γίνεται κοινωνικό, το ξένο οικείο, και εγώ ο άλλος.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Πάνος Χαρίτογλου
Μουσική διδασκαλία: Γιώργος Γραλίστας
Ηθοποιός: Κώστας Γακίδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παραστάσεις: 17-18, 24-25,31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα- Τρίτη 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Μειωμένο 10€

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.