Το πραγματικό πρόσωπο του Χριστού στην παιδική του ηλικία (Εικόνες)

Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού κατά την παιδική του ηλικία ισχυρίζονται πως κατάφεραν να αποτυπώσουν εξειδικευμένοι ερευνητές της ιταλικής αστυνομίας.

Βασιζόμενοι στην πλέον σύγχρονη τεχνολογία μέσω της οποίας εξιχνιάζονται πολυσύνθετα εγκλήματα αλλά και στην Αγία Σινδόνη του Τορίνου υποστηρίζουν πως μας φέρνουν αντιμέτωπους με μία εικόνα ύψιστης ιστορικής και θρησκευτικής αξίας.

Κατά την καθολική παράδοση στην Αγία Σινδόνη, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της εκκλησίας, αποτυπώθηκε το πρόσωπο του Ιησού μετά την αποκαθήλωση.

Οι ερευνητές αφού απεικόνισαν το πρόσωπο με τη διαδικασία της ανάστροφης γήρανσης, γύρισαν ουσιαστικά τον χρόνο πίσω στην παιδική ηλικία του Ιησού τροποποιώντας ψηφιακά χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Υπογραμμίζεται ωστόσο ότι η αυθεντικότητα της Αγίας Σινδόνης αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης ανά τους αιώνες μεταξύ θρησκευτικής και επιστημονικής κοινότητας με μέλη της τελευταίας να δηλώνουν κάθετα πως το «κειμήλιο» είναι μεταγενέστερο των χρόνων του Ιησού Χριστού και κατά συνέπεια το πρόσωπο που αποτυπώνεται αποκλείεται να είναι δικό Του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.