Το σπίτι – καταφύγιο για το τέλος του κόσμου (Φωτογραφίες)

Τώρα που άλλαξε η χρονιά και μπήκε το νέο έτος, μερικοί από εμάς θα ανησυχούν για τους επόμενους 12 μήνες, εάν θα δουν το 2015, εάν ΤΩΡΑ είναι το τέλος του κόσμου. Μπορείτε λοιπόν εσείς που ανησυχείτε για το τέλος να κατασκευάσετε ένα τέτοιο σπίτι, ή να μετακομίσετε στο Κολοράντο και να αγοράσετε αυτή την κατοικία που στοιχίζει μόνο 11.5 εκατομμύρια δολάρια. Άλλωστε η ζωή είναι ανεκτίμητη, έτσι δεν είναι;

spiti katafygio

Οι τοίχοι του σπιτιού είναι ‪κατασκευασμένοι από ενισχυμένο τσιμέντο ‬και μονωμένα με χάλυβα. Αυτό κάνει τη δομή τόσο ισχυρή που του έχει δοθεί «πυρηνική βαθμολογία», δηλαδή υπό συνθήκες πυρηνικής καταστροφής το σπίτι, που είναι 4,200 τ.μ, θα παραμείνει άθικτο!

Απ’ έξω το σπίτι δεν φαίνεται να είναι κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο οι εσωτερικοί του χώροι είναι πολυτελείας (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες). Ο μόνος τρόπος που μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι το σπίτι αυτό είναι καταφύγιο, είναι από τους μεταλλικούς αεραγωγούς που φαίνονται στην ταράτσα. Οι αεραγωγοί διασχίζουν όλα τα δωμάτια του σπιτιού και κλείνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το ‪σύστημα διύλισης νερού που περνάει από 7 στάδια και η ηλιακή και αιολική τουρμπίνα (που είναι συνδεδεμένες με γεννήτριες φυσικού αερίου ως ύστατη λύση) είναι εντελώς κρυμμένα. Το σπίτι διαθέτει ελικοδρόμιο και ραντάρ.

doomsday house

Μπορεί να μοιάζει απλά με ένα ωραίο, ζεστό σπίτι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα καταφύγιο επιβίωσης που δεν είχε ούτε μια διακοπή ρεύματος τα τελευταία 10 χρόνια.

Το «σπίτι επιβίωσης» χτίστηκε το 2003, και είναι τώρα διαθέσιμο προς πώληση για πρώτη φορά στα 11.5 εκατομύρια δολάρια. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα ενοικίασης για σας που δεν έχετε άμεσα τα χρήματα… Η τιμή ενοικίασης ειναι 19.500 χιλιάδες δολάρια ανά άτομο το μήνα!
Ο λόγος ειναι απλός: Εάν φτάσει ο Αρμαγεδδών, το σπίτι αυτό ειναι όχι μόνο το πιο ασφαλές και σίγουρο μέρος για την επιβίωσή σας αλλά αν όντως έρθει το τέλος, μετά δεν θα έχετε ανάγκη από χρήματα!

Πηγή: onalert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.