Το φθηνότερο Diesel αυτοκίνητο στον κόσμο

Μία πετρελαιοκίνητη έκδοση προστίθεται στην γκάμα του Tata Nano των περίπου 2,000 δολαρίων, η οποία θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο στο Auto Expo της Ινδίας.

Το φθηνότερο αυτοκίνητο στον κόσμο μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμο με κινητήρα βενζίνης 624 κ.εκ. με απόδοση 38 ίππους, κι έναν όμοιο μοτέρ φυσικού αερίου-βενζίνης με απόδοση 33 ίππους.

tata nano

Ο νέος δικύλινδρος diesel 800 κ.εκ. με απόδοση 45 ίππους λόγω ροπής θα χαρίζει αξιοπρεπείς επιδόσεις στο μικροσκοπικό μοντέλο αλλά είναι αξιοπρόσεκτη η ιδιαίτερα χαμηλή του κατανάλωση που κυμαίνεται μεταξύ 2,5 και 2,8 lt/100km.

Η Tata εκτός από το Nano diesel σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα συμπαγές hatchback κι ένα sedan με μήκος έως 4 μέτρα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Χ1 που χρησιμοποιείται ήδη στα μοντέλα Vista και Manza.

Το supermini hatchback είναι προϊόν του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού τμήματος της Tata και θα βγει στην αγορά στα τέλη του έτους εξοπλισμένο με τον κινητήρα MultiJet της FIAT των 1,3 λίτρων κι έναν καινούριο 1,2 λίτρων turbo βενζίνης. Το Sedan θα παραχθεί εντός του 2014 και θα αντικαταστήσει το Manza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.