Το «104» πάει Γκάζι

Τον ολοκαίνουριο πολυχώρο τους «104» εγκαινίασαν τη Δευτέρα το βράδυ οι Εκδόσεις Καστανιώτη στην οδό Ευμολπιδών 41 στο Γκάζι με πλήθος εκπροσώπων του καλλιτεχνικού, πνευματικού και δημοσιογραφικού κόσμου να έχει δώσει το παρόν.

Πρόκειται για ένα χώρο συνολικής έκτασης 1.000 τ.μ. με πέντε διαφορετικές αίθουσες χωρητικότητας 20 έως 200 θεατών, στον οποίο θα φιλοξενούνται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, εργαστήρια και εκθέσεις επιδιώκοντας να αποτελεί σημείο συνάντησης των φίλων της τέχνης και των γραμμάτων.

Τη βραδιά έντυσαν μουσικά η Νατάσσα Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και η Μαριέττα Φαφούτη με τον Tareq, δίνοντας στην εκδήλωση χαρακτήρα γιορτής.

Η επιλογή βέβαια των παραπάνω ονομάτων μόνο τυχαία δεν είναι καθώς οι εν λόγω καλλιτέχνες αποτελούν φίλους του εκδοτικού οίκου με το Θ. Καραμουρατίδη και τη Μ. Φαφούτη να συμμετέχουν ενεργά στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της νέας σαιζόν.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ιδιόκτητο διατηρητέο κτίριο της οδού Θεμιστοκλέους, το οποίο μέχρι πρότινος φιλοξενούσε τις αντίστοιχες εκδηλώσεις, θα αποτελεί πλέον την έδρα των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Θάνος Βάγιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.