Το «Mea Culpa» του Κωνσταντίνου Ρόδη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις το Νοέμβριο του 2013,  το «Mea Culpa» του Κωνσταντίνου Ρόδη , σε σκηνοθεσία του συγγραφέα  και του Ιωάννη Κυφωνίδη, με τη Νέλλη Γκίνη, επιστρέφει από τις 4-12 Απριλίου  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

MEA CULPA 3Mea Culpa. Είναι το θεατρικό κείμενο του Κωνσταντίνου Ρόδη που βασίστηκε σε πραγματική ιστορία και καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνει μια οικογένεια, στην προσπάθεια να μεγαλώσει και να στηρίξει ένας μέλος της με νοητική υστέρηση. Μετά τον πρώτο κύκλο παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το δεύτερο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής για έναν τρίτο και τελευταίο κύκλο.

Η Ζωή στις αρχές του ΄70 αποκτά και μεγαλώνει το γιο της Σταύρο, που γεννήθηκε με νοητική στέρηση σε μια εποχή, χωρίς κοινωνική υποστήριξη και δυνατότητες ένταξης, εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Τα προβλήματα πολλά. τόσο από την ίδια της την οικογένεια, όσο και από τον κοινωνικό περίγυρο. Δεν υπολογίζει όμως τίποτα. Πάει κόντρα σε όλα και εμμένει στην άποψή της. Ο Σταύρος δε θα φύγει ποτέ από κοντά της.

Σύμμαχός της ο άνδρας της Προκόπης. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο γιος της Άρης και ο κοινωνικός της περίγυρος. Τις ισορροπίες προσπαθεί να διατηρήσει η αδερφή της, Μαίρη. Η Ζωή και ο Σταύρος έρχονται αντιμέτωποι με μία σκληρή πραγματικότητα μέσα σε μία πόλη που δε μπορεί να αποδεχτεί και να εντάξει στο σύνολό της τους ανθρώπους με αναπηρία.

 

Πρόκειται για μία πολυμορφική παράσταση, της οποίας η πρωτοτυπία  έγκειται στο συνδυασμό του θεάτρου με τον κινηματογράφο, καθώς προβάλλονται εμβόλιμες κινηματογραφημένες σκηνές και video art πλήρως ενταγμένες στη δράση του έργου, ενώ τα πρωτότυπα μουσικά θέματα αποδίδονται ζωντανά επί σκηνής με πιάνο από το μουσικoσυνθέτη Μιχάλη Αβραμίδη.

Τα περισσότερα από τα κοστούμια που αξιοποιούνται είναι χειροποίητα από το βεστιάριο της Μαίρης Αναστασίου και χρονολογούνται από τις δεκαετίες του ’60, ’70 και ’80, ενώ μέρος των σκηνικών αντικειμένων ανήκουν στη συλλογή του Fashionart Lover.

O σχεδιασμός του ομότιτλου  Audio book έγινε από τη Νατάσα Μποζίνη, με βάση τα πρότυπα της διεθνούς πλατφόρμας  «Design for all» (Σχεδιάζοντας για όλους),  που υποστηρίζει την προσβασιμότητα από το σύνολο των πολιτών, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Το Mea Culpa κυκλοφορεί σε: 
Διπλή Έκδοση: Βιβλίο και Audiobook από τις εκδόσεις Άπαρσις και τις ψηφιακές -ηχητικές εκδόσεις Studio Amid , αλλά και ως Digital audiobook που μπορείτε να το κατεβάσετε από το www.studioamid.gr.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Κωνσταντίνος Ρόδης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρόδης-Ιωάννης Κυφωνίδης
Πρωτότυπη μουσική – Ενορχήστρωση: Μιχάλης Αβραμίδης
Φωτισμοί-Ήχος & Κινηματογράφηση-Τρέηλερ: Παναγιώτης Κουντουράς
Σκηνική – ενδυματολογική επιμέλεια: Ιφιγένεια Κυφωνίδου
Μακιγιάζ: Ειρήνη Μάκιου
Αφίσα-Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κορίτσογλου
Φωτογραφίες: Αποστόλης Αναστασόπουλος, Διονύσης Κούτσης , Γιάννης Πράππας
Ηχογραφήσεις: Studio Amid
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Τζώρτζη
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου (Dominus Productions)
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη
Συμπαραγωγή: ΟΜΜΘ & Dominus Productions

Διανομή: Νέλλη Γκίνη, Κωνσταντίνος Ρόδης, Ιωάννης Κυφωνίδης, Αθηνά Νάννου, Μιχάλης Αβραμίδης, Γιολάντα Μπαλαούρα

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Απριλίου  2014, στις 21:00  (CR1 M2)
Παραστάσεις: Σάββατο  5, Κυριακή  6 &  Πέμπτη  10, Παρασκευή 11, Σάββατο 12 Απριλίου , στις 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ , 5 ευρώ  (μαθητικά-φοιτητικά-κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Πληροφορίες – εισιτήρια:  Τηλεφωνικά, στο 2310-895938-9, στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στα εκδοτήριά του, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

E-tickets, στο www.tch.gr  & http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1040

*Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι προσβάσιμο σε πολίτες με αναπηρία

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.