Τρικυμία στην κυβέρνηση από τον παραγκωνισμό Μανιτάκη

Τριγμούς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να προκαλούν στην κυβέρνηση οι εξελίξεις στο θέμα της απόλυσης των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η απόφαση να αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης  Στουρνάρας τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα γι΄ αυτό το θέμα προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.  

Ο κ.Μανιτάκης, φαίνεται να τίθεται εκτός διαπραγματευτικής ομάδας, καθώς η τρόικα απέρριψε το σχέδιο του για τις αποχωρήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ  στενοί του συνεργάτες του υπουργού δήλωναν  πως  αν το πρόβλημα για την εκταμίευσης της δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να παραδώσει το υπουργείο στον Γιάννη Στουρνάρα για να υπογράφει εκείνος ό,τι ζητάει η τρόικα.

Παράλληλα, ο υπουργός Δοιηκητικής Μεταρρύθμισης , εν όψει της συνδιάσκεψης που θα κάνει η ΑΔΕΔΥ στις 10 Απριλίου, έχει συστήσει χαμηλούς τόνους αφού η σύγκρουση με μια κοινωνική ομάδα δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα ό,τι κι αν ισχυρίζονται η τρόικα και ο κ. Στουρνάρας.

Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό προκάλεσε την άμεση παράμβαση της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη, καθώς ο κ.Μανιτάκης υποστηρίζεται από αυτό το κόμμα. Έτσι το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς  καθησύχασε το Φώτη Κουβέλη και του τόνισε παράλληλα πως το σχέδιο Μανιτακη αποτελεί βασικό άξονα της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης.

Αλέξανδρος Πήχας

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.