Υποτροφίες ΟΤΕ-COSMOTE για το 2012-2013

Παρά τους χαλεπούς καιρούς τους οποίους διανύουμε, ο ΟΤΕ σε συνεργασία με την COSMOTE συνεχίζει να επιδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο. Για 11η συνεχόμενη χρονιά οι δυο εταιρείες προχώρησαν στην εφαρμογή του προγράμματος χορήγησης των υποτροφιών, που στόχο έχει να στηρίξει τους πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι), με χαμηλά εισοδήματα ή και ιδιαίτερες οικογενειακές ανάγκες, οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους. Εκείνο που κρίνουμε άξιο να αναφέρουμε είναι πως ο συγκεκριμένος θεσμός ενδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο φέτος, αφού ΟΤΕ-COSMOTE προσέφεραν συνολικά 20 υποτροφίες ύψους 15.280ε και 26 τιμητικές διακρίσεις ύψους 1.528ε έκαστος.

Το roadstory.gr ήταν εκεί στην τελετή απονομής των υποτροφιών, που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι και σας μεταφέρει τις σημαντικότερες στιγμές και τα συναισθήματα όσων παρευρέθηκαν.

Είναι Τετάρτη μεσημέρι, 12 Δεκεμβρίου και βρισκόμαστε στο κεντρικό κτίριο του ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE στο Μαρούσι. Εδώ πραγματοποιείται η εκδήλωση της τελετής απονομής Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE για το 2012-13 με την υπογραφή της κ. Ντέπης Τζιμέα – Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας ομίλου ΟΤΕ, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE κ. Μιχάλη Τσαμάζ, άλλων σημαντικών στελεχών του ομίλου, και φυσικά των υποτρόφων-διακριθέντων και των γονέων τους, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα το τελευταίο τριήμερο με έξοδα των ΟΤΕ-COSMOTE. Ολόκληρη η τελετή ήταν συναισθηματικά φορτισμένη δεδομένης και της παρουσίας των συγγενών των υποτρόφων και των διακριθέντων ενώ η εκδήλωση καλύφθηκε από τα μεγαλύτερα δίκτυα της χώρας.

Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος απευθυνόμενος στο κοινό είπε μεταξύ άλλων:

«Η μεγαλύτερη ευθύνη όλων είναι απέναντι στον εαυτό μας. Να είμαστε πιστοί στις ιδέες μας. Να είμαστε οι άνθρωποι που ονειρευτήκαμε να είμαστε, χωρίς ηθικές εκπτώσεις. Να βάζουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Να βλέπουμε πέρα από τα στενά όρια του εαυτού μας»,

«Η ανάληψη της ευθύνης δεν είναι βάρος, είναι δύναμη δημιουργίας, με χειροπιαστά αποτελέσματα» ,

«Κάθε στιγμή, να ακολουθείτε τα πιστεύω σας. Να μαθαίνετε κάτι καινούργιο. Να παίρνετε τη ζωή στα χέρια σας, να αναλαμβάνετε την ευθύνη και να δημιουργείτε για εσάς και για τους άλλους» , ενώ με αναφορές στον Καζαντζάκη και στον Μακρυγιάννη ολοκλήρωσε έναν άκρως συγκινητικό λόγο, που εύκολα θα χαρακτήριζε κανείς ως ύμνο της ευθύνης του ‘εμείς’ σε άρνηση προς το ‘εγώ’.

Ακολούθησαν κι άλλες ομιλίες στελεχών του ομίλου ενώ συγκινητική στιγμή της τελετής ήταν τα εκπληκτικά βίντεο με τους υποτρόφους, που ετοίμασαν οι συντελεστές της εκδήλωσης και συγκεκριμένα ένα βίντεο με την αντίδραση των υποτρόφων στο τηλεφώνημα στελέχους του ομίλου, που τους ενημερώνει ότι έχουν επιλεγεί. Το αρχικό ξάφνιασμα θα μεταμορφωνόταν σε συγκίνηση και πολλά πολλά ‘ευχαριστώ’! Η τελετή έκλεισε με μοναδικό τρόπο όταν ο υπότροφος της Καβάλας ζήτησε να πάρει το λόγο και αναφερόμενος στους γονείς ως πρωταγωνιστές στη ζωή και στις επιτυχίες των νέων παιδιών, έκανε τους παρευρισκόμενους να ξεσπάσουν σε κλάματα και χειροκροτήματα. Να σημειωθεί πως το οικονομικό βοήθημα που προσέφερε συνολικά φέτος ο όμιλος ΟΤΕ-COSMOTE στους 46 νέους από 17 νομούς  άγγιξε τα 345.328ε ενώ ο συγκεκριμένος θεσμός έχει απονέμει μέχρι σήμερα 126 υποτροφίες και 257 τιμητικές διακρίσεις, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2εκ. ευρω. Η προσφορά του ομίλου βέβαια δε σταμάτησε εκεί. Εκτός από το χρηματικό βραβείο, οι Υπότροφοι και Διακριθέντες για το 2012-2013 παρέλαβαν δωρεάν σύνδεση conn-x, κινητά τηλέφωνα με καρτοσυμβόλαιο COSMOTE και δωρεάν πάγιο που θα διαρκέσει για διάστημα ίσο με την επίσημη διάρκεια φοίτησης της κάθε σχολής και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΟΤΕ ΤV για ένα χρόνο. Επιπλέον στους Υποτρόφους δόθηκαν tablets.

Πολλά συγχαρητήρια σε ΟΤΕ και COSMOTE γι’αυτή τη μεγάλη κίνηση κι ένδειξη ανθρωπιάς κι ελπίζουμε ο συγκεκριμένος θεσμός να συνεχιστεί και μέσα στα επόμενα χρόνια δίνοντας σημαντικές ευκαιρίες σε ακόμα περισσότερους νέους. Προσωπικά, όντας ένας από τους διακριθέντες του θεσμού φέτος, θα ήθελα να πω μέσα από την καρδιά μου ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον όμιλο ΟΤΕ-COSMOTE τόσο για την τιμητική μου διάκριση όσο και για την άψογη φιλοξενία μας στην Αθήνα το τριήμερο εκείνο, γεγονός που μας επέτρεψε υποτρόφους και διακριθέντες να δεθούμε μεταξύ μας και να αποδείξουμε πως μέσα σ’αυτή τη γκρίζα εποχή ο άνθρωπος πρέπει να παραμείνει πάνω απ’όλα!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ OTE-COSMOTE, μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ote-cosmote-scholarships.gr/

Νίκος Πιτάνιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.