Φίδια «έζωσαν» την Ηλεία

Δεκάδες περιστατικά με παρουσία φιδιών μέσα σε κατοικημένες περιοχές, στο κέντρο πόλεων ή ακόμα και μέσα σε σπίτια καταγράφονται καθημερινά στην Ηλεία. Ακόμα και σε πόλεις όπως ο Πύργο ή η Αμαλιάδα.
Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική είναι αρκετές για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών που ίσως απαιτούν μόνο την ψυχραιμία των πολίτων, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ακίνδυνα φίδια και όχι δηλητηριώδη όπως οι οχιές. 
Στη Εθελοντικών Διασωστική Ομάδα Rommel που έχει άμεση σχέση στο περιβάλλον και τα ζώα, είναι συχνές οι κλήσεις για βοήθεια σε τέτοια περιστατικά. Και όπως λέει ο πρόεδρος του Rommel Ηρακλής Ματρώζος, στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκουν μπροστά τους δεντρογαλιές. «Οι πολίτες δεν γνωρίζουν και ίσως δικαιολογημένα τα φίδια και όταν αντικρίσουν ένα, τους πιάνει πανικός.  Πιστεύω ότι χρειάζεται ψυχραιμία και έτσι μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την κατάσταση, αλλά ίσως και να αναγνωρίσουν αν πρόκειται για δηλητηριώδες ή όχι φίδι».

Μάλιστα αναφερόμενος σε πρόσφατο περιστατικό τόνισε πως «μας κάλεσαν στη Ζαχάρω για ένα τέτοιο περιστατικό όπου κάτοικος βρήκε ένα φίδι στο μπαλκόνι του. Ακόμα και την ώρα που το πιάσαμε και το απομακρύναμε επέμενε πως ήταν οχιά. Τελικά ήταν μια δεντρογαλιά» ανέφερε.

πηγή: ilialive.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.