Φαιδρότητες


Notice: Undefined variable: counter in /var/www/vhosts/roadstory.gr/httpdocs/wp-content/themes/advanced-newspaper/inc/theme-gallery.php on line 43


Του Άρη Πετρουλάκη

Η φαιδρότητες στην επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι τελείως αποκαλυπτικές για ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου και κυρίως για τους στόχους και τις σκοπιμότητες τους.

Πρόκειται για μια επιτροπή που κακώς υπάρχει μιας και σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία τα ποινικά θέματα τα χειρίζεται η δικαιοσύνη δια των λειτουργών της. Αφού όμως ως κοινωνία έχουμε δεχθεί πως τα ποινικά θέματα που σχετίζονται με πολιτικούς τα χειρίζονται πολιτικοί, με ότι σημαίνει αυτό, είναι διπλή η ευθύνη μας στην επιλογή των προσώπων που μας εκπροσωπούν. Η κ. Κωνσταντοπούλου απέδειξε για ακόμη μια φορά πως στην πραγματικότητα λίγο την ενδιαφέρει η εξεύρεση της αλήθειας αλλά μάλλον η προσωπική της αυτοπροβολή και η επίδειξη πυγμής και τσαμπουκά, Κατά τη γνώμη μου, όπως είχα γράψει και παλιότερα, είναι σε απόλυτη ταύτιση με το προσωπικό της σχέδιο, που δεν είναι άλλο από αυτό του εξευτελισμού και του διασυρμού των πολιτικών της αντιπάλων στο πλαίσιο της ανταπόκρισης στην επιθυμία πολλών πολιτών, να δούνε αίμα στην αρένα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ανάλογα με το ύψος της θέσης του κατηγόρου, εντείνεται και η ένταση της επιθετικότητάς της. Η διαφορά αυτή τη φορά είναι πως έφτασε σε κατάπτυστους χαρακτηρισμούς ακόμα και τον Κασιδιάρη, ο οποίος αποκάλεσε τον κ. Βενιζέλο στο «κλέφτη», και «χοντρέ» και τους ψηφοφόρους τού » χοχόλους» (σ.σ. υπανάπτυκτους . Η κ. Κωσταντοπούλου αφού σήκωσε επανειλημμένα το δάκτυλο, δήλωσε με ύφος εισαγγελέα πως θα «εξετάσει» το μάρτυρα (ενώ η δουλειά της είναι να υποβάλλει ερωτήσεις) , τον αποκάλεσε «τραμπούκο» (επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στους δικούς της τραμπουκισμούς) και άλλα πολλά, ενώ όποτε οποιοσδήποτε διαμαρτυρόταν, ακόμα και ο πρόεδρος της επιτροπής, εκτόξευε καταγγελίες που αρμόζουν μόνο σε έμπορο ναρκωτικών, διατρανώνονταν το δικαίωμά της να μην σέβεται κανένα κανόνα,να κάνει την επιτροπή αρένα όποτε γουστάρει και να οδηγεί τον μάρτυρα στα όρια της φυσικής εξόντωσης. Χωρίς να θεωρώ υπόδειγμα πολιτικού για τον κ. Βενιζέλο, όλοι έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε πως είναι ένας πολιτικός που οι πολίτες τον στέλνουν στη Βουλή 25 χρόνια σχεδόν, ενώ η κ. Κωσταντοπούλου είναι μια βουλευτής ενός χρόνου, μέλος της χειρότερης-από άποψη ποιότητας- σύνθεσης της βουλής, από αποκατάστασης της δημοκρατίας και εντεύθεν. Αποδεικνύεται άλλη μια φορά πως όταν έχεις ως μοναδικό κριτήριο για την ψήφο το «καινούριο» και το «άφθαρτο» μπορούν να εμφανιστούν πολλοί επιτήδειοι και να εκμεταλλευθούν.

Η συμπεριφορά του Κασιδιάρη κινήθηκε στο ίδιο επίπεδο, μόνο που (αλίμονο) δεν ξέχασε να επιδείξει πόσο άντρας είναι (δείτε τις αναφορές περί τεστοστερόνης) να σπάσει ένα ποτήρι και να απειλήσει, ακόμη μια φορά με χειροδικία. Αποδεικνύεται πως ούτε κι εκείνον τον ενδιαφέρει η κάθαρση και η ανάδειξη των ενόχων, αλλά η αυτοπροβολή και η ψηφοθηρία. Να τους χαίρονται και τους δύο εκείνοι που τους ψήφισαν. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε πως την επόμενη φορά θα είναι πιο καχύποπτοι απέναντι στους «καινούριους» και τους «αδιάφθορους»

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως τα μέλη της επιτροπής δήλωσαν πως το απόγευμα της ίδιας μέρας όπου έλειπαν η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Κασιδιάρης από τη συνεδρίαση, η συζήτηση διεξήχθη σε πρωτόγνωρα ομαλές συνθήκες και παρήχθη μεγάλο έργο, πολύ μεγαλύτερο από τις ατελείωτες ώρες επιτηδευμένης αντιπαράθεσης που προκαλούν συστηματικά οι δύο βουλευτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.