[ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] Η Annie μας φέρνει πιο κοντά στην ελπίδα!

Για να μπούμε στην ιστορία της Annie θα πρέπει να ταξιδέψουμε μακριά, χρονικά και τοπικά. Βρισκόμαστε, λοιπόν, στη Νέα Υόρκη του 1930, όταν ανοίγει η αυλαία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στο ορφανοτροφείο της Μις Χάνιγκαν επτά λιλιπούτεια πλασματάκια πετάγονται από τα κρεβάτια τους αναστατώνοντας την ιδιοκτήτρια με τις φωνές, τα τραγούδια και τα παιχνίδια τους.

annie3Οι ζαβολιές και η ατίθαση συμπεριφορά των μικρών κοριτσιών κάνουν τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου να ξεδιπλώνει τον κακό και δύστροπο χαρακτήρα της Μις Χάνιγκαν σε όλο του το μεγαλείο. Πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα που θα μπορούσαν να καταδεικνύουν κάλλιστα και την Ελλάδα του σήμερα γίνονται εμφανή όταν η μικρή Annie δραπετεύει από το ορφανοτροφείο και βρίσκεται εκτεθειμένη σε μια κοινωνία άγνωστη μέχρι τότε για εκείνη, αλλά πολύ πιο σκληρή και απαισιόδοξη απ’ ότι περίμενε. Μοναδική της παρέα ο αδέσποτος σκύλος –ζωντανός επί σκηνής-, τον οποίο ονόμασε Σάντυ και αποτέλεσε για λίγο το άλλοθί της απέναντι στον αστυνομικό που βρέθηκε στο διάβα της. Σύντομα, όμως, το όνειρο της ελευθερίας φαίνεται να έχει τελειώσει αφού ο αστυνομικός ανακαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα και την οδηγεί πίσω στο ορφανοτροφείο.

annie8Η τύχη δεν σταματά να χαμογελά στην Annie, αφού τη στιγμή που η Μις Χάνιγκαν είναι έτοιμη να την τιμωρήσει για την απρεπή συμπεριφορά της, καταφθάνει στο ορφανοτροφείο χαρούμενη και Ευγενική –καμία σχέση με τη Μις Χάνιγκαν, δηλαδή- η Κατερίνα Παπουτσάκη, υποδυόμενη την γραμματέα του δισεκατομμυριούχου Όλιβερ Γουώρκμπακς, Γκρέης…

Η συνέχεια της ιστορίας λίγο-πολύ είναι γνωστή είτε από το θέατρο, είτε από την κινηματογραφική εκδοχή του συγκεκριμένου μιούζικαλ.

Η Γκρέης αποφασίζει πως η Annie είναι το ιδανικό κοριτσάκι, για να φιλοξενηθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων στην έπαυλη του κ. Γουώρκμπακς, προκειμένου να βελτιωθεί η δημόσια εικόνα του αφεντικού της. Η Annie περιχαρής βλέπει σε αυτή την επιτρεπόμενη πια έξοδό της από το ορφανοτροφείο την ελπίδα! Όχι, άδικα! Με τη γλυκύτητα και την τσαχπινιά της καταφέρνει να γαληνέψει την ψυχή του κ. Γουώρκμπακς, ο ποίος ενώ αρχικά αποφασίζει να τη βοηθήσει να βρει τους γονείς της, τελικά…

annie1Ε, μην τα πούμε και όλα! Να έχετε και κάτι να ανακαλύψετε τώρα που θα πάτε να παρακολουθήσετε την παράσταση! Ελπίζουμε, βέβαια, τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πρεμιέρα να έχουν λυθεί και τα κατά τα άλλα εντυπωσιακά σκηνικά να μπαίνουν στην ώρα τους στη θέση τους!

Προσωπικά έκπληξη, δεν αποτέλεσε ούτε η άρτια ερμηνεία της Μίρκας Παπακωνσταντίνου, η οποία θα έλεγα ότι αδικείται στη συγκεκριμένη παράσταση, καθώς δεν της δίνεται η δυνατότητα να αποδείξει τις υποκριτικές ικανότητες για τις οποίες έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια, ούτε η σωστή σκηνική παρουσία των Αργύρη Αγγέλου και Ιωάννας Πηλιχού. Εκτελούν άψογα τις σκηνοθετικές οδηγίες, χωρίς να υπερπροσπαθούν να δημιουργήσουν άσκοπες εντυπώσεις.

Εκείνη που ξεχώρισα ήταν η Κατερίνα Παπουτσάκη. Φαινόταν να απολαμβάνει κάθε λεπτό την παρουσία της επάνω στη σκηνή. Από την άλλη πλευρά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δυστυχώς ούτε τις φωνητικές του ικανότητες δεν κατάφερε να αποδείξει, αφού τα συγκεκριμένα τραγούδια θα έλεγε κανείς πως είναι γραμμένα για μια άλλη φωνή.

Το ισόποσα γεμάτο με ενήλικες και παιδιά Μέγαρο Μουσικής απέδειξε, πάντως ότι πρόκειται για μια παράσταση χωρίς ηλικιακά όρια. Μια παράσταση που μεταφέρει το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας σαν φάρμακο σε ένα κόσμο «αρρωστημένο» από την κακεντρέχεια και τη δολοπλοκία.  

Εδώ εγώ σταματώ και τον λόγο παίρνει η… εικόνα!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κείμενο: Ζωή Καρασουλτάνη

Φωτογραφίες: Juela Toma

 

Διαβάστε επίσης:

ANNIE – Ταξιδεύει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 10 μόνο παραστάσεις

Το οικογενειακό μιούζικαλ «ANNIE» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»- Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.