[ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] Όλη η Θεσσαλονίκη έγινε ένα… Καμπαρέ!

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Μέγαρο Μουσικής για να το κάνει και αυτό «Καμπαρέ». Άλλωστε «όλη η ζωή είναι ένα καμπαρέ», όπως ερμηνεύει και η συγκλονιστική Μαρία Ναυπλιώτου στο ομώνυμο μιούζικαλ!

DSC_3357

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα και φυσικά το Roadstory.gr ήταν εκεί για να σας μεταφέρει τις εντυπώσεις αλλά και αποκλειστικές εικόνες από την παράσταση.

DSC_6115Για την υπόθεση αλλά και τα ιστορικά στοιχεία του «Καμπαρέ» μίλησε ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα. Με περίσσεια περηφάνια αναφέρθηκε στους υπόλοιπους συντελεστές που συμπληρώνουν την ομάδα που δούλεψε γι’ αυτή την παράσταση, αλλά και στους πρωταγωνιστές αυτής. «Δεν πρόκειται για μια διασκευή πάνω στο έργο, δεν έχει δικές μου επεμβάσεις που δεν ανήκαν σε αυτό, παρά μόνο τη δική μου σκηνοθετική ματιά», ξεκαθάρισε ο Κωνσταντίνος.

 

DSC_6136Πολιτικά μηνύματα έστειλε η Τάνια Τσανακλίδου παίρνοντας τον λόγο, τονίζοντας ότι η ιστορία του «Καμπαρέ» ίσως να προμηνύει πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα για τη χώρα μας, προτρέποντας έτσι το κοινό να έχει τα μάτια του ανοιχτά. «Μέσα από αυτό το έργο συμφιλιώθηκα με την ηλικία μου. Δεν ήταν και τόσο εύκολη αυτή η διαδικασία για μια γυναίκα που υπήρξε νάρκισσος στη ζωή της. Παρόλα αυτά τα κατάφερα και πήρα ένα μεγάλο μάθημα.»

Σε ό,τι αφορά στο τελικό αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε επί σκηνής, οφείλω να ομολογήσω πως πήγα αρκετά προετοιμασμένη- προϊδεασμένη για το τι θα παρακολουθήσω. Πρόκειται για μια παράσταση που γεμίζει το μάτι αλλά και το μυαλό σου. Τα εντυπωσιακά κοστούμια, το επιβλητικό σκηνικό αλλά και οι καθηλωτικές ερμηνείες ήταν τρία στοιχεία που συνέθεσαν την επιτυχία της παράστασης. Εξαιρετική επιλογή η τοποθέτηση της ορχήστρας στο υψηλότερο σημείο της σκηνής, αλλά και η ενδυματολογική της άποψη, που έδινε ξεκάθαρα το στίγμα της εποχής εκείνης. Τα ιστορικά αλλά και τα κοινωνικά στοιχεία που χαρακτήριζαν τη δεκαετία του ’30 δόθηκαν τόσο ερμηνευτικά όσο και σκηνοθετικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει επάνω στη σκηνή του «Καμπαρέ» μπορείτε να διαβάσετε στην Παρουσίαση- Κριτική του Roadstory.gr

Κείμενο: Ζωή Καρασουλτάνη

Φωτογραφίες: Κατερίνα Παπαθανασίου – Γιουέλα Τόμα

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.