Χίτλερ: Ένας Ναζί όλο νάζι (Εικόνες)

Ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήταν απλά ένας εύστροφος, αλλά παρανοϊκός δολοφόνος, είχε, απ ‘ ότι φαίνεται και μια πιο… καλλιτεχνική πλευρά.

Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι φωτογραφίες του σε ανέμελες πόζες με σορτσάκι την εποχή προτού γίνει Καγκελάριος και αιματοκυλίσει όλη τη Γερμανία και την Ευρώπη στη συνέχεια.

Χίτλερ

Οι εικόνες αυτές έχουν τραβηχτεί από τον προσωπικό φωτογράφο του Χίτλερ, Χάινριχ Χόφμαν, στο μακρινό 1920, ωστόσο ο ηγέτης των ναζί μόλις ανέβηκε στην εξουσία ζήτησε να εξαφανιστούν γιατί τις θεωρούσε «κάτω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Χίτλερ 1

Ο Χόφμαν,ο οποίος γνώρισε στον Χιτλερ την Ευα Μπράουν, δεν τις κατέστρεψε όπως είχε διατάξει ο Γερμανός δικτάτορας και οι φωτογραφίες κατάφεραν να διασωθούν όχι μόνο από τον πόλεμο αλλά και από τον χρόνο.

Εφθασαν στα χέρια του ιστορικού Ρότζερ Μούρχαουζ ο οποίος μαζί με άλλα κωμικά πορτραίτα του Χίτλερ επιχειρεί σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Hitler was my friend», να δώσει μια σπάνια εικόνα της ματαιοδοξίας του πιο σκληρού πολιτικού που πέρασε από τον 20ο αιώνα.

Χιτλερ

Πηγή: iefimerida.fgr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.