Όαση…

Μία νέα κοινωνική δομή για τη δωρεάν καθημερινή σίτιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την οικονομική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου 2012 και θα προσφέρει σε μηνιαία βάση 4.000 δωρεάν γεύματα σε 200 συνολικά κατοίκους της 4ης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ προβλέπεται άμεσα η παροχή επιπλέον 100 γευμάτων και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, βασιζόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και την πτώση του βιοτικού επιπέδου στα όρια του , με τις μειώσεις των μισθών και τις απολύσεις, αποφάσισε να οργανώσει αυτή τη δράση. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δικαιούχοι έχουν επιλεγεί με κριτήρια την ανεργία, το οικογενειακό εισόδημα, την πολυτεκνία και τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει αναλάβει την πλήρη κάλυψη του κόστους
προμήθειας των πρώτων υλών για τα 300 γεύματα που θα παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση σε υπάρχουσες υποδομές του Δήμου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία θα διανέμονται στους δικαιούχους σε χώρους υποδεικνυόμενους από τις Δημοτικές Κοινότητες και τα ΚΑΠΗ.

Οι αρμόδιοι φορείς δηλώνουν πως σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η προώθηση προγραμμάτων συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και των κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια στήριξης των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

Πραγματικά πάντως σε περιόδους κρίσης που η οικονομική δυσπραγία πλήττει μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου, πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προστασία των αδύναμων ομάδων θεωρούνται επιβεβλημένες. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενη η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης βάζει το συνάνθρωπο σε πρώτο πλάνο και ρίχνει ένα δίχτυ προστασίας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.