1 εκατ. δολάρια πωλήθηκε ο φάκελος του Μάο Τσε Τουνγκ

Για ένα εκατομμύριο δολάρια πωλήθηκε σε δημοπρασία ένας φάκελος, γραμμένος με το χέρι του Μάο Τσετούνγκ, που απευθυνόταν σε δύο Κινέζους ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και στον πατέρα του Μπο Σιλάι, του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος που καταδικάστηκε πρόσφατα σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

mao

Ο φάκελος, στον οποίο ο Μάο είχε γράψει τα ονόματα των δύο παραληπτών, του Φου Γισένγκ και του Μπο Γιμπό, πωλήθηκε την Κυριακή έναντι 6,55 εκατομμυρίων γιουάν, όπως ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών China Guardian στον ιστότοπό του.

Πάντως στην πώληση δεν περιλαμβάνεται και η επιστολή που υπήρχε μέσα στον φάκελο, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται όταν πρόκειται για την αλληλογραφία των ηγετών της χώρας.

Ο Μπο Γιμπό ήταν στρατηγός και είχε πολεμήσει εναντίον των Ιαπώνων και στη συνέχεια εναντίον των εθνικιστών στο πλευρό του Μάο. Αργότερα όμως, την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Μετά τον θάνατο του Μάο και την ανάληψη της εξουσίας από τον μεταρρυθμιστή ηγέτη Ντενγκ Σιαοπίνγκ, ο Μπο Γιμπό αποκαταστάθηκε. Τις δεκαετίες του 1980 και ’90 ήταν ένας από τους ισχυρότερους αξιωματούχους του Κόμματος και της χώρας.

«Ο φάκελος στάλθηκε από τη Λαϊκή Επαναστατική Στρατιωτική Επιτροπή. Είναι ένα σπάνιο αντικείμενο, πολύ καλά διατηρημένο», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.
Ο γιος του Μπο Γιμπό, ο Μπο Σιλάι, καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο σε ισόβια κάθειρξη για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.