12ο AXDW – Τα νέα ταλέντα της μόδας

Κυριακή Απόγευμα βρέθηκα στο 12ο AXDW, στην ημέρα των νέων σχεδιαστών. Η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη, ο κόσμος της μόδας άλλωστε πάντα με μάγευε, έχει τόσα χρώματα, τόσες υφές και τόση δημιουργία που όλο αυτό το κλίμα δεν θα μπορούσε παρά μόνο να σου φτιάχνει τη διάθεση.

Αφού χάζεψα trendy ανθρώπους, hipsters, αλλά και classy κόσμο και πήρα λίγο από την αίγλη τους, τρύπωσα στον χώρο που θα γινόταν το catwalk.

Το show ξεκινούσε και εγώ ενθουσιασμένη περίμενα να δω όλα αυτά τα υπέροχα ρούχα που τις περισσότερες φορές τα βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση. Ήμουν τυχερή, το ένα show ήταν καλύτερο από το άλλο.

Οι νέοι σχεδιαστές είχαν έμπνευση και μεράκι απ’ ότι φάνηκε και τα πήγαν περίφημα. Για να είμαι ειλικρινής ξεχώρισα κάποιους περισσότερο όπως και είναι λογικό, μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήταν νικητές των βραβείων που απονεμήθηκαν.

Τα βραβεία τα παρουσίασε ο Δημήτρης Λαγιόπουλος (από το MTV) και νικητές ήταν ο Yura Tsu για το βραβείο Fashion Xporter που του το απένειμε η Έλενα Κουντουρά, η Carmen Emanuela Popa κέρδισε το Best Catwalk, η PixieMud κέρδισε το Best Trendsetter.

Καθώς και το βραβείο «New Designer» που απονεμήθηκε στον Styliano ο οποίος μας επιφύλαξε και μια έκπληξη, στο catwalk του έκανε πασαρέλα η Σάσα Σταμάτη, (από την εκπομπή Πρωινό μου). Μας άρεσε το show των ‘Runway’ το οποίο είχε έντονα φλούο χρώματα σε κλασικές γραμμές και για να πούμε την αλήθεια γελάσαμε λίγο με ένα μοντέλο που του έφυγε το παπούτσι λίγο επεισοδιακά αλλά δεν έχασε καθόλου την ψυχραιμία της έβγαλε και το άλλο και συνέχισε την πασαρέλα. (μα φοράνε και κάτι τακούνια τεράστια βρε παιδί μου). Επίσης μας άρεσαν τα ρούχα του Nasou Ntotsika που ήταν σε γήινες αποχρώσεις καθώς και η έναρξη του που το πρώτο μοντέλο εμφανίστηκε χορεύοντας μπαλέτο.

Ξεχωρίσαμε ακόμα μια designer την H-era όπου μας ενθουσίασε με το African style των ρούχων που σχεδίασε για την άνοιξη/καλοκαίρι 2013. Έντονα χρώματα, αλλά και γήινα έκλεψαν την παράσταση. Η τελευταία designer της βραδιάς ήταν η περυσινή νικήτρια Lila Nova που μας εξέπληξε ευχάριστα με τις δημιουργίες της, ειδικά στο πρώτο μέρος της σειράς της που τα φορέματα ήταν σαν να είχαν βγει από παραμύθι.

Πάλ αποχρώσεις και ρομαντικές δημιουργίες ήταν το concept το οποίο ομολογουμένως μας άρεσε πολύ.

Ελπίζουμε και το 13ο AXDW, την άνοιξη, να είναι το ίδιο εντυπωσιακό και το περιμένουμε με αγωνία. Μέχρι τότε απολαύστε μερικές από τις δημιουργίες που φωτογραφίσαμε αποκλειστικά για εσάς.

Κατερίνα Δεμπεγιώτου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.