18+| Φοιτήτρια κοινωνιολογίας: Κάνω σεξ με διανοητικά καθυστερημένους

H Ολλανδία όχι μόνο ξεπέρασε το ταμπού όσον αφορά το δικαίωμα στο σεξ που έχουν οι ανάπηροι και οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες και ανίατες αρρώστιες, αλλά έκανε αρκετά βήματα για τη βελτίωση της σεξουαλικής υποστήριξής τους.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του Ταχυδρόμου, 40 δήμοι στην Ολλανδία δίνουν σε ανάπηρους και σε χρόνια άρρωστους ειδικό μηνιαίο επίδομα για να μπορούν να «εξαργυρώσουν» το δικαίωμά τους στο σεξ, ενώ περίπου 2.000.000 κοινωνικοί λειτουργοί, φοιτήτριες, νοικοκυρές με παιδιά, διπλωματούχοι νοσοκόμες αλλά και πόρνες εξ’ επαγγέλματος εργάζονται στον τομέα της σεξουαλικής υποστήριξης των ασθενών.

σεξ 2

Οι «πελάτες» είναι άτομα με κινητικά προβλήματα, τυφλοί και άρρωστοι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες – όπως επιληψία, σπασμοί, αυτισμός, σοβαρές μυοπάθειες, ρευματοπάθειες και δερματοπάθειες, καθώς και από διανοητικές παθήσεις ή βαριές ψυχοπάθειες.

«Σε μια ερωτική σχέση, όπου για τους υγιείς όλα είναι αυτονόητα, για τους βαριά άρρωστους και για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή ίδια διαδικασία είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο, μέχρι σχεδόν ακατόρθωτο» τονίζουν οι ψυχολόγοι.
Και προσθέτουν: «Αλλά αυτό δεν τους αφαιρεί σε καμία περίπτωση το δικαίωμα στη σεξουαλική ζωή. Και αν δεν τα καταφέρνουν μόνοι τους, τότε χρειάζονται σεξουαλική υποστήριξη, η οποία πρέπει όμως να καθοδηγείται από τους ειδικούς για να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική».

Συγκεκριμένα, το ικανοποιητικό σεξ δεν καλυτερεύει μόνο την ψυχολογική τους κατάσταση, αλλά λειτουργεί γενικότερα θετικά στη συναισθηματική τους ισορροπία. «Οφείλουμε να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε το να κάνεις σεξ με έναν ανάπηρο ή βαριά άρρωστο να μην είναι κοινωνική φοβία» λέει ο Ρενέ Φερκουρτέ, ιδρυτής και πρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμού SAR, ο οποίος να και πάσχει από πολιομελίτιδα παντρεύτηκε και έκανε και δύο παιδιά.

Παλαιότερα, στα κέντρα αναπήρων και ανίατων ασθενών, αν κάποιος άρρωστος είχε ερωτική διέγερση την ώρα που του έκαναν μπάνιο, ο κανονισμός όριζε ότι η νοσοκόμα έπρεπε να του βάλει κομπρέσα με κρύο νερό και να εγκαταλείψει το δωμάτιο σε λιγότερο από 10 λεπτά.
Σήμερα, προσλαμβάνονται γυναίκες επί χρήμασι για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ανάγκες των ασθενών.

«Κάνω σεξ με διανοητικά καθυστερημένους»

Είναι μόλις 20 ετών, φοιτήτρια κοινωνιολογίας – και όπως ομολογεί -; στο πλαίσιο των σπουδών της κάνει σεξ με διανοητικά καθυστερημένους και με ασθενείς που έχουν ψυχολογικά προβλήματα.
«Οι πελάτες μου είναι σπαστικοί, πάσχουν από σοβαρές χρόνιες μυϊκές παθήσεις και είναι διανοητικά καθυστερημένοι. Υπάρχουν και εκείνοι που πάσχουν από αυτισμό ή σχιζοφρένεια» λέει.
Η φοιτήτρια εξηγεί ότι η σεξουαλικότητα και η θεραπεία είναι μέρος των σπουδών της.

Περιγράφοντας τις εμπειρίες της, αναφέρει:

«Βρίσκω ενδιαφέρον να καταλαβαίνω τι είναι αυτό που τους αρέσει όταν κάνουν σεξ. Μιλάω για όσους μπορούν να δείξουν μερικά σημάδια ικανοποίησης. Δεν μπορούν όλοι, όπως π.χ οι αυτιστικοί. Με τους διανοητικά καθυστερημένους η κατάσταση είναι ευκολότερη. Με αυτούς που πάσχουν από βαριές μυοπάθειες ή είναι συνδεδεμένοι σε μηχάνημα για να μπορούν να αναπνέουν, το σεξ είναι δύσκολο: μέσα στο δωμάτιο πρέπει να βρίσκεται και κάποιος που ξέρει να χειρίζεται το μηχάνημα».
Και συμπληρώνει: «Κάνω ό,τι και μια πόρνη. Αλλά δεν αισθάνομαι πόρνη. Φιλάω άρρωστους που μυρίζουν άσχημα και από το στόμα τους μπορεί να τρέχουν σάλια. Και έπειτα, όλοι τους είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Αρκεί να γίνονται αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Ντύνομαι όπως τους αρέσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.