Δελτίο Ειδήσεων 28-02-14

samaras-maksimouΝα αλλάξει την ατζέντα επιχειρεί εσχάτως το Μαξίμου, διαπιστώνοντας ότι μέχρι τις κάλπες του Μαΐου μια σειρά από μνημονιακές υποχρεώσεις και αποφάσεις του προηγούμενου έτους αδειάζουν στην κυριολεξία το πορτοφόλι μισθωτών και συνταξιούχων. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Πρωθυπουργού όταν πληροφορήθηκε, προφανώς από δημοσιεύματα εφημερίδων, τη φορολόγηση στο σύνολό του επιδόματος επικινδυνότητας για τους ενστόλους.

 

tsiprasΤην κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραχώρηση του Ελληνικού εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση δεσμεύθηκε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

nosokomeio-agia-olga-aggeiakos-tomografosΟ θεσμός των απογευματινών χειρουργείων αναμένεται να καθιερωθεί στο ΕΣΥ με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, τα νοσοκομεία θα κάνουν συμβάσεις με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλαμβάνουν τα έξοδα αν οι ασθενείς έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Η εκάστοτε χρέωση θα αφορά την πληρωμή του νοσοκομείου, του γιατρού και του υπόλοιπου νοσηλευτικού προσωπικού που θα εργάζεται.

 

ratsismos-ratsistiki-bia-metanastis-arxeiouΑναφορές για τις συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών και στις ελληνικές φυλακές, για τη δράση της «νεοναζιστικής» οργάνωσης Χρυσή Αυγή και για φαινόμενα αντισημιτισμού, καθώς και για διακρίσεις σε βάρος των Ρομά περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2013. Στην έκθεση αναγνωρίζεται το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές ασκούν «αποτελεσματικό έλεγχο» στα αρμόδια σώματα ασφαλείας, αν και υπάρχουν καταγγελίες, όπως αναφέρεται, για παραβιάσεις από «ορισμένα μέλη» των υπηρεσιών ασφάλειας.

 

kipros2Tην παραίτηση του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος κάλεσε όλους τους Υπουργούς όπως παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 15 του Μάρτη. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε 15 ημέρες θα αποφασίσω τι θα κάνω». Μάλιστα, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις του είπε πως όλοι οι Υπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο για να μπορέσει να αποφασίσει τη σύνθεση της Κυβέρνησης.

 

oukrania-entasi-stin-krimaiaΝα συμβάλει στην άμβλυνση της έντασης στην Κριμαία, όπου ένοπλοι κατέλαβαν το τοπικό κοινοβούλιο και ύψωσαν τη ρωσική σημαία, κάλεσαν την Πέμπτη τη Ρωσία οι δυτικές δυνάμεις. Βέβαια,  αν και η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τη Δύση για την υπέρβαση της κρίσης στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, η οποία ανήκει στην Ουκρανία, ωστόσο προειδοποίησε τις δυτικές δυνάμεις να μην προσπαθήσουν να λάβουν αποφάσεις εκ μέρους των Ουκρανών.

Alex

 

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.