Δελτίο Ειδήσεων 17-03-2014

troikaΑνοιχτά παραμένουν τέσσερα «καυτά» θέματα, τα οποία εμπόδισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας την επίτευξη συμφωνίας. Αφορούν τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τον καθορισμό ποσοτικού στόχου απολύσεων για το 2015 στο Δημόσιο αλλά και θέματα της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ όπως το γάλα και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

 

17835985_aristotelii01.limghandlerΟ Αριστοτέλης είναι η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας, σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010. Παράλληλα, στην πρώτη δεκάδα περιλαμβάνονται ο Πλάτων, ο Χριστός,  ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος και άλλοι.

 

epitagesΜε την αξία των ακάλυπτων επιταγών να φτάνει στα 81,4 εκατομμύρια ευρώ και το ύψος των απλήρωτων συναλλαγών για το ίδιο χρονικό διάστημα, να ανέρχεται στα 19,26 εκατ. ευρώ, έκλεισε το πρώτο δίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ. Πάντως υπάρχει  βελτίωση σε σχέση με το 2013, η οποία δεν οφείλεται τόσο στη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην αγορά όσο στο γεγονός ότι έχουν περιοριστεί οι συναλλαγές με επιταγές.

 

syrizaΓια «επικοινωνιακές φανφάρες» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντάς της πως κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα «παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα». Ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «επαίρεται για ένα πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με τις θυσίες της κοινωνίας και την ασφυξία στην οικονομία, ενώ υπόσχεται ότι θα ξημερώσει μια καινούρια ημέρα.»

 

krimaia=rosiaΗ απογόρευση στη χορήγηση θεωρήσεων για ταξίδια σε Ευρώπη και Αμερική και το «πάγωμα» λογαριασμών Ρώσων αξιωματούχων στις τράπεζές τους είναι οι πρώτες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για τις στρατιωτικές και πολιτικές ενέργειες της Μόσχας στην Κριμαία. Συνολικά οι ευρωπαϊκές κυρώσεις αφορούν 21 Ρώσους και φιλορώσους Ουκρανούς αξιωματούχους.

 

mailaisia airlinesΣχεδόν δέκα ημέρες μετά την εξαφάνιση του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, η τύχη του αεροπλάνου παραμένει άγνωστη, αλλά η έρευνα αποκαλύπτει σιγά-σιγά την τραγική διαδοχή των γεγονότων των τελευταίων ωρών, από την οποία δεν λείπει παρά ο επίλογος. Οι ερευνητές είναι πλέον πεπεισμένοι πως το αεροσκάφος, τα κύρια συστήματα επικοινωνίας του οποίου με τον έξω κόσμο απενεργοποιήθηκαν «εσκεμμένα», εξετράπη από το δρομολόγιό του και συνέχισε να πετάει για πολλές ώρες.

 

Alex

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.