2 νεκροί από την κακοκαιρία στη νότια Γαλλία, τα πρώτα χιόνια στα ανατολικά της χώρας

Δυο νεκροί φοιτητές είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας που χτυπάει αυτό το Σαββατοκύριακο τη Γαλλία. Οι δυο άτυχοι νέοι βρίσκονταν το μεσημέρι της Παρασκευής στο πάρκινγκ της σχολής τους στην πανεπιστημιούπολη της Τουλόν στη νότια Γαλλία όταν τα ορμητικά νερά από την ξαφνική καταιγίδα τούς παρέσυραν και τους έριξαν σε αρδευτικό κανάλι.

Το άψυχο σώμα της φοιτήτριας βρέθηκε στο σημείο τού συμβάντος το βράδυ της Παρασκευής, ενώ στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να βρεθεί το σώμα του νεαρού. Ύστερα από ολονύκτιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, τα οποία αποτελούνταν από πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, 18 δύτες και ένα ελικόπτερο, ο άτυχος φοιτητής βρέθηκε 1,5 περίπου χλμ μακριά από το σημείο το πρωί του Σαββάτου από το ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος της περιοχής εξέφρασε τη βαθιά λύπη της τοπικής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας της περιοχής, ενώ την οδύνη της πολιτείας εξέφρασε και η Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλίας, η οποία έσπευσε στο σημείο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έως αυτή τη στιγμή, δεν έχουν αναφερθεί άλλα θύματα, ωστόσο οι ζημιές από τις πλημμύρες είναι εκτεταμένες, ενώ η κίνηση των τρένων διεκόπη χθες το μεσημέρι για περίπου μια ώρα. Σημειωτέον, πως στην ίδια περιοχή δυο χρόνια πριν, είχαν χάσει τη ζωή τους 23 άτομα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτυπούν ολόκληρη τη Γαλλία και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή της Αλσατίας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή των Άλπεων αναμένεται χιόνι το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 30 εκατοστά.

Ανταπόκριση από τη Γαλλία: Διονύσης Λιανός

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.