Όταν η Έλλη ζήτησε συγγνώμη από την Έλενα για το «Προσκλητήριο Αυτοκτονίας»

Στάη - Ακρίτα

Αποτελεί ένα από τα πρόσωπα με την μεγαλύτερη απήχηση και ισχυρότερη επίδραση των Social Media της χώρας.

Ο λόγος για την Έλενα Ακρίτα, που σχεδόν κάθε της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γίνεται θέμα συζήτησης εισπράττοντας ως επί το πλείστον θετικά σχόλια.

Η αναφορά της ωστόσο στον επιχειρηματία Κυριάκο Μαμιδάκη, ο οποίος μη αντέχοντας την κατάσταση στην οποία είχε επέλθει επιχειρηματικά, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, προκάλεσε την αντίδραση του ιστοτόπου «TheToc» όπου και δημοσιεύτηκε ανώνυμο άρθρο κατηγορώντας την πως στέλνει… «Προσκλητήρια Αυτοκτονίας» σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν!!

Η δημοσίευσή της είχε ως εξής:

Για να εισπράξει την παρακάτω επίθεση:

Πόσο ακόμη λαϊκισμό μπορούν να αντέξουν τα μάτια μας και τα αυτιά μας; Εκεί που πιστεύαμε ότι τα έχουμε δεί όλα, ήρθε και το ανείπωτο:Προσκλητήριο αυτοκτονίας! Ή καλύτερα,απαίτηση για αυτοκτονίες.

Γνωστή τηλε-σεναριογράφος (η Ελένα Ακρίτα) με αφορμή την τραγική αυτοχειρία του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, αφού του απένειμε τα «εύσημα» («αυτός είχε φιλότιμο…»), έθεσε το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας μπροστά στο δίλημμα: Αν έχετε «φιλότιμο» ακολουθήστε το παράδειγμα. Αλλιώς είστε «αφιλότιμοι».

Είναι απορίας άξιο πως και πόθεν η εν λόγω κυρία απέκτησε το δικαίωμα να αποφασίζει περί ζωής και θανάτου. Να βγάζει πορίσματα για μια μακάβρια υπόθεση και να προχωρεί στη συνέχεια και σε εκτελεστικές αποφάσεις. Αποτελεί ακόμη μια περίπτωση της απίστευτης ελαφρότητας του «είναι» μέσα από τα λεγόμενα social media-δηλαδή κάθομαι στο σπίτι μου και αντί π.χ. να ξεπερνώ την ανία μου με κάποιους τρόπους, «πυροβολώ» και «βερμπαλίζω» στη «σοσιαλμιντιόσφαιρα»; ΄Η τα πράγματα είναι ακόμη πιο τραγικά;

Μέσα στο «σκοτεινό μεσαίωνα» των τελευταίων χρόνων που τα έχουμε ακούσει και διαβάσει όλα,ακουμπάμε τον πάτο: Τον κανιβαλισμό και τη ζουγκλοποίηση. Απονομή συλλογικής ευθύνης (και καταδίκης) σε ολόκληρες ανθρώπινες τάξεις και κοινότητες. Με «εισαγγελείς» κάποιους αυτόκλητους και σαλταρισμένους με μοναδικό «προσόν» την αναγνωρισιμότητά τους και την επιρροή στη δημόσια «μπλογκόσφαιρα». Και πυρ κατά βούληση.
ΥΓ: Η Ελενα Ακρίτα πολλές φορές δημόσια έχει απευθύνει «κατηγορώ». Μάλιστα για την κρίση μπορεί να φταίνε πολλλοί. Και επιχειρηματίες και πολιτικοί και δημοσιογράφοι και άλλοι. Αυτοί που προσέφεραν αφειδώς στους πολίτες τηλεσκουπίδια, σαπουνόπερες χαμηλής στάθμης, υποκουλτούρα, αυτοί που θησαύρισαν από το «όπιο του λαού» δεν έχουν καμμιά ευθύνη; Γιατί η κρίση εκτός από οικονομική είναι και πολιτισμική.

Να το πούμε αλλιώς: Κανένα καθρέφτη στο σπίτι σας δεν έχετε;

Πηγή: TheToc

Η Έλενα Ακρίτα που δεν έχει συνηθίσει να στέκεται με σταυρωμένα χέρια όταν γίνεται δέκτης παράλογης επίθεσης κινήθηκε νομικά αναγκάζοντας την ιστοσελίδα της Έλλης Στάη να της ζητήσει δημοσίως συγγνώμη!

Θάνος Βάγιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.