70.000 αποχωρούν απ’ το Δημόσιο


Notice: Undefined variable: counter in /var/www/vhosts/roadstory.gr/httpdocs/wp-content/themes/advanced-newspaper/inc/theme-gallery.php on line 43

329c51e2cbeb9d57450171d32443f42f_XLΑκόμη και εάν μπήκαν με διαγωνισμό οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα.Εάν δεν βρεθεί νέα θέση στο δημόσιο κινδυνεύουν με απόλυση.Στο στόχαστρο υπάλληλοι δήμων, πανεπιστημίων, εταιρειών του δημοσίου.

Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Έτσι εάν προσέξει κανείς την πρόβλεψη στο πολυνομοσχέδιο για τους δημόσιους υπάλληλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ όσων προσελήφθησαν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όσων όχι.

Είναι όμως άλλο η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ και άλλο η έγκριση ενός διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ. Έτσι πλέον μπαίνουν στο στόχαστρο όλοι οι υπάλληλοι που βρέθηκαν με μια θέση στο δημόσιο μετά από διαγωνισμό, όμως όχι μέσω διαγωνισμού που προκήρυξε η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά μέσω διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από κάποιον φορέα. Με λίγα λόγια μπαίνουν στο στόχαστρο περίπου 70.000 υπάλληλοι ΟΤΑ, πανεπιστημίων και ΝΠΙΔ του Δημοσίου.

Για να εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα ένας υπάλληλος θα πρέπει:

1.Να έχει προσληφθεί στο δημόσιο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

2.Να έχει προσληφθεί με τη διαδικασία των μορίων, μόνον όμως εφόσον οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας έγιναν εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

Καθώς είναι χιλιάδες οι… υποψήφιοι για διαθεσιμότητα υπάλληλοι αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες εξόδου ενός υπαλλήλου από το δημόσιο με απόλυση καθώς προβλέπεται ότι για να εξευρεθεί μια νέα θέση θα ακολουθηθεί νέα αξιολόγηση, πιθανότατα θα ληφθούν υπόψη και κάποια κριτήρια και έτσι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που δεν θα εξασφαλίσουν μια νέα θέση εντός του 8μηνου που προβλέπει ο νόμος.

Το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε ενημέρωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή:Newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.