A Real AlcoholStory – Hangover; Μια είναι η λύση!

Άνοιξες τα όμορφα ματάκια σου και αμέσως ένιωσες πως και τα εβδομήντα(??) σου κιλά μεταφέρθηκαν στο κεφάλι. Για ένα δευτερόλεπτο αναλογίστηκες ποιος είσαι, που βρίσκεσαι, τι μέρα είναι και τι χρονιά και έπειτα το μόνο που μπόρεσες να ανακαλέσεις στη μνήμη ήταν τρισχαρούμενες στιγμές από την χθεσινή ποτολουσμένη βραδιά.

image2

Μετά βίας σήκωσες το βλέμμα σου και το ρολόι δεν έδειξε δώδεκα, ούτε καν μία, αλλά τέσσερις. Γεγονός που σε έκανε να πιστέψεις πως ζεις σε ένα καλοστημένο αστείο. Προσπάθησες να σηκωθείς, αλλά προτίμησες να ξαναπέσεις στο κρεβάτι για υπνάκο ενός τετάρτου, ο οποίος εξελίχθηκε σε δίωρος. Το μόνο δωμάτιο που μπόρεσες να επισκεφτείς ήταν το μπάνιο και εκείνο γιατί σε κάλεσε το στομάχι. Σε πήραν οι κολλητοί για καμιά μπυρίτσα, αλλά που; Τι και αν χθες ερμήνευες με σθένος το «Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο», σήμερα σέρνεσαι και ορκίζεσαι πως δεν πρόκειται να ξαναμυρίσει αλκοόλ η Γαλλική μυτούλα σου για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον. Αν όλα αυτά κάπου, κάπως, κάποια εικόνα σου φέρνουν στο μυαλό, τότε φίλε (φίλη σπανιότερα θέλω να πιστεύω) μου βιώνεις ένα ωραιότατο Hangover.

image1Τι να κάνεις λοιπόν για να απαλλαγείς από την τραγελαφική αυτή κατάσταση και να πάψεις να «υποζωείς» μες στο ίδιο σου το σπίτι; Πολλά έχουν γραφτεί. Από γιατροσόφια της γιαγιάς και homemade παρασκευές, μέχρι ασκήσεις εδάφους και αεροπλανικά. Η ρεαλιστική απάντηση είναι πως τίποτα δε θα σε απαλλάξει πλήρως. Η πραγματική λύση είναι απλά να ράψεις το στόμα σου την προηγούμενη.

Ας γυρίσουμε τον χρόνο στο πολυσυζητημένο βράδυ λοιπόν. Εσύ, εκθαμβωτικός και cool  -όπως πάντα άλλωστε- αφού έφτυσες τη φάτσα σου στον καθρέφτη, είχες σκοπό να βγεις ΧΑΛΑΡΑ για ένα ποτάκι. Το ένα ποτάκι έγινε με ταχύτητα αστραπιαία δύο, τρία ή καλύτερα «μάλλον τρία». Ως εδώ μια μικρή ζαλούρα τη νιώθεις, έλα όμως που έχεις και τη φήμη του γερού ποτηριού και το παρεάκι θέλει να συνεχίσει. Φυσικά είσαι μέσα! Για να μην πολυλογώ αφού περιόδευσες σε όλα τα νυχτερινά στέκια, ήπιες και από ένα σφηνάκι στο καθένα, κατέληξες να απολαμβάνεις το νιοστό ποτάκι σε κάποιο μπαρ. Κάπου εκεί.. Λίγο πριν η “barwoman”, μετατραπεί επικίνδυνα σε “barwomen” και η «μέτρια» δίπλα σου σε «καλούτσικη τελικά»… Λίγο πριν αρχίσεις να χορεύεις εν εξάλλω και εκτός ρυθμού με ότι θηλυκό περπατεί τριγύρω και αποκτήσεις το βλέμμα τύπου «μόλις ξύπνησα»… Λίγο πριν η μπάρα φανεί ιδανικότατο dancefloor, εκεί είναι που πρέπει να κουνήσεις άσπρο σημαιάκι και να σταματήσεις. Αν οδηγείς δε, θα πρότεινα να μη περιοδεύσεις καν. Αυτό είναι το μυστικό για να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις νηφάλιος και ωραίος όπως όταν σχεδόν αυτοματιάστηκες στον καθρέφτη και δεν είναι επτασφράγιστο.

image3Τι και αν ορκίστηκες το μόνο τζιν που θα επιθυμήσεις να είναι το “Blue”. Το σίγουρο είναι πως σύντομα θα υποκύψεις και θα ξαναπιείς βεβαίως βεβαίως. Το θέμα είναι όμως να θέσεις το όριο…αν δεν θες το επόμενο Roadstory σου να γραφτεί σε οχταράκια.

Κατερίνα Βασιλείου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.