[A real LifeStory] Μην τον ξεμυαλίζεις… είναι παντρεμένος

Όχι δε φοράει βέρα ούτε, γυρνάει σπίτι του στις δέκα το βράδυ και απολαμβάνει τρυφερές συζυγικές στιγμές με τη γυναίκα της ζωής του μπροστά στην τηλεόραση με σουβλάκια και κόκα κόλλα. Έχει αυτό το νέο εξευρωπαϊσμένο προφίλ του Έλληνα γόη μεταξύ τριανταπέντε-σαράντα που παρ΄ όλη την κρίση που διακατέχει τα οικονομικά του κράτους, ο ίδιος προτιμά να τρώει σε ακριβά εστιατόρια με φίλους μετά τη δουλειά, να συχνάζει σε in στέκια και μπαρ και όταν τύχει να τον συναντήσεις νομίζεις οτι βγήκε από ντεφιλέ του Κάλβιν Κλάιν.

Ξέρω ξέρω, σ΄ έπιασε κρύος ιδρώτας στις πρώτες ματιές, στις δεύτερες χρειάστηκες εμψυχωτικό σφηνάκι με τις κολλητές σου που και οι ίδιες εχουν πάθει μία σειρά απανωτών σοκ και όταν έρχεται η στιγμή του πολυπόθητου τετ-α-τετ νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο shock tower του Αλλού Φαν Παρκ. Την ίδια ελεύθερη πτώση πρέπει να νιώθεις και οταν ο εγκέφαλός σου επεξεργάζεται την πληροφορία «εεεεμ, ξέρεις…. δεν είμαι μόνος…. ε να μωρέ, είμαι… παντρεμμένος! γκούχου γκούχου»… μόνο που αυτή τη φορά δεν έχεις ούτε ζώνη ασφαλείας ούτε αυτό το ψυχαναγκαστικό προστατευτικό που τοποθετείτε πάνω από τους ώμους και σφίγγει το θώρακα στα λούνα παρκ… Τώρα φίλη μου πέφτεις από ψηλά σε μία άγνωστη κατεύθυνση με βάρκα το γερό στομάχι σου και την ελπίδα!

Κανόνας 1. (για να διαβάζεις τους κανόνες σίγουρα δεν έσκισες το χαρτάκι με το τηλέφωνό του,ούτε έμεινες ασυγκίνητη απ’το μυστηριώδες του χαμόγελο)   «Όχι πίεση και αυθορμητισμοί»: Καταλαβαίνω απόλυτα ότι εάν δεις έναν εφιάλτη τη νύχτα η πρώτη σου επιθυμία  είναι να του τηλεφωνήσεις για να σε καθησυχάσει , ή μια Κυριακή πρωί με λιακάδα έχεις ανάγκη από μία εκδρομή ή ένα καφέ στη θάλασσα μαζί του! Όμως ΣΤΟΠ…αυθόρμητα τηλεφωνήματα στη μέση της νύχτας ή πιεστικές επιθυμίες που έχουν στόχο εκείνον μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν και στο γάμο του μα πιο πολύ σ’εσένα που στη χειρότερη περίπτωση θα χρεωθείς ένα χωρισμό και θα σε στείλει πακέτο μια μόνιμη εκδρομή στον αγύριστο! (Είσαι σίγουρη ότι έχεις κάνει τη σωστή επιλογή?)

Κανόνας 2. «Δευτέρα κάτι έχω την Τρίτη δεν αντέχω»: Μάθε να μην είσαι πάντα διαθέσιμη για τις προσκλήσεις και τις επιθυμίες του. Στόχος μας είναι να διατηρήσεις ένα διακριτικό προφίλ απέναντί του και να μην  του δείξεις ότι σου είναι απαραίτητος ακόμα και αν έχεις θυσιάσει τη μισή zewa soft στον ώμο της κολλητής σου για χάρη του! Παίξτο λίγο δύσκολη και μην του επιτρέπεις να το έχει δίπορτο και στο πιάτο όποτε του καπνίσει!

Κανόνας 3. «Η σιωπή είναι χρυσός» : ΟΚ.. Είσαι ερωτευμένη και θες να βγεις να το διαδώσεις  ακόμα και στους αγανακτησμένους του Συντάγματος. Μην ξεχνάς όμως ότι το να νταραβερίζεσαι με κούκλο πλην άτιμο παντρεμμένο δεν είναι και η πιο θεάρεστη πράξη,άσε που ο κόσμος είναι πολύ μικρός και δεν ξέρεις από που θα σου ‘ρθει!

Κανόνας 4. «Με πλυμμήρισαν τυφλές ελπίδες»: Φράσεις του τύπου «Βρε αγάπη μου θα της μιλήσω για μας σύντομα, απλά περιμένω να περάσουν οι δύσκολες μέρες της» ή τα ψυχολογικά της, τα γενέθλια της, η θλίψη για το καμμένο της μαλλί από το ντεκαπάζ (κ λοιπες αηδιαστικες δικαιολογίες) είναι ένας άθλιος τρόπος για να κερδίσει έδαφος και χρόνο και να σε κρατάει σιωπηλή και «ήρεμη»… Όπως κατάλαβες φίλη μου αυτό δε θα γίνει ποτέ και ακόμα και αν πέσεις στην περίπτωση που γίνει, σίγουρα δε θα βγεις κερδισμένη!

Γενικότερα αυτές οι σχέσεις τείνουν να οδηγούν σε αδιέξοδο και σίγουρα θέλουν γερό στομάχι. Παρ’όλα αυτα εάν τα συναισθήματα σου σε πνίγουν και θες να το ζήσεις κανείς δε μπορεί να σε αποτρέψει φίλη μου. Στο κάτω κάτω μισή ντροπή δική του, μισή δική σου απλά θέλει προσοχή, διακριτικότητα και λογική η όλη φάση. Αυτό που θα πρέπει επίσης να προσέξεις ιδιαίτερα είναι το τέλμα που αργά ή γρήγορα θα έρθει και αυτή η σχέση θα ξεθωριάσει. Όταν το δεις να πλησιάζει απλά στρίψε στην επόμενη γωνία ανενόχλητη και όσο πιο αλώβητη καταφέρεις να βγεις από αυτή την ιστορία τόσο το καλύτερο για όλους! Σε καμία περίπτωση μην ονειρευτείς πρίγκιπες, γάμους και οικογενειακές διακοπές  με ένα τσούρμο κουτσούβελα από πίσω. Μην ξεχνάς ότι ακόμη κ αν συμβεί κάποια μέρα, τίποτα δε θα τον σταματήσει από το να συμπεριφερθεί και σ΄εσένα όπως στην τωρινή του σύζυγο! Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι δεν αλλάζουν τόσο εύκολα…

Για προσωπικές εμπειρίες, συμβουλές αλλα και απόψεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο:

http://www.facebook.com/nicole.papaioannou1

Νικόλ Παπαϊωάννου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.