[A real RoadStory] Αναμονή στην ουρά; DO’s and DON’Ts!

Οι ουρές και μάλιστα οι επιμήκεις αναδεικνύονται ως το χαρακτηριστικό της νεοελληνικής πραγματικότητας. Και δεν εννοώ τις αλογοουρές.. Εννοώ αυτές που τρώνε κάτι ώρες από τον πολύτιμο χρόνο σου, προκειμένου να εξυπηρετηθείς εν τέλει (;;;).

Παλιοί και γνώριμοι τύποι ουρών είναι αυτές στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, στα super market. Απαρχαιωμένες προς έκλειψη είναι αυτές στο cinema, μιας και αποτελεί πολυτέλεια για τους περισσότερους (και υπάρχουν και τα torrents) καθώς και αυτές για να μπεις μες’ το κλαμπ. Σύγχρονοι τύποι ουρών είναι αυτές έξω από καταστήματα με είδη σε τιμές ευκαιρίας. ΧΑΜΟΣ!

Σε περίπτωση που έχεις την ατυχία να βρεθείς σε ουρά πιθανό να έρθεις αντιμέτωπος με καταστάσεις που θα σου ανεβάσουν την πίεση σε επικίνδυνα επίπεδα εκτός αν μάθεις να τις διαχειρίζεσαι επιτέλους. Ιδού λίγες συμβουλές για να περάσεις αναίμακτα και χωρίς επεισόδια…

DO

Σε πρώτη φάση αν βρίσκεσαι σε εκδοτήριο εισιτηρίων ή σουπερμαρκετ και έχεις να επιλέξεις ανάμεσα από υποψήφιες ουρές, στο λέω αποδεδειγμένα. Όποιον αλγόριθμο και να έχεις φτιάξει στο μυαλό σου συνυπολογίζοντας τον ρυθμό απορρόφησης της ουράς και το μέγεθός της, η ουρά την οποία θα κοσμήσεις με την παρουσία σου πρόκειται να αναδειχθεί ως η πλέον καθυστερημένη, οπότε προτείνεται η τυχαία επιλογή. Κάνε «Α μπε μπα μπλομ».

DO

Αν το τρένο σου αναχωρεί σε λίγα λεπτά δεν είναι κακό να αξιοποιήσεις τις υποκριτικές σου ικανότητες και με φωνή σχεδόν λαχανιασμένη και ύφος μελό να ζητήσεις να βρεθείς από τελευταίος, μπροστάρης. Πρόσεξε μόνο μη το παρακάνεις με το δράμα. Τυχόν συνέπειες είναι επευφημίες του κοινού για την ερμηνεία σου, ίσως όμως ακούσεις και κανένα «Γαλλικό» που δεν φρόντισες να είσαι στην ώρα σου. Και μόνο όμως για την αναγνώριση του ταλέντου σου αξίζει να το δοκιμάσεις.

DO

Βρίσκεσαι στο σουπερμάρκετ. Έχεις σκοπό να αγοράσεις μόνο ένα πακέτο μακαρόνια σε αντίθεση με τον μπροστινό σου που ξετίναξε μέχρι και τον διάδρομο των καλλυντικών. Το να κάνεις μια μίνι επίδειξη του μοναδικού προϊόντος που κρατάς στα χέρια σου και να ζητήσεις να βρεθείς μπροστά του, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Αν είναι κανένας περίεργος, θα «στολιστεί» για ακόμα μια φορά η αρχοντιά σου με κοσμητικές λεξούλες, οπότε πριν προβείς σε οποιαδήποτε κίνηση κόψε φάτσα.

DON’T

Έστω ότι βρίσκεσαι εντός δημόσιας υπηρεσίας ή τράπεζας και κρατάς στα χέρια σου αυτό το πολυπόθητο χαρτάκι με τον αριθμό σου. Βλέπεις τους αριθμούς να περνούν χωρίς προσέλευση συμπολίτη σου και αποφασίζεις να πεταχτείς εσύ. Λάθος, λάθος, λάθος! Παντού υπάρχει μια γιαγιά και ένα παππούλης που γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια πόσα λεπτά αργότερα κατάφερες να πάρεις νουμεράκι και δε θα ήθελες να γελοιοποιηθείς δια στόματος αυτών, νομίζω. Η αλήθεια είναι πως η γιαγιά και ο παππούς έχουν γενικά την τάση να νιώθουν εξαπατημένοι σε τέτοιες περιπτώσεις, οπότε πολύ πιθανό να σου ζητήσουν λόγο και χωρίς να την έχεις κάνει την ατιμιά. Αλλά τότε τουλάχιστον θα μπορείς να μιλήσεις με ντοκουμέντα.

DON’T

Μην κρατήσεις θέση στην ουρά για παραπάνω του ενός ατόμου, οι οποίοι εκείνη τη δύσκολη ώρα απολαμβάνουν τον καφέ τους ή βρίσκονται στο δέκατο όνειρο. Πολύ πιθανό το αντίπαλο δέος να μην αρκεστεί στη λεκτική διαμάχη, αλλά επειδή δεν τυγχάνεις κάτοικος Σουηδίας μπορείς να περιμένεις να προσγειωθεί καμιά σφαλιάρα στο ροδαλό σου μαγουλάκι. Πίστεψέ με, είναι δοκιμασμένο.

DON’T

Ου πιάσεις ψιλό κουβεντολόι με τον ταμία, υπάλληλο κλπ. Ειδικά αν η συζήτηση περιλαμβάνει σε οποιοδήποτε στάδιο της τη φράση «Η γυναίκα, τα παιδιά; Όλοι καλά;». Το άκουσμα αυτής της φράσης και μόνο μπορεί να κάνει τον από πίσω έξαλλο. Γενικότερα απέφυγε συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων, δεν πήγες στην τράπεζα να αναλύσεις «τα νέα του ψαροτούφεκου».

Όπως και να χει η κατάσταση με τις ουρές είναι ου μπλέξεις. Βέβαια το χειρότερο όλων είναι να περιμένεις καρτερικά και τελικά να σου λείπουν κατιτίς έγγραφα για να ολοκληρώσεις τη δουλειά σου. Σενάριο διόλου σπάνιο. Εκεί είναι που θα το ρίξεις εσύ το βρισίδι και όχι άδικα. Πραγματικά, μη σου τύχει!

Κατερίνα Βασιλέιου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.