A Real RoadStory – Πάρκο… μαγικός προορισμός του καλοκαιριού!

Το ότι διανύουμε περίοδο οικονομικής κρίσης το γνωρίζουμε, όπως και το ότι η κρίση αυτή έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά αλλά και την κοινωνικότητά μας. Το λιγοστό ή και ανύπαρκτο χαρτζιλίκι στις τσέπες περιορίζει σημαντικά τις εξόδους σε κάποιο μαγαζί, με αποτέλεσμα να παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο σπίτι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας έχοντας ελάχιστη συναναστροφή με τον «έξω κόσμο»!

10700074-banco-vacio-parque-de-madera-con-vistas-a-un-lago-o-estanque-en-los-jardines-publicos-de-halifax-hal

Ή τουλάχιστον αυτό θα ήταν το φυσιολογικό επακόλουθο της όλης κατάστασης…Την ιδέα, λοιπόν, της απομόνωσης και της σταδιακής ήττας της συντροφικότητας και της παρέας ερχόμαστε να καταρρίψουμε και φέτος όλοι εμείς. Με ποιον τρόπο; Μα φυσικά αντιστεκόμενοι στη δύσκολη συγκυρία και αναζητώντας εναλλακτικές μορφές δωρεάν διασκέδασης!

Υπάρχουν πολλές διέξοδοι για διασκέδαση που να είναι προσιτές στα «ελαφριά» μας πορτοφόλια. Εκείνη, όμως, που φαίνεται να κερδίζει κατά κράτος το φετινό καλοκαίρι είναι οι φιλικές συγκεντρώσεις σε παρκάκια. Κάθε είδους πάρκα, μεγάλα ή μικρά, πάρκα πλακόστρωτα, με λίμνες, με εγκαταστάσεις, πάρκα με θέα την πόλη ή πάρκα στο κέντρο της πόλης, δείχνουν να μονοπωλούν φέτος το ενδιαφέρον ανθρώπων τόσο στην πόλη, όσο και στην επαρχία. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μωρά, παιδάκια, ακόμη κι εκείνα τα παιδιά της τρίτης ηλικίας, συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα σε γειτονικά τους πάρκα, αναζητώντας μια πηγή δροσιάς μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού. Και αργότερα, όταν βραδιάσει για καλά, οι οικογένειες με τα παιδιά τους και οι ηλικιωμένοι θα δώσουν τη σκυτάλη στους νεότερους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουμε κι εμείς!

stock-footage-children-and-recreation-group-of-happy-multiethnic-school-kids-playing-tug-of-war-in-city-park

Έφηβοι και νέοι, αγόρια και κορίτσια, με μπύρες, αναψυκτικά ή παγωτά, συγκεντρωνόμαστε κάθε βράδυ στο δικό μας «πάρκο», ο καθένας στη θέση που του αντιστοιχεί, στο παγκάκι, στο χορταράκι ή το πλακόστρωτο. Λες και η κάθε θέση προορίζεται για τον καθένα από εμάς, συγκεκριμένα. Εκεί θα μας ακούσεις να γελάμε, να τραγουδάμε, να συζητάμε, να καυγαδίζουμε, να μαλώνουμε…! Και πάλι να τα βρίσκουμε και να συνεχίζουμε να γελάμε ακόμα περισσότερο και πιο δυνατά απ’ ότι  πριν. Μια νοσταλγική κι ευλογημένη συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Έτσι ακριβώς όπως έκαναν οι παλιοί, ή και κάνουν τα παιδιά στην επαρχία, όπου τα πράγματα είναι ακόμα ζεστά κι ανθρώπινα! Έτσι κάνουμε όλοι, γιατί έτσι ερχόμαστε κοντά, θεμελιώνουμε σχέσεις, μαθαίνουμε, επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε διασκεδάζοντας. Δημιουργούμε και ζούμε στιγμές που θα μας ακολουθούν μια ζωή… Στιγμές που τη μέρα μετά το μπαράκι ή το κλαμπ πιθανόν να μας εγκαταλείψουν! Γιατί τα βράδια στο πάρκο είμαστε αληθινοί!

1_110227ParkPeople

Κάτι παραπάνω ξέρουν όσοι συχνάζουν στα παρκάκια της γειτονιάς, τα οποία έχουν ως στέκια τους. Κάτι καλό θα έχει το «πάρκο» για να το αγαπήσεις και να το κάνεις συνήθεια. Αυτό που μου προσφέρει το πάρκο το ξέρω καλά. Και αν δεν το θεωρούσα σημαντικό δεν θα προσπαθούσα να σας το μάθω μέσα από αυτό το άρθρο. Δεν μπορώ όμως να σας αποκαλύψω και ποιο είναι αυτό το μυστικό που έχει το πάρκο… Το μόνο που μπορώ να πω, είναι να πάρετε μια μπύρα και τους αγαπημένους σας φίλους και να ανακαλύψετε το πιο κοντινό σας πάρκο!

Nίκος Πιτάνιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.