[A really hard LifeStory] Τα «κόκκινα φανάρια» που δεν έσβησαν

Πρόσωπα νεανικά με μια αίσθηση γήρατος, αρώματα έντονα, κορίτσια έτοιμα να κερδίσουν χρήματα σε βάρος της αξιοπρέπειας τους. Τους μαγεύει η οσμή των χαρτονομισμάτων, αυτών που δεν αγγίζουν πολλοί. Θέλουν να τα κάνουν όλα, να τα ζήσουν όλα! Φαγητό σε γκουρμέ εστιατόρια, ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, ακριβά ρούχα και κοσμήματα, έρωτες και απαγορευμένα πάθη.

porneia

Ελπίζουν πως όλο αυτό θα τελειώσει όταν βρεθεί το κατάλληλο θύμα , ο ιππότης! Πόσο παρεξηγημένη η έννοια αυτής της λέξης …»ιππότης». Φαντάζονται πως θα είναι σε θέση, να σβήσουν κάθε κακή ανάμνηση από το παρελθόν και να αποτινάξουν από πάνω τους, την δυσωδία όλων εκείνων, που εισέβαλαν στο “εγώ” τους, ανταλλάσσοντας τα τρυφερά τους αγγίγματα με χαρτονομίσματα.

Κάποιες θέλουν να δείχνουν απόλυτα συνειδητοποιημένες και άλλες καλύπτουν την προσωπική τους ματαιοδοξία και φιλαργυρία, πίσω από τις κλειστές πόρτες, εκείνες που αν τις ανοίξεις θα ανατριχιάσεις.

Κορίτσια φτωχά, κορίτσια αδιαπαιδαγώγητα, κορίτσια που χαρίζονται σε τιμές ευκαιρίας.
Πότε σε πιάνει λύπη κι άλλοτε θυμός. Τί πέρασανε αυτές οι ψυχές, τί τις οδήγησε εδώ; Κι από την άλλη, σκέφτεσαι αυτούς τους δόλιους άνδρες. Πόσο στερημένοι από χάδια, από αγάπη! Μη φτιάχνεις με το μυαλό σου μια μίζερη εικόνα, ενός φτωχού μεροκαματιάρη, που απλά επισκέπτεται έναν οίκο ανοχής, εδώ μιλάμε για κάτι άλλο. Κάτι τρομαχτικό…

Είναι συνήθως “κύριοι” ευυπόληπτοι, με οικογένειες που απλά αγνοούν τις τακτικές τους επισκέψεις στα “σαλόνια ομορφιάς”. Άνδρες που θα μπορούσανε να έχουν, όποια γυναίκα θέλανε δίπλα τους κι όμως χρηματίζουν για μια θωπεία… Είναι άνδρες που τους διακατέχει μια σχετική αγχίνοια, σε συνδυασμό με διαστροφή.

Μέσα στο σκοτάδι όλα αλλάζουν, μεταμορφώνονται εκείνες σε θήτες και αυτοί σε θύματα, γίνονται εύθραυστοι, ευαίσθητοι κι αν τους “παίξεις” σωστά μπορεί να τη γλυτώσεις με μια mini ψυχανάλυση. Αν είσαι καλή στη δουλειά σου, θα πάρεις κάτι παραπάνω από τις άλλες. Δε μπορείς να διαλέγεις συνέχεια την ίδια “κούκλα”, το κατάστημα διαθέτει πολλές και συχνά -πυκνά τις ανανεώνει ή κάποιες ‘κάναν την καλή τους και βρήκαν τον προσωπικό τους “ιππότη”.
Διπλές ζωές, άνθρωποι που μας περιτριγυρίζουν κι ίσως αύριο να είναι οι δικοί μας αγαπημένοι
άνθρωποι. Πόσο κρίμα!

Δε θα ξεχάσω αυτή την -γεμάτη ενοχή – γυναίκα που γνώρισα κάποτε στο Κολωνάκι… πρόθυμη για να αποτινάξει από πάνω της, την κρυφή της αμαρτία να κάνει ό,τι της ζητήσεις. Είχε περάσει πια η μπογιά της για αυτήν την δουλειά, αν και εξακολοθούσε να είναι όμορφη και θελκτική, μα είχε πια αποφασίσει, ότι αυτό που έζησε, ανήκει στο παρελθόν.

“Σπούδασα νοσηλευτική, ήμουν πολύ όμορφη, γνώρισα τον λάθος άνθρωπο και τον παντρεύτηκα, αποκτήσαμε μια κόρη… με παράτησε. Έμεινα μετέωρη… Άλλος ένας λάθος άνθρωπος στην ευάλωτη στιγμή (αυτή τη φορά γυναίκα), λίγες ώρες δουλειάς, πολύ χρήμα! Πότε μου δεν το αποδέχτηκα. Πήρα ένα σπίτι για τις δυο μας και ένα taxi, για να μην χρειαστεί, ποτέ ξανά να κάνω αυτή τη δουλειά”.

Δεν χρησιμοποίησε ουδεμία φορά τη λέξη πορνεία ή πουτάνα, ένιωθε όμως πολύ πιο βρώμικη από αυτές τις λέξεις… και όχι, δεν είναι ούτε μνεία, ούτε δικαιολογία, είναι μια ιστορία που οποιοσδήποτε από εσάς την άκουγε, καθώς κοιτούσε αυτά τα απολογητικά μάτια… θα προσπαθούσε να κατανοήσει.

Στεφανία Τσολάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.