Στο χείλος ενός θεαματικού βράχου, με το Αιγαίο να απλώνεται ατέρμονο μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, το Caldera Seaside Restaurant συστήνεται ως το νέο talk of the town. Ένας χώρος όπου η υψηλή αισθητική συναντά την αυθεντική μεσογειακή φιλοξενία, προσφέροντας μια εμπειρία fine dining που φιλοδοξεί να ανεβάσει τον πήχη της γαστρονομίας στη Νέα Πέραμο και να τοποθετήσει την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας στον χάρτη των exclusive προορισμών.
Πίσω από το ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα βρίσκονται ο Γιώργος Αναστασιάδης με τον Δημήτρη Κουσίδη, δύο επιχειρηματίες που έχουν καταφέρει να δώσουν νέα διάσταση στην εστίαση της περιοχής, δημιουργώντας έναν όμιλο καταστημάτων που καθορίζει τις τάσεις και θέτει νέα στάνταρ.
Με το Caldera, το όραμά τους αποκτά την πιο κοσμοπολίτικη και εντυπωσιακή του έκφραση: έναν προορισμό που ενώνει το τοπίο, τη γεύση και την εμπειρία σε μια μοναδική premium πρόταση.
Παραμονή Δεκαπενταύγουστου ταξίδεψα στην περιοχή και συνάντησα τον Γιώργο Αναστασιάδη ο οποίος μας μίλησε με ενθουσιασμό για το δημιούργημά του…
Caldera, ένα όνομα που σε ταξιδεύει από μόνο του…
Η τοποθεσία από μόνη της “φωνάζει” το όνομα, δεν θέλει σκέψη δεύτερη, είναι “καλντέρα”. Ένα ολοκλαινουριο project, όπως το βλέπεις, όπου νομίζω πως η θέα τα λέει όλα από μόνη της. Είχαμε σκεφτεί άλλα δύο ονόματα πριν από αυτό είναι η αλήθεια αλλά όταν έπεσε το συγκεκριμένο στο τραπέζι, “κλειδώσαμε”! Θυμίζει λίγο Σαντορίνη, στην άκρη ενός λόφου ακριβώς πάνω από τη θάλασσα!
Τι γεύσεις θα δοκιμάσει ο επισκέπτης του Caldera;
Θα συναντήσει μια μοντέρνα εκδοχή της αυθεντικής μεσογειακής κουζίνας! Δυνατό μας χαρτί εννοείται πως είναι τα θαλασσινά, άλλωστε η θάλασσα είναι παντού γύρω μας! Με τον σεφ μας, τον Γιώργο Βλάχο, νιώθουμε σίγουροι! Έχουμε όντως επιτυχία καθώς σε κανένα από τα μαγαζιά μας δεν μας έχει γυρίσει πιάτο πίσω. Πιστεύω ότι κάναμε σοβαρή δουλειά! Όταν έρχεσαι σε ένα τέτοιο χώρο εννοείται πως θες να γευματίσεις και το ανάλογο φαγητό και να έχεις την αντίστοιχη εξυπηρέτηση!
Η αισθητική και γενικότερα το “στήσιμο” του μαγαζιού σου δίνει εύκολα να καταλάβεις πως εδώ έχει γίνει σοβαρή δουλειά και πως δεν αφέθηκε τίποτα στην τύχη του…
Η αλήθεια είναι αυτή! Στην ομάδα μας είναι ο Πέτρος Μπόνος, ο οποίος είναι μηχανικός και διακοσμητής και διαχειρίζεται όλα μας τα μαγαζιά, και τις ανακαινίσεις και ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε! Τυχαίο φυσικά δεν είναι τίποτα, συνεργαζόμαστε στα πάντα και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα! Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Το συγκεκριμένο ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο project, ο χώρος προηγουμένως ήταν πολύ παραμελημένος… Με επιμονή όμως και πολλή δουλειά, τα καταφέραμε! Φαίνεται πως αρέσει αυτό που έχουμε δημιουργήσει και αισθητικά και σαν κουζίνα και ο κόσμος που έρχεται, θέλει να ξανά έρθει!
Γνωρίζω ότι δεν είναι το πρώτο σας εγχείρημα στον χώρο της εστίασης…
Ακριβώς, πλέον έχουμε γίνει ένας όμιλος εστίασης, κυρίως στην Νέα Πέραμο. Ξεκινήσαμε εννέα χρόνια πριν από μια κλασική ψαροταβέρνα, το “Απόμερο”, η έδρα μας, και ακολούθησε ο “Κάκτος”, το κοκτεϊλάδικό μας, κάποια beach bars, το “Ramos”, το “Paloma” και συνεχίζουμε…
Τα χρόνια που δραστηριοποιείσαι στον κλάδο της εστίασης, τι είναι αυτό που έχεις μάθει;
Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία! Υπομονή, επιμονή και οπωσδήποτε αγάπη στον πελάτη! Η βασική μας αρχή, την οποία μεταφέρουμε συνέχεια και προς το προσωπικό και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας είναι ότι «μπορεί να δουλεύουμε για τα χρήματα αλλά δε μας ενδιαφέρουν τόσο τα ίδια τα χρήματα όσο η ικανοποίηση του πελάτη»! Μας αρέσει να είμαστε μέρος της εμπειρίας του! Είμαι από 15 χρονών στον τομέα της εστίασης, την αγαπώ αυτή τη δουλειά και με αυτήν την αρχή καταφέρνουμε και συνεχώς βελτιωνόμαστε! Ο καθένας έχει πολλές επιλογές να πάει και από τη στιγμή που επιλέγει να έρθει σε εσένα, πρέπει να το εκτιμήσεις, πρέπει να φύγει ικανοποιημένος! Αυτή είναι η φιλοσοφία μου! Βλέπω για παράδειγμα παρέες που έρχονται και μας λένε «ήρθαν οι φίλοι μας, έφαγαν, ικανοποιήθηκαν, ευχαριστήθηκαν και ήρθαμε κι εμείς». Αυτό είναι για μένα «επιτυχία», δεν είναι μόνο το πορτοφόλι! Σημαντικό βέβαια ρόλο στην επιτυχία αυτή παίζουν και οι συνεργάτες μας! Έχουμε πραγματικά καλούς συνεργάτες σε όλα μας τα μαγαζιά, ξέρουν πλέον τι ζητάω, πως δουλεύουμε ως επιχείρηση. Υπάρχουν χρόνια δίπλα μου οι ίδιοι άνθρωποι, με όρεξη, που δεν θέλουν να μείνουν στάσιμοι και γι’ αυτό και έχουμε αυτήν την άνοδο! Δεν μπορείς να προχωρήσεις μόνος σου…
Είναι ένας προορισμός η Νέα Πέραμος και η Καβάλα γενικότερα που καλύπτει τις ανάγκες ενός ταξιδιώτη;
Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τη φυσική ομορφιά, τις μοναδικές παραλίες, τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος που έχει, πλέον κάθε χρόνο πράγματι βελτιωνόμαστε και σαν προορισμός από όλες τις απόψεις. Ανοίγουν ολοένα και περισσότερα οργανωμένα μεγάλα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά συνεχώς καλυτερεύουν, έχει από όλα.
Η σχέση σας ως επαγγελματίες με το δήμο, τους τοπικούς φορείς, ποια είναι; Είναι δίπλα σας;
Βέβαια, ο δήμος Παγγαίου μας στηρίζει, είναι κοντά μας, προσέχει και την περιοχή, την έχει αναβαθμισμένη! Δεν έχουμε απολύτως κανένα παράπονο σαν επαγγελματίες. Μας στηρίζει και τον στηρίζουμε! Οι υπηρεσίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή, οι κάτοικοι οι ίδιοι, που αγαπούν τον τόπο τους και η φιλοξενία που προσφέρουν στους τουρίστες… Είναι μια αλυσίδα, ένα πακέτο όπως λέμε!
Τα σχόλια των ήδη πελατών σας από τα προηγούμενα μαγαζιά, ποια ήταν όταν ήρθαν στο Caldera;
«Έχετε ξεφύγει…»!
Μετά το Caldera τι;
Ε, όλο και κάτι θα υπάρχει! Έχουμε κάτι στο μυαλό μας, κάτι πιο μεγάλο…
Caldera Seaside Restaurant 139ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Καβάλας Τηλ. Επικοινωνίας: 6932557911 Facebook: Caldera Seaside Restaurant Instagram: CalderaSeaside