Host – Το σώμα

Από 11 Απριλίου στους κινηματογράφους

Eκει που πίστευε κανείς πως η υπεύθυνη για το κινηματογραφικό έκτρωμα της σειράς Twilight,η Stephenie Meyer, δεν μπορούσε να παράξει κάτι χειρότερο έρχεται λίγους μήνες μετά το δεύτερο πνευματικό τέκνο της , το Host,  να μας διαψεύσει.

Η κινηματογραφική μεταφορά λοιπόν της δεύτερης λογοτεχνικής καταστροφής από την Meyer συμπεριλαμβάνει πάνω –κάτω τα εξής: Η γη έχει γίνει ένας τέλειος τόπος, οπού όλοι οι άνθρωποι ζουν αρμονικά και δεν υπάρχουν πόλεμοι, πείνα, φτώχεια συμφορές, ασθένειες. Όλοι οι άνθρωποι διακρίνονται από χαρακτηριστικά όπως ευγένεια, καλοσύνη, κατανόηση , ανωτερότητα. Μονό που δεν είναι πλέον άνθρωποι. Μια εξωγήινη φυλή έχει παρασιτήσει στα ανθρώπινα σώματα και φιμώνει το ανθρώπινο μυαλό.

Η Μέλανι, ένας όπως πιστεύει από τους τελευταίους ανθρώπους, αφού κυνηγηθεί από τις «Ψυχές», όπως ονομάζεται η εξωγήινη φυλή, καταλήγει να αποκτήσει μια συγκάτοικο στο ίδιο της το κορμί, την Γουόντερερ, η οποία έχει το καθήκον να ανιχνεύσει τις αναμνήσεις του αρχικού κατόχου, της Μέλανι και να εντοπίσει κατά ποσό υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι. Όμως η Μέλανι αρνείται να παραχωρήσει την κυριαρχία του μυαλού της τόσο εύκολα κι αντιστέκεται. Η απεικόνιση αυτής της αντίστασης είναι το λιγότερο βεβαίως γελοιότατη και η κάμψη τελικά της Γουόντερερ εξίσου αστεία. Όταν παρόλα αυτά λαμβάνει χωρά η κάμψη, η Γουόντερερ (και βεβαίως η Μέλανι) προχωρούν προς την τοποθεσία που τους είχε υποδείξει ο θείος της Μέλανι για να είναι ασφαλής. Εκεί η Μέλανι-Γουόντερερ κρατιέται αιχμάλωτη ενώ εντοπίζει τον πρώην σύντροφο της και τυχαίνει να διεκδικηθεί επίσης από ένα ακόμη μέλος της κοινότητας(μοιάζει οικείο; αν είχατε την ατυχία να παρακολουθήσετε την σειρά Twilight μάλλον ναι). Η τσαχπινιά βεβαίως είναι πως ο ένας είναι ερωτευμένος με την Μελανι κι ο άλλος με την Γουοντερερ. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιπες «Ψυχές» ψάχνουν με κάθε δυνατό μέσο την Γουόντερερ υπολογίζοντας πως αυτή θα τους οδηγήσει στους εναπομείναντες ανθρώπους.

Με κάθε ειλικρίνεια η ταινία ήταν τόσο κακή που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω! Γνωρίζοντας περίπου περί τίνος πρόκειται πήγα χωρίς καθόλου προσδοκίες και πάλι απογοητεύτηκα! Όπως θα διαπιστώσατε ως τώρα το σενάριο είναι σάπιο, η σκηνοθεσία ανύπαρκτη και οι ερμηνείες ανάλογες παιδικής παράστασης. Έχω χρονιά να δω τόσο κακή ταινία κι είμαι σίγουρη ότι θα περάσουν ακόμη δεκαετίες ώσπου να παραχθεί κάτι αντίστοιχα απαράδεκτο…

Κατά την καθαρά προσωπική μου άποψη το συγκεκριμένο φιλμ θα μπορούσαν να το απολαύσουν μοναχά εκείνοι που είχαν νωρίτερα εκτιμήσει την σειρά των Twilight. Εναλλακτικά προτείνω να το παραλείψετε…


Σκηνοθεσία:
 Andrew Niccol
Σενάριο: Stephenie Meyer (novel), Andrew Niccol (screenplay)
Πρωταγωνιστούν: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel
Διάρκεια: 125′
Διανομή: Audio Visual

Έλενα Στεφανάτου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.