Make Over Event στη Θεσσαλονίκη – Καρέ Καρέ όλες οι αλλαγές

Ειρήνη, Ευαγγελία, Ζωή, Κατερίνα, Κωνσταντίνα, Μαίρη και Μαρίτα. Οκτώ γυναίκες έτοιμες να αφεθούν στα χέρια των ειδικών κατά τη διάρκεια του Make Over Event.

Κάπως έτσι φαντάστηκε η Κατερίνα Δαούλκα να δίνει λύση στο αιώνιο πρόβλημα των γυναικών, που δεν είναι άλλο από την έλλειψη χρόνου για περιποίηση και προσωπική φροντίδα. Η γνωστή στυλίστρια της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και απρόσωπα fashion shows, εμπνεύστηκε και διοργάνωσε το 1ο Make Over Event στην Αθήνα, το Μάρτιο. Αφού η πρωτεύουσα αγκάλιασε την ιδέα με πολύ ενθουσιασμό, η Κατερίνα δεν θα μπορούσε να μην «μεταμορφώσει» και τις γυναίκες της πόλης της. Έτσι λοιπόν, την προηγούμενη Πέμπτη το Make Over Event έλαβε χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Oval με φόντο τον Λευκό Πύργο και τα νερά του Θερμαϊκού. Επειδή, όμως, η Κατερίνα ξέρει καλά ότι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έρχεται μόνο μέσα από τη συλλογική δουλειά, είχε δίπλα της σε αυτό το εγχείρημα τους ιδανικότερους συνεργάτες κι αυτοί δεν ήταν άλλοι από τη make-up artist Μαρία Παγωνάκη και τον Γιάννη Χατζηχριστοδούλου, ιδιοκτήτη των Yianni Hair Spa.

Η προετοιμασία ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας μέρας, όταν οι 8 συμμετέχουσες συγκεντρώθηκαν σε ένα από τα κομμωτήρια Yianni στο κέντρο της πόλης και κάτω από την προσεκτική ματιά της Κατερίνας μπήκαν τα πρώτα λιθαράκια της «μεταμόρφωσης». Όσο οι δείκτες του ρολογιού κυλούσαν η αγωνία διοργανωτών και συμμετεχόντων εντεινόταν και οι ρυθμοί προετοιμασίας αυξανόταν.

Ήταν λίγο πριν τις 9 όταν η παρουσιάστρια του event και δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου- Μαυρομιχάλη απηύθυνε την πρώτη καλησπέρα στο κοινό που κατέκλυσε το Oval. …Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

Ποιος είπε ότι μόνο τα μοντέλα έχουν δικαίωμα στην πασαρέλα; Τελικά αποδείχθηκε πως με τις στυλιστικές υποδείξεις της Κατερίνας και την επιμέλεια μαλλιών και make-up από τον Γιάννη και τη Μαρία κάθε γυναίκα μπορεί να υπηρετήσει αυτό το ρόλο!

Το ιδιαίτερο στοιχείο και αυτό που έκανε τη βραδιά να ξεχωρίσει ήταν ότι οι 4 από τις 8 γυναίκες μεταμορφώθηκαν μπροστά στο κοινό. Τι σημαίνει αυτό; Εμφανίστηκαν ντυμένες με ρούχα της δικής τους επιλογής και εκεί μπροστά σε όλους έγινε το make-up και το χτένισμα των μαλλιών. Στη συνέχεια, φόρεσαν τα ρούχα που είχε επιλέξει γι΄ αυτές η Κατερίνα από  το Atelier Passione και όλες μαζί πραγματοποίησαν το… απαιτούμενο catwalk, ενώ παράλληλα υπήρχε video wall, στο οποίο προβάλλονταν  φωτογραφίες από την… προηγούμενη εμφάνιση της καθεμιάς.

Με τον τρόπο αυτό συμμετέχουσες και παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν μυστικά  του modeling. Οι 3 καταξιωμένοι επαγγελματίες, αντιπροσωπεύοντας το τρίπτυχο του σωστού και αξιοπρόσεχτου outfit ήταν πρόθυμοι να δώσουν συμβουλές και να εξηγήσουν με λεπτομέρειες για ποιο λόγο εφαρμόστηκε το καθετί στην καθεμιά από τις 8 διαφορετικές γυναίκες, σε τι εξυπηρετεί η κάθε τεχνική και ποια είναι η καλύτερη επιλογή αναφορικά με το πρόσωπο, το σωματότυπο αλλά και την ηλικία.

Η βραδιά έκλεισε με 10 αντί για 8 «πρωταγωνίστριες» αφού επιλέχθηκαν αιφνιδίως 2 κοπέλες από το κοινό, τις οποίες ανέλαβαν η Μαρία και ο Γιάννης κι έτσι απολαύσαμε μια express αλλά καθόλα εντυπωσιακή αλλαγή στο make-up και τα μαλλιά τους, αποδεικνύοντας ότι με απλά αλλά προσεκτικά βήματα μπορούμε όλες να αναδείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να ξεχωρίσουμε με τις εμφανίσεις μας!

Κείμενο: Ζωή Καρασουλτάνη
Φωτογραφίες: Έλενα Σαλαμπάση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.