Pay gap: Γιατί οι γυναίκες αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες;

Σύμφωνα με στοιχεία  που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μισθολογική διαφορά –pay gap– μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ε.Ε. φτάνει στο 16,2%, δηλαδή οι γυναίκες θα πρέπει να εργαστούν 59 επιπλέον ημέρες για να κερδίσουν τον ίδιο μισθό με τους άνδρες. Το μισθολογικό χάσμα  στον ιδιωτικό τομέα είναι 21% και είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Ε.Ε. ενώ στο δημόσιο 9%.

 pay gap

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έρευνα περί μισθολογικής ισότητας μας υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ακόμη άνισους μισθολογικούς όρους στην αγορά εργασίας. Αν και το μισθολογικό χάσμα μειώθηκε τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζουμε. «Η μισθολογική διαφορά είναι ακόμη πολύ μεγάλη και στην πραγματικότητα η αλλαγή οφείλεται σε μείωση των αποδοχών των ανδρών και όχι στην αύξηση των αποδοχών των γυναικών», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ. Σημείωσε ακόμη, ότι «η αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία κατοχυρώνεται στις Συνθήκες της ΕΕ από το 1957 και είναι πλέον καιρός να γίνει παντού πράξη. Ας δουλέψουμε μαζί για να παραγάγουμε αποτελέσματα, όχι μόνον τις ημέρες για την ισότητα των αμοιβών, αλλά και τις 365 ημέρες του χρόνου!».

Παρατηρείται, μάλιστα, ελαφρά καθοδική τάση της μισθολογικής διαφοράς, η οποία μπορεί να εξηγηθεί από τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης σε διαφόρους τομείς, δεδομένου ότι οι τομείς που απασχολούν κατά κύριο λόγο άνδρες εργαζόμενους (όπως ο κατασκευαστικός τομέας ή ο τομέας της μηχανολογίας) γνώρισαν συνολικά μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών.

Η επιτροπή σημειώνει ότι επιθυμεί να στηρίξει τους εργοδότες στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να μειώσουν τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων. Στο πλαίσιο αυτό, το κοινοτικό πρόγραμμα «Η ισότητα ανταμείβει» έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τις επιχειρήσεις για τη σκοπιμότητα της ισότητας και της ίσης αμοιβής μεταξύ των δύο φύλων. Με τις προκλήσεις της δημογραφικής αλλαγής και την αύξηση των ελλείψεων δεξιοτήτων, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βελτιώσει για τις επιχειρήσεις την πρόσβαση στο γυναικείο εργατικό δυναμικό. Περιλαμβάνει δραστηριότητες κατάρτισης, εκδηλώσεις και εργαλεία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν αυτή τη μισθολογική διαφορά.
Εμείς από την πλευρά μας πως μπορούμε να δράσουμε;

Ένα συμπέρασμα που μπορούμε με ασφάλεια να εξάγουμε για την αγορά εργασίας είναι πως  τελικά δεν παίρνεις ό,τι αξίζεις, αλλά ό,τι ζητάς. Όταν μπαίνουν στην αγορά εργασίας, οι γυναίκες βγάζουν λιγότερο από το 90% των χρημάτων που βγάζουν οι άνδρες συνάδελφοί τους. Το χάσμα αυτό αυξάνεται δραματικά ανάλογα με τα χρόνια παραμονής στην αγορά εργασίας. Ένας από τους λόγους γι’ αυτό; Οι γυναίκες δεν ζητούν αύξηση. Υπάρχουν αμέτρητες δικαιολογίες που ακούει κάποιος από γυναίκες, οι οποίες δεν ζητούν σχεδόν ποτέ αύξηση, όπως  «Ειλικρινά ένιωθα τόσο τυχερή που βρήκα δουλειά μετά την πρακτική μου, που νόμιζα ότι ο αρχικός μου μισθός ήταν αρκετά δίκαιος», Αντιθέτως, σπάνια ακούει κάποιος τέτοιες αντιδράσεις από άνδρες. Εκεί, οι απαντήσεις διαφέρουν: «Ζητάω αύξηση κάθε τρεις μήνες» ή «η εταιρεία πρέπει να ξέρει πόση αξία φέρνω μαζί μου, κι εγώ περιμένω να αποζημιωθώ γι’ αυτήν».

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες φοβούνται περισσότερο να πάνε κόντρα σε κατεστημένες κοινωνικές νόρμες σε σχέση με τους άντρες. Καθώς αυτές ανεβαίνουν βαθμίδα στην εργασία τους και καθίστανται ισχυρότερες, γίνονται λιγότερο αρεστές, ενώ, αντίθετα, οι άνδρες που κάνουν το ίδιο γίνονται περισσότερο αρεστοί.

Παρόλα αυτά άξιο απορίας είναι  το γεγονός πως οι γυναίκες διαπραγματεύονται καλύτερα από τους άνδρες – όταν εκπροσωπούν άλλους και όχι τους εαυτούς τους. Σύμφωνα με μία έρευνα της Μάργκαρετ Νιλ, καθηγήτριας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Στάνφορντ, η απόδοση των γυναικών σε διαπραγματεύσεις αντιπροσώπευσης είναι 14 – 23% καλύτερη από αυτή των ανδρών!!

Οι γυναίκες, λοιπόν, οφείλουν να προσπαθούν και να διεκδικούν καλύτερες αποδοχές ακόμα και αν τις πρώτες φορές δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα! Αρκεί να σκεφτούν ότι η επόμενη φορά η προσπάθεια θα είναι σίγουρα πιο προσοδοφόρα!

Φαίη Κεφαλά

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.