A Real ArtStory – Be (κι εσύ) one of them, μπορείς!

Πριν σας εξηγήσω τι είναι το Be one of them, θέλω να σας μεταφέρω πως ένιωσα όταν πληροφορήθηκα τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου project: ΠΕΡΗΦΑΝΗ. Περήφανη που μια τέτοια ιδέα γεννήθηκε στην Ελλάδα και πρόκειται να ανοίξει τα φτερά της ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και αποδεικνύοντας τελικά πως οι Έλληνες δεν είμαστε οι πολιτικοί μας.

1174368_10201626495480526_419649352_n

Βέβαια, ο σκοπός του κάθε άλλο παρά η πολιτική διάσταση είναι. Αντιθέτως, οι εμπνευστές του Be one of them, Μπέττυ Σεμακούλα, Ελληνίδα μάνατζερ μεγάλων προγραμμάτων εθελοντισμού ανά τον κόσμο και George Pago, καταξιωμένος Έλληνας καλλιτέχνης, ευελπιστούν αυτή η εκστρατεία να γίνει η φωνή που θα θυμίσει στον κόσμο ότι η αλλαγή έρχεται όταν ο καθένας από εμάς πιστέψει στον εαυτό του, στη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά του.

Η εκστρατεία “Be one of them”, καλεί τους πολίτες της χώρας και όλου του κόσμου σε ένα εγχείρημα–πρόκληση που συνδυάζει μοναδικά την αλληλεγγύη με την τέχνη.

1384929_10201626495560528_2120909420_n

Πιο απλά;

Η Μπέττυ και ο George επιδιώκουν το πρόσωπο καθενός από εμάς να βρει τη θέση του στο μωσαϊκό πορτρέτο σπουδαίων ανθρώπων της πολιτικής, της επιστήμης, του πολιτισμού και της επικοινωνίας, που άλλαξαν ή συνεχίζουν να αλλάζουν την ιστορία, ο καθένας με το δικό του δημιουργικά θετικό τρόπο.

 

Γίνε ένας από τους: Marilyn Monroe, Barack Obama, Oprah Winfrey, Nelson Mandela, Lady Diana, Michael Jordan, Angelina Jolie, Michael Jackson, Steve Jobs, Mahatma Ghandi, Albert Einstein, Martin Luther King, Pablo Picasso, Che Guevara και Muhammad Ali.

«150.000 πρόσωπα καθημερινών ανθρώπων. 15 μωσαϊκά πορτρέτα προσωπικότητων- σύμβολα. Ένας ο σκοπός: Να πιστέψεις ότι συμμετέχοντας μπορείς να κάνεις τη διαφορά.»

Η ατομική χρηματική συμμετοχή είναι συμβολική (7$ ή 5,5 ευρώ) και στόχο έχει να ενισχύσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το παιδί και την οικογένεια μέσα από τη στήριξη της μάχης κατά του παιδικού καρκίνου και το έργο της οργάνωσης «Στήριγμα Ζωής». Αξίζει, μάλιστα, να αναφέρουμε ότι (ευτυχώς) ήδη τα πρώτα πορτρέτα έχουν πουληθεί σε Έλληνες, ενώ αναμένεται η γνωστοποίηση του εγχειρήματος στο εξωτερικό και οι συμμετοχές των υπόλοιπων χωρών.

1376937_10201626495520527_932940397_nΣίγουρα θα αναρωτιέστε, «ωραία, συγκεντρώθηκαν τα 150.000 πρόσωπα και δημιουργήθηκαν τα 15 μωσαϊκά πορτρέτα. Μετά τι;» Ακριβώς την ίδια απορία είχα κι εγώ και μου την έλυσαν οι υπεύθυνοι του Be one of them”. Όπως χαρακτηριστικά μου είπαν, το ταξίδι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ξεκινά ακριβώς αμέσως μετά από τα προαναφερθέντα, αφού τα πορτρέτα (πίνακες διαστάσεων 2,50μ. x 2,50μ.) θα ταξιδέψουν σε γκαλερί – χώρους τέχνης πέντε μεγάλων πόλεων του κόσμου (Λονδίνο, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη), μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο κόσμος μπορεί ακόμα να αλλάξει αρκεί να ενδιαφερθούμε  ή να εμπνεύσουμε τον διπλανό μας όπως το έκαναν αυτοί οι 15 μοναδικοί άνθρωποι.

Επομένως…. Be one (κι εσύ) of them και πίστεψε ότι μπορείς!

Επισκεφθείτε το site του “Be one of them”, μάθετε περισσότερες πληροφορίες αλλά και τον τρόπο συμμετοχής!

Ζωή Καρασουλτάνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.