A Real LifeStory – Pets With Disabilities. Αυτά τα κατοικίδια μου έδωσαν κουράγιο…

Νο1 φιλόζωη δεν με λες… Δεν είμαι ο άνθρωπος που με το που θα δει σκυλάκι, γατάκι, κουνελάκι, σε σπίτι ή αυλή (γιατί μεγάλωσα και σε χωριό και ξέρω από αυλές) θα τρέξω να το χαϊδεψω, να το πάρω στην αγκαλιά μου και να παίξω μαζί του. Σε καμία περίπτωση, όμως δεν θα τους προκαλέσω και κακό.

pets with disabilities1

Βλέποντας τις εικόνες από το φωτογραφικό project Pets With Disabilities (ή ελληνιστί «Κατοικίδια με Ιδιαίτερες Ικανότητες» – αρνούμαι τον όρο Ειδικές Ανάγκες είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για ζωάκια) της Carli Davidson, η οποία σε αντίθεση με εμένα είναι λάτρης των ζώων, λύγισα… Και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο συναίσθημα θα δημιουργηθεί και σε εσάς μόλις σας μεταφέρω τις ιστορίες αυτών των πλασμάτων!

Ο Ramen Noodle, αυτό το αξιολάτρευτο σκυλάκι έχασε τα 2 μπροστινά ποδαράκια του σε διαφορετικά ατυχήματα μέσα στα προηγούμενα 2 χρόνια. Παρά την ατυχία του, στέκεται όρθιος και τρέχει γύρω- γύρω μόλις 3 εβδομάδες μετά την απώλεια και του 2ου ποδιού του. Ο Ramen Noodle έχει το δικό του καροτσάκι για τις εξωτερικές βόλτες αλλά ο ίδιος προτιμά να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις!

pets with disabilities2

Ο Ike είναι ένα μπόξερ που η αναπηρία του οφείλεται σε στένωση των σπονδύλων του. Η Walkin’ Wheels δημιούργησε πρόσφατα αυτό το πρωτότυπο καροτσάκι ειδικά για εκείνον για να συνεχίσει να εξασκείται παρά την προοδευτική του παράλυση, χρησιμοποιώντας τα μπροστινά του πόδια με τη βοήθεια των τεσσάρων τροχών. Ο Ike κολυμπά συχνά και υφίσταται φυσιοθεραπείες ως μεθόδους φυσικής αγωγής.

pets with disabilities3

Ο Diego το τσιουάουα έχασε τα μάτια του μετά την επίθεση που δέχθηκε από ένα λύκο στην ηλικία των 5, αλλά όταν ο δια βίου σύντροφός του έφυγε από τη ζωή ο Diego έχασε κυριολεκτικά το νόημα της ζωής. Τότε οι ιδιοκτήτες του του σύστησαν τον Buddy Nixon, ένα μπόξερ η πατημασιά του οποίου λειτουργεί σαν οδηγός για τον Diego, που τον ακολουθεί από τα ίχνη των νυχιών του στο διάβα τους.

pets with disabilities4

Ο Duncan έχει μια σπονδυλική διαταραχή, η οποία είναι κοινή στα κόργκι, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πίσω του πόδια. Παρά την αναπηρία του παραμένει εξαιρετικά δραστήριο! Πετάει μακριά τα παιχνίδια του για να τα φέρει πίσω και λατρεύει να ανταμείβεται με σαντιγί (!!!) Να και ένας γλυκατζής σκύλος!

pets with disabilities5

Ο Inky (τσιουάουα) παρόλο που μεγάλωσε σε ένα εξευτελιστικό περιβάλλον, παραμένει καλός, εγκάρδιος και στοργικός σύντροφος και εξυπηρετεί ως σκύλος θεραπείας.

pets with disabilities6

Μια κτηνίατρος βρήκε τον Papillo, ενώ είχε χτυπηθεί από μια μοτοσυκλέτα στην Κόστα Ρίκα. Η θετική στάση του σκύλου και η γλυκιά του φύση στάθηκαν ικανά για να τον οδηγήσει στο Πόρτλαντ Όρεγκον για ιατρική περίθαλψη. Δυστυχώς, ο νωτιαίος μυελός του είχε αποκοπεί κι αυτό σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει ποτέ ξανά, αλλά ο κτηνίατρος Rochelle Low τον τοποθέτησε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο ο Papillo αποδέχθηκε αμέσως. Τώρα το παιχνιδιάρικο κουτάβι αγαπά να τρέχει στο πάρκο και να κουλουριάζετε δίπλα σε φίλους!

pets with disabilities7

Αν αναρωτιέστε πως ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογράφιση κατοικιδίων η Carli Davidson θα σας μεταφέρω αυτούσια τα λόγια της: «Λατρεύω τη φωτογραφία αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κατευνάσει την επιθυμία μου να εργάζομαι σε περιβάλλον με ζώα. Ξεκίνησα να φωτογραφίζω τα ζώα με τα οποία δούλευα εδώ και 12 χρόνια στο καταφύγιο και σύντομα επαναπροσδιόρισα την πορεία μου στον τομέα της φωτογραφίας προς αυτά.»

Τώρα σχετικά με το πώς προέκυψε το «Pets With Disabilies» project η Carli Davidson το ξεκίνησε περίπου πριν από 4 χρόνια όταν είδε ένα γερμανικό ποιμενικό σε αναπηρικό καροτσάκι να παίζει με ευρύτητα με το αφεντικό του στην παραλία του Όρεγκον. «Σκεφτόμουν πολύ αυτό το ζευγάρι τις εβδομάδες που ακολούθησαν ώσπου αποφάσισα ότι ήθελα να δημιουργήσω μια σειρά φωτογραφιών όπου θα προβάλλονται αυτά τα ζωάκια και οι ιστορίες τους, προκειμένου να δείξω στον κόσμο πόσο ευχάριστη ευοίωνη συντροφιά είναι. Δεν είναι θλιμμένα, καθώς ιδιοκτήτες και ζώα εξακολουθούν να αποτελούν σταθερές αξίες ο ένας για τον άλλο.»

Το μότο της; Because their spirits aren’t broken… (Επειδή το πνεύμα τους δεν έχει σπάσει…)

«Ειλικρινά ελπίζω αυτό που οι άνθρωποι εκλαμβάνουν από αυτές τις ιστορίες να είναι πληροφόρηση ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση για το δικό τους κατοικίδιο! Η τεχνολογία προοδεύει με ταχύτατους ρυθμούς και η σχέση μας και η συμπόνια μας ως προς τα ζώα συνεχίζει να εξελίσσεται.»

Ομολογώ πως ήρθα ένα βήμα πιο κοντά τους μετά από την έρευνα γι’ αυτό το άρθρο. Εσείς;

Μαζί τα λέμε πιο άμεσα, πιο ανθρώπινα…

Για ό,τι σας απασχολεί, σας προβληματίζει, σας ευχαριστεί ή σας κάνει περήφανους και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας!

Όλοι έχουμε το δικό μας LifeStory! Πείτε το… αλλιώς μέσα από το Roadstory.gr

zoe

 

 

 

Ζωή Καρασουλτάνη
zoi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.