A Real LifeStory – Η ομοφυλοφιλία είναι μια αμαρτωλή επιλογή τρόπου ζωής

gay1

Εκεί που διάβαζα ήρεμη και χαλαρή διάφορες ειδήσεις σε ελληνικά και ξένα sites, πέφτει στα μάτια μου μια επιστολή με τίτλο: «Η ομοφυλοφιλία είναι μια αμαρτωλή επιλογή τρόπου ζωής». Στην αρχή μου κίνησε το ενδιαφέρον… Δεν ήμουν σίγουρη για το περιεχόμενο. Ας ξεκινήσω τη μετάφραση, λοιπόν… Διαβάζω…

Η σκληρότητα της λογικής είναι ένα πολύ ισχυρό πράγμα, που σε συνδυασμό με την ηθική υπερισχύει της πολιτικής ορθότητας.

Με όλο το σεβασμό, η ομοφυλοφιλία, δεδομένου ότι διδάσκεται στα σχολεία μας με ένα τρόπο κατήχησης ή προσηλυτισμού και ανοχής στους πάγιους «νόμους» της, εκλαμβάνεται από την κοινή γνώμη ως τρόπος ζωής.

Όταν τα δικαστήρια έκριναν αντισυνταγματική την απαγόρευση των κρατών στους γάμους ομοφυλοφίλων, αυτά θέσπισαν νόμο χωρίς την απαραίτητη έγκριση και εκπροσώπηση, ο οποίος έκρινε με τη σειρά του την απόφαση των δικαστών ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Δεν είναι προνόμιο των δικαστών να θεσπίζουν ένα νόμο που δεν έχει εγκριθεί από το κράτος ή δεν έχει νομοθετηθεί μέσω δημοψηφίσματος από το λαό. Ο δικαστής μπορεί απλά να υπηρετεί το γράμμα του νόμου, όπως θεσπίζεται από το νομοθετικό σώμα της κυβέρνησης, με εκτελεστικές εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των δημοψηφισμάτων.

Όταν ένας άνδρας ή μια γυναίκα παίρνει τον όρκο του δικαστή στην Αγία Γραφή, υπόσχεται παράλληλα στο Θεό να μην εγκρίνει την αμαρτία, εν προκειμένω την ομοφυλοφιλία. Ο άνδρας είναι φτιαγμένος για τη γυναίκα και η γυναίκα για τον άνδρα, είναι έτσι διαμορφωμένοι για να μπορούν να γίνονται μια σάρκα και να δημιουργούν οικογένεια.

Υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ εκκλησίας και κράτους, που σκοπό έχει να προστατεύσει την εκκλησία και τους ανθρώπους της από το κράτος και σε αυτή την περίπτωση, τους ομοσπονδιακούς δικαστές και την επιβολή της βούλησης της κυβέρνησης από ιουδαιο-χριστιανικά δόγματα και πεποιθήσεις.

Αυτό ήταν! Το ήσυχο πρωινό μετατράπηκε με μιας σε πρωινό εκνευρισμού. Αναρωτιέμαι τι να είναι αυτός ο κύριος (ο Θεός να τον κάνει) Arthur Zettel που το έγραψε. Τι είναι; Δικαστής; Κληρικός; Ένας άνθρωπος που απλά θέλησε να μας μιλήσει για το γράμμα του νόμου και να μας συνετίσει σε αυτό;

Αναρωτιέμαι, κ. Zettel, τι συμβαίνει στην περίπτωση που ένας δικαστής είναι ομοφυλόφιλος; Ή ένας ιερέας διαπιστώσει ότι οι σεξουαλικές του προτιμήσεις τείνουν στο ίδιο φύλο; Υπάρχουν ειδικοί νόμοι γι’ αυτούς; Πως θα αντιδρούσατε στο παιδί σας αν παραδεχόταν πως είναι γκέι; Θα το τιμωρούσατε; Ή μήπως θα το αποκληρώνατε;

Είναι αμαρτωλός τρόπος ζωής να είσαι ομοφυλόφιλος, λέει. Είναι αμαρτία να αποδέχεσαι τον εαυτό σου; Είναι αμαρτία να συμφιλιώνεσαι με τη φύση σου; Είναι αμαρτία να μπορείς να υπάρχεις μέσα στο κοινωνικό σύνολο με την ταυτότητα που θέλεις και όχι με αυτή που σου επιβάλλουν; Γιατί; Γιατί όλη αυτή η κακία; Γιατί να σπέρνουμε τόσο αρνητισμό μέσα μας αλλά και στους γύρω μας;

Αγαπάω τους φίλους μου, τους συγγενείς μου, τους γνωστούς μου γι’ αυτό που είναι! Κι αν είναι γκέι τους αγαπάω και γι’ αυτό!

Δεν τους κρίνω, δεν ντρέπομαι γι’ αυτούς, επ’ ουδενί δεν τους θεωρώ κάτι πιο λίγο από εμένα, κάτι μη φυσιολογικό. Ποιος το ορίζει το φυσιολογικό; Εσύ ή εγώ που ήρθαμε σε αυτή τη γη για να περάσουμε κάποια χρόνια και θα φύγουμε ξανά; Εσύ ή εγώ είμαστε αυτοί που θα διαλύσουμε την ψυχή όλων αυτών που φοβούνται, ντρέπονται ή διστάζουν να παραδεχτούν τη σεξουαλική τους ταυτότητα; Γιατί; Μήπως δεν ήρθαν κι αυτοί, όπως εμείς; Δεν θα φύγουν αυτοί όπως εμείς; Γιατί να μη μπορούν να πάρουν τη ζωή ως δώρο αλλά ως κατάρα; Γιατί να βασανίζονται; Γιατί οι στερεότυπες αντιλήψεις που έχουμε επιβάλλει στην κοινωνία μας να μας δημιουργεί αισθήματα ντροπής.

Θα νιώσω ντροπή όταν καταλάβω ότι κάποιος φίλος μου έχει αυτή τη σεξουαλική ιδιαιτερότητα και δεν τολμάει να το παραδεχτεί μπροστά μου από το φόβο της απόρριψης. Θα νιώσω άχρηστη γιατί θα διαπιστώσω πως δεν έχω δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος εμπιστοσύνης και κατανόησης στη φιλία μας για να μπορέσει να νιώθει ασφαλής δίπλα μου.

Θα νιώσω ευτυχία όταν θα ξέρω ότι αυτός ο άνθρωπος νιώθει καλά μαζί μου, νιώθει ευτυχισμένος μαζί μου, νιώθει ο εαυτός του μαζί μου!! Δεν τα θέλω τα περιτυλίγματα στους ανθρώπους. Θέλω να φτάνω μέσα στην ψυχή τους, να μου την εμπιστεύονται, να μου δίνουν τη δυνατότητα να τη χαϊδέψω, χωρίς να φοβούνται μήπως τους την πληγώσω. Δεν θα το κάνω. Δεν θα το κάνω γιατί δεν θέλω ούτε εκείνοι να πληγώσουν τη δική μου.

gay

Καταλάβατε κ. Zettel;; Τόσο ανθρώπινα…

zoe

 

 

 

Ζωή Καρασουλτάνη
zoi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.