A Real LifeStory – Θέλει προσπάθεια για να βρεις την #agapi σήμερα, όχι tweets!

Χρόνια τώρα περί τις αρχές Φλεβάρη τα πάντα στους δρόμους γίνονται κόκκινα. Ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και πολλά ακόμη καταστήματα εφοδιάζονται με τα «πειστήρια» της αγάπης. Ξέρετε, λουλούδια, τούρτες και κάθε είδους γλυκά, λούτρινα αρκουδάκια… όλα φορούν την αγαπησιάρικη φορεσιά τους γι’ αυτή τη μέρα! Ακόμη και οι διαδικτυακοί «διάδρομοι», με πρώτη τη Google έχουν κοκκινίσει από την… αγάπη τους!

love4

Προετοιμαζόμαστε για τη μέρα που δείχνουμε-δίνουμε την αγάπη μας. Κι εγώ που νόμιζα ότι η αγάπη είναι συναίσθημα…! Και δεν δίνεται, αλλά μεταφέρεται… με την αύρα σου, με το χαμόγελό σου, με το φιλί σου!

Λυπάμαι όταν σκέφτομαι πως κάποιοι άνθρωποι περιμένουν μια τέτοια μέρα για να δώσουν ή να πάρουν αγάπη. Θλίβομαι με τη σκέψη ότι μας έχουν πείσει ότι η αγάπη είναι αλισβερίσι… Ό,τι δώσεις, αυτό θα πάρεις… Αν δώσεις αγάπη, θα πάρεις αγάπη…

Κι εσύ που έδωσες αγάπη με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, που προσπάθησες καταθέτοντας κάθε φύλλο της καρδιάς σου και τελικά δεν κατάφερες να «πείσεις» την απέναντι πλευρά ότι «αξίζεις την αγάπη» της. Τι έγινε με σένα; Σε ξέχασε το σύμπαν; Δεν αξίζεις την αγάπη; Ή μήπως δεν αξίζει πια να δίνεις την αγάπη σου;

Έχουμε διχαστεί. Το βλέπω στη ζωή, το διαπίστωσα και στη διαδικτυακή ζωή. Χωριστήκαμε στους αθεράπευτα ρομαντικούς, εκείνους που περιμένουν τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα, το τέλειο που μόλις το δουν θα πέσουν ξεροί και δεν θα μπορούν να ζήσουν χωρίς εκείνον/η. Αναζητούν το πρόσωπο εκείνο που θα τους αφυπνίσει, θα τους ενεργοποιήσει, θα τους ξαναγεννήσει. Που; Στο σπίτι τους! Μόνοι τους! Πιστεύουν ότι δεν έχουν χαθεί οι αξίες, τα αγνά συναισθήματα, ότι δεν σκέφτονται όλοι μόνο το σεξ, αλλά ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να χαρίσουν την καρδιά τους με ανιδιοτέλεια. Δύσκολα εκφράζονται, μόνο περιμένουν.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι ασταμάτητα κυνικοί. Εκείνοι που έχουν χάσει την ελπίδα ότι υπάρχει αγάπη (γιατί σίγουρα κάποτε πίστευαν σε αυτή). Εκείνοι που πληγώθηκαν και έκαψαν κάθε κύτταρο ρομαντισμού μέσα τους. Εκείνοι που φόρεσαν πανοπλία στην καρδιάς τους αντικρούοντας με ειρωνεία κάθε αγνό συναίσθημα, δεν ξέρουν πια ή δεν έμαθαν ποτέ πως είναι να ανοίγεις ένα παραθυράκι και να αφήνεις στον άλλο να σε ακουμπήσει. Εκείνοι που ενστερνίστηκαν το «περνάω καλά» και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Συνήθως, βέβαια, όλα είναι προσωπεία. Έτσι όπως τα κάναμε, δύσκολα αντιλαμβάνεσαι ποιος είναι τι. Προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από ψεύτικες συμπεριφορές. Φόβος! Μας έχει κυριεύσει ο φόβος! Μη δείξουμε ευάλωτοι, μην εκφράσουμε πρώτοι τα συναισθήματά μας και εκτεθούμε, μην αντιμετωπίσουμε την απόρριψη!

Γίναμε ένα μπερδεμένο κουβάρι. Και καταλήγουμε ότι… #DenYparxeiAgapi. Μα υπάρχει αγάπη, αλλά δεν θα αποδεικνύεται με status στο facebook, ούτε tweets στο twitter.

Καλό το facebook και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η πραγματική ζωή είναι έξω! Όσοι το έχουν καταλάβει, την απολαμβάνουν, οι υπόλοιποι απλώς την περιμένουν.

Ένα παιχνίδι είναι η αγάπη! Παιχνίδι τύχης και στρατηγικής! Παιχνίδι χωρίς αντιπάλους, μόνο με συμμάχους! Θέλει προσπάθεια για να βρεις το σύμμαχο σου, αλλά μόλις τον βρεις τα πάντα γίνονται δυνατά, τίποτα δεν μοιάζει ακατόρθωτο! Κάθε μάχη, κάθε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί, αφού είστε μαζί.

Μη ψάχνεις να βρεις λόγους για να αγαπήσεις. Όταν μπει το επειδή χάνεται η αγάπη.

Δεν αγαπάμε κάποιον επειδή είναι όμορφος, επειδή είναι πλούσιος, επειδή έχει όμορφο χαμόγελο. Είναι όμορφος, πλούσιος με ωραίο χαμόγελο επειδή τον αγαπάς! Η αγάπη δεν θέλει λόγους και αιτίες. Μια είναι η αφορμή: συναντήθηκαν τα βλέμματά σας. Αυτό φτάνει!

Ασχέτως αν δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εμπορικού χαρακτήρα αυτής της γιορτής είναι εξαιρετικά εύστοχη η συγκεκριμένη διαφήμιση. Για όσους δεν την έχουν δει και για όσους θέλουν να την ξαναδούν:

Μαζί τα λέμε πιο άμεσα, πιο ανθρώπινα…

Για ό,τι σας απασχολεί, σας προβληματίζει, σας ευχαριστεί ή σας κάνει περήφανους και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας!

Όλοι έχουμε το δικό μας LifeStory! Πείτε το… αλλιώς μέσα από το Roadstory.gr

zoe

 

 

 

Ζωή Καρασουλτάνη
zoi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.