A Real LifeStory – Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο…

Κάθε πρωί μόλις ξυπνήσω από τις πρώτες μου κινήσεις είναι να ανοίξω τον υπολογιστή και να αναζητήσω τις τελευταίες ειδήσεις στο διαδίκτυο. Ευχάριστες, δυσάρεστες, συγκινητικές, αποτρόπαιες… ο κόσμος του διαδικτύου σου προσφέρει τα πάντα! Εσύ διαβάζεις τίτλους και επιλέγεις με ποιες πληροφορίες θα ξεκινήσεις τη μέρα σου!

ed floreen

Έτσι λοιπόν, ένα πρωί μεταξύ των θεμάτων διαβάζω το εξής: Συγκλονιστική ιστορία αγάπης -Έζησαν μαζί 60 χρόνια και πέθαναν την ίδια ημέρα κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Η αλήθεια είναι πως συνήθως διατηρώ μια επιφύλαξη ως προς τους ηχηρούς τίτλους αγάπης, παρόλα αυτά δεν κατάφερα να αντισταθώ και… «κλικ»!

Τα μάτια μου ξεκίνησαν την περιήγηση στις λέξεις… στην ιστορία του Ed Hale και της συζύγου του Floreen.

Ήταν από εκείνους τους έρωτες που δεν χρειαζόταν τίποτα άλλο παρά μια ματιά!

Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν από 60 ολόκληρα χρόνια σε ένα χορό. Τα βλέμματά τους συναντήθηκαν και πάγωσαν εκεί. Πάλεψαν πολύ για να είναι μαζί. Η Floreen είχε ήδη χάσει ένα σύζυγο σε τροχαίο, από το οποίο δεν είχε βγει και η ίδια αλώβητη. Τα προβλήματα υγείας ήταν εμφανή και ήταν αυτά που ενίσχυαν την αρνητική άποψη των γονιών της απέναντι στη σχέση της με τον Ed.

Στις μέρες μας τι θα γινόταν; Ο εκάστοτε Ed θα πάλευε με τις σκέψεις του, θα πονούσε σίγουρα, μα στο τέλος θα πρυτάνευε η «λογική» και θα προχωρούσε «κύριος» τη ζωή του, καθώς δεν θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τις αντιξοότητες της κατάστασης, αυτές που υπάρχουν και αυτές που θα προκύψουν στο μέλλον. Προς Θεού, δεν κατηγορώ τους άνδρες! Ο Ed στη σημερινή κοινωνία δεν έχει φύλο.

Ο πραγματικός Ed, όμως στην ιστορία μας είπε: στους γονείς της Floreen: «Δεν με ενδιαφέρει, ακόμα κι αν χρειαστεί να την κουβαλάω στα χέρια μου κάθε μέρα της ζωής μου» και το πήρε το κορίτσι!!!

ed floreen1

Έζησαν μαζί 60 ολόκληρα χρόνια με τον Ed να αποκαλείται “Άγιος” από τον περίγυρο τους για την αγάπη και τη στοργή που επιδείκνυε καθημερινά στη Floreen. Φυσικά, η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Έτσι, λοιπόν, πριν από 5 χρόνια ασθένησαν και οι δύο, εμφανίζοντας διαφορετικά μεν, σοβαρά δε προβλήματα υγείας. Εκείνος ταλαιπωρούνταν από νεφρική ανεπάρκεια εξαιτίας του σακχαρώδους διαβήτη, ενώ εκείνη αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα.

Οι καρποί του έρωτά τους, τα παιδιά τους, μετά από σκέψη και θέλοντας το καλύτερο για εκείνους αποφάσισαν να νοσηλευτούν σε διαφορετικές κλινικές, εξειδικευμένες για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο καθένας. Πόσο να αντέξουν χωριστά δύο άνθρωποι που είχαν μάθει να είναι παντού και πάντοτε μαζί; Στις 6 Φεβρουαρίου, ο 83χρονος πλέον Ed ζήτησε να δει τη σύζυγό του. Οι γιατροί φυσικά ανταποκρίθηκαν στην επιθυμία του και φρόντισαν τη μεταφορά με ασθενοφόρο της Floreen στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο Ed. Εκεί μάλιστα φρόντισαν να ενώσουν τα κρεβάτια τους, ώστε να μπορεί να κρατά ο ένας το χέρι του άλλου.

Σα να περίμεναν αυτή τη στιγμή… Σαν να κρατούσαν τις ανάσες τους για να δουν και να αγγίξουν ο ένας τον άλλο… Έτσι, με τα βλέμματα αντικριστά, όπως εκείνη την πρώτη μέρα, άφησαν και την τελευταία τους πνοή με διαφορά λίγων ωρών. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ!

ed floreen2

Ο κόσμος του ήταν εκείνη και για εκείνη ο κόσμος της ήταν αυτός. Δόθηκαν ο ένας στον άλλο. Γιατί για να έχεις την «απαίτηση» να είσαι ο κόσμος κάποιου πρέπει να είναι και για σένα ο κόσμος σου. Ποιος θα δείξει πρώτος την «αδυναμία» του απέναντι στο συναίσθημα; Ποιος θα «λυγίσει» και θα παραδοθεί; …Να κάπου εκεί χάνεται το παιχνίδι. Κάπου εκεί χάνουν το νόημα οι λέξεις και το παιχνίδι της ζωής και της αγάπης σκληραίνει και γίνεται παιχνίδι της λογικής.

 Δαίμονες βάζουμε στη σκέψη μας και στο τέλος χάνουμε το μονοπάτι της ευτυχίας στους δρόμους της ζωής.

Επιμένουμε ρομαντικά αλλά δεν παύουμε να ζούμε στους καιρούς της τεχνολογίας, τελειώνοντας τη σημερινή LifeStory μου η playlist στο youtube παίζει ένα τραγούδι που μιλά για σεμνότητα, αγάπη και δέσιμο αληθινό, μοναδικό… Ο κόσμος σου να είμαι εγώ… (Και για μένα ο κόσμος θα είσαι εσύ…) σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Κάτι ήξεραν τότε… Ας τους ακούσουμε…

Μαζί τα λέμε πιο άμεσα, πιο ανθρώπινα…

Για ό,τι σας απασχολεί, σας προβληματίζει, σας ευχαριστεί ή σας κάνει περήφανους και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας!

Όλοι έχουμε το δικό μας LifeStory! Πείτε το… αλλιώς μέσα από το Roadstory.gr

zoe

Ζωή Καρασουλτάνη
zoi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.