A Real LifeStory – Στη βια απαντάΝε με αλληλεγγύη

Ο κύριος όγκος της ενημέρωσης πια διακινείται μέσω του διαδικτύου. Ένας «ευφάνταστος» τίτλος που συνήθως –δηλαδή πάντα- περιέχει κάποιο από τα επίθετα συγκλονιστικός, μοναδικός, απίστευτος, σε συνδυασμό με μια…. Ελκυστική – «τραβηχτική», όπως θα το λέγαμε πιο απλά,  εικόνα, μπορούν να χαρίσουν στο εκάστοτε site ή blog από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες «κλικ» (αχ, αυτά τα κλικ). Δυστυχώς, στο βωμό του κλικ έπαψε να μας ενδιαφέρει η μετάδοση της πλήρης, σαφούς και έγκυρης πληροφορίας προς το αναγνωστικό κοινό.

via4

Οι κανόνες του διαδικτύου αμέτρητοι και τα μονοπάτια που πρέπει να βαδίσεις προκειμένου να πετύχεις τους στόχους σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί, πολλά και ατέρμονα.

Κάπως έτσι, το φαινόμενο της αναπαραγωγής κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο είναι. Κατά καιρούς εμφανίζονται θέματα pass part out. Θέματα που αναπαράγονται αστραπιαία από κάθε είδους διαδικτυακό μέσο, αφού είναι εκείνα, τα γεμάτα συγκινητικές εικόνες, που στοχεύουν να… τσιμπήσουν την καρδούλα μας. Είναι τα θέματα που μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι κάνοντας «κλικ» γινόμαστε κατά τι καλύτεροι άνθρωποι… Κατάντια…

Ένα από αυτά μου κέντρισε το ενδιαφέρον σήμερα… Ο τίτλος του; «ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Άνθρωποι που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τη βία με καλοσύνη!» Τι σας έλεγα προηγουμένως; Αυτό! …Δε μπόρεσα να αντισταθώ και το πάτησα το κλικ!

via

Καταρχάς, αρνούμαι να αφήσω ζωντανή στο μυαλό μου έστω και μια πιθανότητα όλο αυτό να αποτελεί προϊόν photoshop. Πολλά έχουν δει τα ματάκια μας εξερευνώντας τον κόσμο του internet!

Έχοντας, λοιπόν, σαν δεδομένο ότι έχω μπροστά μου ένα αληθινό θέμα scrollάρω προς τα κάτω παρατηρώντας τις εικόνες αλλά και τις λεζάντες τους. Μετά λύπης διαπιστώνω ότι παρά τις αναταραχές, τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στα οποία γίναμε μάρτυρες τα τελευταία 2 χρόνια, το θέμα περιλαμβάνει μόνο εικόνες από το εξωτερικό.

via1

Αμέσως μου έρχεται στο μυαλό μια φράση που διάβασα πρόσφατα στο βιβλίο της Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη. Συζητώντας με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Juan Antonio Samaranch στην προσπάθεια διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, της είχε πει «Δεν υπάρχουν για εσάς ξένοι εχθροί. Εσείς οι Έλληνες είστε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας».

Που πήγε η ανθρωπιά μας; Η αλληλεγγύη μας; Η κρίση, λένε, έχει φέρει επαναπροσδιορισμό των αξιών… Ισχύει άραγε ή το έχει στο DNA του ο Έλληνας να τρώει από τη σάρκα του;

Το 1ο LifeStory με γέμισε με προβληματισμούς αλλά με πείσμωσε κιόλας να… αποδείξω, όπως και όσο μπορώ, στον κ. Samaranch και σε όλους εκείνους που μας αμφισβητούν ότι πλανώνται πλάνην οικτράν! Δεν μας ξέρετε καλά κύριοι! 

Από σήμερα, λοιπόν, θα τα λέμε πιο άμεσα, πιο ανθρώπινα…

Για ό,τι σας απασχολεί, σας προβληματίζει, σας ευχαριστεί ή σας κάνει περήφανους και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας, επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail στο zoi.roadstory@gmail.com

Όλοι έχουμε το δικό μας LifeStory! Πείτε το… αλλιώς μέσα από το Roadstory.gr

Ζωή Καρασουλτάνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.