A Real MovieStory – 3+1 λάθη που μας έμαθαν οι ρομαντικές κομεντί

Είδος ταινίας που προκαλεί σχεδόν γέλωτα στα μπρουτάλ αρσενικά, θαυμασμό, ελπίδα και μαύρο δάκρυ σε θεατές γένους θηλυκού. Έχεις δει τουλάχιστον δέκα από δαύτες και κάθε φορά αναστέναζε μαζί σου μέχρι και το ποπ κορν.

romantic-couple-kissing-in-rain-wallpaper

Χωριατοπούλες ερωτεύονται λυγερούς δισεκατομμυριούχους, χαριτωμένες νυφούλες αφήνουν στα σκαλιά της εκκλησίας σύξυλους επίδοξους γαμπρούς, η πριγκίπισσα της Αγγλίας παντρεύεται το pool boy και άλλα τέτοια σενάρια που απέχουν μερικά έτη φωτός από αυτό που λέμε πραγματικότητα. Καιρός λοιπόν να κατρακυλήσεις από το ροζ συννεφάκι, δεν νομίζεις;

  • Σενάριο «Δεν είναι αυτό που νομίζεις»

woman-cheating-2

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σενάρια σε αυτού του είδους τις ταινίες. Ο πολυπόθητος, περιζήτητος πρωταγωνιστής πέφτει με τα χίλια ζόρια και άθελά του φυσικά, στα δίχτυα της πανέμορφης μεν, ξετσίπωτης δε ξινής, που καιρό προσπαθεί να τον τυλίξει. Η πόρτα ανοίγει και κάνει εμφάνιση η καλή μας πρωταγωνίστρια. Το αγόρι ξεστομίζει την κλασσική ατάκα «Δεν είναι αυτό που νομίζεις». Η πόρτα κλείνει με βρόντο…

Στην πραγματικότητα…είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που νομίζεις!

  • Σενάριο «Δεν ξέρω ποιόν να διαλέξω»

love triangle

Η υπέρλαμπρη, αλλά κατά τα άλλα ταπεινή πρωταγωνίστρια είναι τόσο περιζήτητη που έχει πατήσει τα τριάντα -βάλε- και ακόμα περιμένει το πριγκιπόπουλο με τη Harley. Κάπου εκεί λοιπόν, πριν φορέσει επιτέλους τα άσπρα, κοίτα να δεις πως τυχαίνει και την διεκδικούν καμιά ντουζίνα αγόρια, με δυο επικρατέστερους. Ο ένας μελαχρινός με κλασσική ομορφιά, πετυχημένος επαγγελματίας με ιδιωτικό jet και αγαπημένο hobby την ιππασία, αλλά σοβαρός, χωρίς σπίθα. Ο άλλος ξανθός, με baby face, καλλιτεχνική κλίση (means σχεδόν άφραγκος), με hobby τις βόλτες με το κορίτσι του, plus με σπιρτάδα και όρεξη για ζωή. Το κορίτσι μας μετά από μήνες διαλογισμού και τοποθέτησης κεράτων στα κεφαλάκια των υποψήφιων γαμπρών, αποφασίζει να ανοίξει σπιτικό με τον ξανθό γαλανομάτη.

Στην παγματικότητα…το ποσοστό των γυναικών που θα διάλεγαν ποδηλατάδα έναντι πτήσης βρίσκεται κάπου εκεί στα τάρταρα. Love is in the air…

  • Σενάριο «Σ’αφήνω τώρα στην επόμενη»

30b6a-jealous-friends

Ηθισται θέλοντας και μη το αγόρι που αφήνει την πρωταγωνίστρια μας με ένα μπολ παγωτό μπροστά από την τηλεόραση και ένα λίτρο δάκρυα για την πάρτη του, να βρίσκει όλως περιέργως μια τρισχειρότερη στρίντζω. Έτσι η καλή μας παρατημένη μοιάζει τουλάχιστον γλυκούλα…για να μη πω το απόλυτο κελεπούρι.

Στην πραγματικότητα… Ω, ναι! Η καινούρια μπορεί να είναι κάτι κλάσσεις καλύτερή σου. Χώνεψέ το.

  • Σενάριο «Follow your heart»

Η-ΝΥΦΗ-ΤΟ-ΣΚΑΣΕ

Πρόκειται για τη μεγάλη στιγμή που η πρωταγωνίστρια βάζει τέλος στην εργένικη ζωή και μπαίνει στο μάτι των φιλενάδων, αφού περνά το κατώφλι της εκκλησίας με τον τέλειο άντρα. Λίγο πριν το ζεύγος συμφωνήσει και ξεστομίσει το “I do”, κάνει την εμφανισή του ο πραγματικός έρωτας, σχολάει ο γάμος και μένει ο γαμπρός μονάχος με το μπουκέτο στο χέρι.

Στην πραγματικότητα… Κανένα αξιοπρεπές ον δε θα τρέξει γονυπετής από πίσω σου, την ώρα που έχεις το θράσος να φτάσεις μέχρι τα ξωκλήσια με κάποιον που -υποτίθεται- ΔΕΝ θες.

Ως εδώ έμαθες τα βασικά.  Την επόμενη φορά που θα δεις ρομαντική ταινία, μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυα συγκίνησης και να είσαι σίγουρη πως ό,τι βλέπεις, είναι τόσο ρεαλιστικό, όσο το σενάριο του Star Trek.

Κατερίνα Βασιλείου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.