A Real RoadStory – Αν(ν)αγγελία! Ατάκες γραμμένες με κόκκινο κραγιόν

Το άρθρο αυτό είναι ένα μέρος από μία σειρά άρθρων εν είδει ημερολογίου με σκοπό να πληροφορήσει τους αναγνώστες για κρυφές γωνιές της Θεσσαλονίκης (δράσεις- αποδράσεις-διαδράσεις) ή για τα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά και πολλές φορές περνούν απαρατήρητα.

ΚΩΔ: 030

red-lips kentrikoΜέσα στα social media, που τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει τη ζωή μας, συχνά διαβάζουμε στα status ωραία τσιτάτα- φράσεις με βαθύ νόημα. Μεγάλη συζήτηση γίνεται συνεχώς για το ποιος το έγραψε πρώτος και ποιος το αντέγραψε τελευταίος.

Το αγαπημένο θέμα των ανδρών μετά το ποδόσφαιρο, οι γυναίκες, έχουν πει κατά καιρούς ωραίες ατάκες που αξίζει να διαβάζουμε συχνά πυκνά. Στην προκειμένη περίπτωση ας θυμηθούμε τι έχουν πει διάσημες κυρίες από άλλες χώρες, που η ζωή τους, το όνομά τους, η φήμη τους θα παραμείνουν αναλλοίωτα στο διηνεκές του χρόνου.

Mother-Teresa
Αν κρίνεις τους ανθρώπους, δεν έχεις χρόνο να τους αγαπήσεις
Μητέρα Τερέζα (1910 – 1997), Καθολική μοναχή από την Αλβανία με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο

αγκάθα κριστι
Ένας αρχαιολόγος είναι ο ιδανικός άντρας που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα. Όσο αυτή μεγαλώνει τόσο περισσότερο θα τον ενδιαφέρει
Αγκάθα Κρίστι (1890-1976) Αγγλίδα συγγραφέας.

θατσερ
Αν θες να ειπωθεί κάτι ρώτα έναν άντρα, αν θες να γίνει κάτι ρώτα μια γυναίκα
Μάργκαρετ Θάτσερ (1925- 2013) πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου.

 

οντρειΓια να αποκτήσεις όμορφα μάτια, δες την καλή πλευρά των ανθρώπων, για να αποκτήσεις όμορφα χείλη μίλα ευγενικά, και για να αποκτήσεις όμορφο ανάστημα περπάτα με την πεποίθηση πως ποτέ δεν θα είσαι μόνη σου.» Όντρει Χέμπορν (1929- 1993) ηθοποιός.

Βέβαια, η φράση της Όντρει Χέμπορν που έχει αφήσει εποχή είναι η ακόλουθη, που όμως η μετάφραση ή η κάθε απόδοσή της θα την αδικήσει, οπότε την παραθέτω στα αγγλικά:  Nothing is impossible, the word itself saysIm possible‘!”

μεριλυν«Οι γυναίκες διαθέτουν δυο φοβερά όπλα: το μακιγιάζ και τα δάκρυα. Ευτυχώς για τους άντρες, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ταυτοχρόνως.» και «Δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια, και θα κατακτήσει τον κόσμο.»  Μέριλιν Μονρόε (1926- 1962) Αμερικανίδα ηθοποιός.

Sophia Loren 6«Το φόρεμα μιας γυναίκας πρέπει να είναι σαν φράχτης από συρματόπλεγμα: να υπηρετεί το σκοπό του χωρίς να κόβει τη θέα» και «Τίποτα δεν κάνει μια γυναίκα πιο όμορφη απο την πεποίθηση της ότι είναι όμορφη.» Σοφία Λόρεν (1934-) Ιταλίδα ηθοποιός

cocoΥπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι πλούσιοι και «Η πιο θαρραλέα πράξη είναι να σκέφτεσαι μόνος σου, φωναχτά» . Κοκο σανέλ (1883- 1971) Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας

 

Queen_VictoriaΤο σημαντικό δεν είναι τι γνώμη έχουν αυτοί για μένα, αλλά τι γνώμη έχω εγώ γι’ αυτούς Βασίλισσα Βικτωρία (1819- 1901) Βασίλισσα Ηνωμένου Βασιλείου.

 

μακλειν
Ο άνθρωπος που ξέρει να γελά με τον εαυτό του δεν θα πάψει ποτέ να διασκεδάζει.»
 Σιρλει Μακλέιν (1934-) Αμερικανίδα ηθοποιός.

 

anna st

 

 


Άννα Σταματοπούλου
anna_stamatopoulou@yahoo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.