A Real FoodStory – Αν(ν)αγουλιάστε ελεύθερα! Εσείς θα τα βάζατε αυτά στο στόμα σας;

Το άρθρο αυτό είναι ένα μέρος από μία σειρά άρθρων εν είδει ημερολογίου με σκοπό να πληροφορήσει τους αναγνώστες για κρυφές γωνιές της Θεσσαλονίκης (δράσεις- αποδράσεις-διαδράσεις) ή για τα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά και πολλές φορές περνούν απαρατήρητα.

ΚΩΔ: 028

κεντρική

Μέχρι τώρα ξέραμε για σκουλήκια και σκαθάρια που τρώγονται με ζέση στην Ταϊλάνδη, για κρασί από σκορπιούς που ξεδιψά τους κατοίκους της Κίνας, για ακρίδες που καταναλώνονται ως ορεκτικό στο Μεξικό και φυσικά για φίδια και ταραντούλες ως εκλεκτά εδέσματα σε Βιετνάμ και Χονγκ Κονγκ. Πιστέψτε με όμως, όσα θα δείτε και θα διαβάσετε παρακάτω θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε το εξωτικό φαγητό για άλλη μια φορά.

Η έμπνευση για αυτό το άρθρο ήρθε παρακολουθώντας σε δορυφορικό κανάλι τον φημισμένο σεφ, δάσκαλο, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και τηλεοπτική προσωπικότητα της Αμερικής, Andrew Zimmern, στην εκπομπή του “Bizzare Foods America”. Ο συγκεκριμένος κύριος θα έλεγε κανείς ότι παρουσιάζει μάλλον τα πιο αηδιαστικά- για τη δική μας τουλάχιστον κουλτούρα- φαγητά παρά τα πιο παράξενα. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο με βοήθησε να συλλέξω πολλά ενδιαφέροντα φαγητά. Έψαξα, βρήκα και σας παρουσιάζω (μετά από αρκετό ξεσκαρτάρισμα) τα 10 πιο αηδιαστικά φαγητά του κόσμου με το δικό μου κριτήριο. Ιδού, λοιπόν:

10. Βιετνάμ- Καπνιστοί αρουραίοι

smoked rat

9. Η.Π.Α., Μισοούρι- Μπέργκερ με τηγανισμένα μυαλά

brain berger

8. Αλάσκα- ζελέ από μύτη ταράνδου

gelo roudolf

7. Κορέα- ωμό μάτι τόνου

tuna eye

6.  Κορέα- ζωντανό χταπόδι

octapus

5.  Σαρδηνία, Ιταλίας- Casu Marzu, τυρί με ζωντανές προνύμφες σκουληκιών

Casu-Marzu

4. Ιαπωνία- Shirako, φαγητό με βάση το σπέρμα και τα σπερματικά υγρά ψαριών και μαλάκιων

Shirako

3. Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Καμπόζη- Balut, βραστό γονιμοποιημένο αυγό

Balut

2. Κίνα- Αυγά βρασμένα σε ούρα νεαρών αγοριών

shirako-ponzu

1. Κίνα – Πέη σκύλων και μόριο γαϊδάρου

pennis dog

anna st

Άννα Σταματοπούλου
anna_stamatopoulou@yahoo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.