A Real RoadStory – Αν(ν)αμονή… Tα γεγονότα που περιμένουμε το 2014

Το άρθρο αυτό είναι ένα μέρος από μία σειρά άρθρων εν είδει ημερολογίου με σκοπό να πληροφορήσει τους αναγνώστες για κρυφές γωνιές της Θεσσαλονίκης (δράσεις- αποδράσεις-διαδράσεις) ή για τα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά και πολλές φορές περνούν απαρατήρητα.

ΚΩΔ: 021

New-Year-2014-Clock-Images

Το 2014 ήρθε και θα μείνει για έναν ολόκληρο χρόνο! Σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο θα βρισκόμαστε στο έτος του αλόγου (ελπίζουμε όχι του α- λόγου). Όσοι γεννηθούν μέσα σε αυτό το έτος, λέει η κινεζική παράδοση, θα είναι κοινωνικοί και ενεργητικοί, αλλά και ανυπόμονοι. Φυσικά, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, όσο και να το επιθυμούμε. Υπάρχουν όμως κάποια γεγονότα που έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα τα βρούμε μπροστά μας μέσα στο χρόνο. Ας δούμε μήνα με το μήνα  τι να περιμένουμε.

Ιανουάριος

Ο πρώτος αυτό μήνας του 2014 φτάνει σιγά- σιγά προς το τέλος του.  Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το μήνα η χώρα μας ανέλαβε για ένα εξάμηνο την προεδρία του της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φεβρουάριος

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στο Sochi της Ρωσίας και στη δική μας χώρα το Καρναβάλι!

rioΜάρτιος

Αυτό το μήνα (καθαρά καρναβαλικός για τις χώρες που το έχουν έθιμο) το Καρναβάλι του Ρίο θα βρίσκεται στο απόγειο του. Επίσης, αυτό το μήνα θα διεξαχθεί για 86η φορά η τελετή απονομής των Όσκαρ, που αποτελεί τη μακροβιότερη εκπομπή- εκδήλωση στον κόσμο. Φυσικά, να περιμένετε την Καθαρά Δευτέρα στις 3 του μηνός, που θα είναι αργία, και την 25η που πέφτει Τρίτη φέτος.

Απρίλιος

Τον Απρίλιο στη χώρα μας έρχεται άνοιξη και μαζί με την άνοιξη το Άγιο Πάσχα που πέφτει στις 20 του μήνα. Βάλτε μια βδομάδα μπρος από την Κυριακή που θα είναι η Μεγάλη και μια βδομάδα ακόμα από πίσω που θα είναι ακόμα αργία για τα σχολεία. Τον ίδιο μήνα στην Αυστραλία, στον Ειρηνικό και στην Αμερική θα έχουν την τύχη να δουν ολική έκλειψη Σελήνης και στη Βοστώνη θα διεξάγεται ο Μαραθώνιος.

Μάιος

Με το που μπει ο Μάης κι έρθουν οι πρώτες ζέστες θα ευχαριστηθούμε και μια ωραιότατη αργία την πρώτη του μήνα που πέφτει Πέμπτη. Ακόμα, να περιμένετε εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Δημοτικές Εκλογές στην Ελλάδα, τον τελικό του Champions League και το Final Four της Euroleague  στο Μπάσκετ.

mudialΙούνιος

Αθλητικά καυτός προβλέπεται ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Το μουντιάλ στη Βραζιλία ξεκινά, θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε και το τουρνουά τένις στο Γουίμπλετον, ενώ παράλληλα θα στρέψουμε το βλέμμα για άλλη μια φορά στο Sochi της Ρωσίας αυτή τη φορά γιατί θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο των G8, δηλαδή τη Σύνοδο των 8 πιο ισχυρών οικονομικά χωρών του πλανήτη. Η Ελλάδα δεν προλαβαίνει μέχρι τότε. Κάποια άλλη φορά ίσως. Αυτό το μήνα ελπίζουμε να πάρουμε φώτιση από το Άγιο Πνεύμα που η αργία του θα πέσει τη Δευτέρα 9 του μηνός.

Ιούλιος

Καταμεσής του καλοκαιριού λέμε να αποσυμφορηθούμε από λίγη δουλειά. Έτσι, στέλνουμε την προεδρία της Ε.Ε. να την αναλάβει η Ιταλία. Στην χώρα μας μην απορήσετε αν το καλοκαίρι συνεχιστεί κανονικά με καφέ, τάβλι και παραλία.

Αύγουστος

Εκτός από τη μεγάλη γιορτή του τόπου μας – αργία (τριημεράκι πέφτει φέτος) τον 15αύγουστο δεν κατάφερα να βρω κάτι αξιόλογο που θα πρέπει να περιμένουμε αυτό το μήνα. Εκτός βέβαια, αν θεωρούμε σημαντική της 50η επέτειο της Mary Poppins.

Σεπτέμβριος

Πίκρα μεγάλη αρχίζει για τα μαθητούδια της χώρας μας, αφού ένα ακόμα σχολικό έτος βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό το μήνα, βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα κατευθυνθούν προς τη Νέα Υόρκη για την καθιερωμένη παγκόσμια συνδιάσκεψή τους.

Οκτώβριος

Θα ξεκινήσω με τα καλά. Η επέτειος του ΟΧΙ κι άρα αργία πέφτει Τρίτη. Τα όχι και τόσο καλά είναι ότι θα έχουμε ακόμη ένα φαγοπότι «μεγάλων» αυτό το μήνα, καθώς ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα θα έχουν την καθιερωμένη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.

F1Νοέμβριος

Άντε σχεδόν τον φάγαμε κι αυτό το χρόνο. Οι βιτρίνες ήδη θα έχουν στολιστεί με τα χριστουγεννιάτικα, αν ακόμα υπάρχουμε ως χώρα. Στην Αυστραλία θα συναντηθούν οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G 20), ενώ το Μεξικό θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια τη διοργάνωση της Formula 1.

Δεκέμβριος

Λίγο πριν φύγει και αυτό το έτος οι Υπουργοί Περιβάλλοντος θα κάνουν μια συνδιάσκεψη στο Περού, για να παρουσιαστούν τα συμπεράσματα ακόμη ενός έτους για την κλιματική αλλαγή, ενώ η πολυαναμενόμενη ταινία Hobbit 3 βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Φυσικά να μην παραλείψω να ενημερώσω και για τις αργίες αυτού του μήνα. Τα Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου) πέφτουν Πέμπτη και μαζί με τη Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26 Δεκεμβρίου) κάνουν ένα ωραιότατο τετραήμερο. Πέμπτη πέφτει και η πρωτοχρονιά.

Άννα Σταματοπούλου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.