A Real RoadStory – Αν(ν)απροσδιορίζοντας τον ελεύθερο χρόνο: Βρες ό,τι χόμπυ θες στη HobbyThess!

Το άρθρο αυτό είναι ένα μέρος από μία σειρά άρθρων εν είδει ημερολογίου με σκοπό να πληροφορήσει τους αναγνώστες για κρυφές γωνιές της Θεσσαλονίκης (δράσεις- αποδράσεις-διαδράσεις) ή για τα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά και πολλές φορές περνούν απαρατήρητα.

ΚΩΔ: 031

hobbythessΤο περίπτερο 6 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης κρατάει το κλειδί για να ανοίξετε μια πόρτα που θα σας οδηγήσει σε έναν κόσμο γεμάτο χόμπυ. Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνεται από τους λάτρεις της δημιουργικής απασχόλησης μια έκθεση που θα σας γεμίσει ιδέες για το πώς να γεμίσετε ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας.

hobbythess1Εμείς επισκεφτήκαμε το χώρο την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Βρήκαμε αρκετούς «καλλιτέχνες» και χομπίστες που μας μίλησαν για το δικό τους χόμπυ. Είδαμε εκτός από τα κλασσικά κοσμήματα, κατασκευές με την τεχνική του origami, σιδηροκατασκευές σε μορφή πίνακα, κόμικς, μοντελισμό και γνωρίσαμε τα «παιχνίδια ρόλων» που ουσιαστικά είναι οι προάγγελοι των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με δημιουργία ηρώων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η ύπαρξη ενός ενυδρείου το λεγόμενο «Ενυδρείο της NASA». Μια αεροστεγώς κλειστή γυάλα (ένα κλειστό οικοσύστημα) με μικρές γαρίδες του Αμαζονίου που επιβιώνουν μόνο από την παραγωγή άλγης στα τοιχώματα του μικρού ενυδρείου.

hobbythess 22 enydreio nasaΣτην πρωτότυπη αυτή έκθεση που θα διαρκέσει 10 ημέρες θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες πολλά χόμπυ. Συγκεκριμένα οι δραστηριότητες χωρίζονται σε 5 ενότητες:
1) Παιχνίδια νόησης, στρατηγικής, φαντασίας και ρόλων
2) Επιστήμη και τεχνολογία
3) Φυσικά προϊόντα, μαγειρική και κηπουρική
4) Τέχνες, χειροτεχνία, κόμικς
5) Αθλητισμός, Εθελοντισμός και Δραστηριότητες υπαίθρου

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν η HobbyThess να λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα επικοινωνίας για όσους ασχολούνται με κάποιο χόμπυ, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν έως τώρα σε επαφή με άλλα άτομα που ασχολούνται με το ίδιο χόμπυ. Επίσης, μέσα στους στόχους της διοργάνωσης είναι αυτή η έκθεση να αποτελέσει ένα «θεματικό πάρκο» με δραστηριότητες και εργαστήρια για τα περισσότερα χόμπυ που φιλοξενούνται στο χώρο, ώστε ο επισκέπτης μόνο με το κόστος του  εισιτηρίου της  εισόδου να ενημερωθεί, να δοκιμάσει καινούριες τεχνικές, να συμμετέχει και να διασκεδάσει.

hobbythess 26

Η έκθεση θα διαρκέσει έως της 13 Απριλίου. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 5 ευρώ το κανονικό και 3 ευρώ το μειωμένο, ενώ για ημερήσια επίσκεψη η τιμή ανέρχεται στα 10 ευρώ το κανονικό εισιτήριο και 5 ευρώ το μειωμένο. Η είσοδος για τα Α.Μ. Ε.Α. είναι ελεύθερη. Μέρος τον εσόδων θα διατεθεί στο Σωματείο Α.Μ.Ε.Α «Δόξα Αθλητικό Σωματείο με Αναπηρία Μακεδονίας- Θράκης».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της HobbyThess με τα εργαστήρια και τις επιδείξεις στο www.hobbythess.gr

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κείμενο: Άννα Σταματοπούλου

Φωτογραφίες: Juela Toma 

 

Διαβάστε ακόμη: 

A Real RoadStory – Αν(ν)αμετάδοση! Γιατί Ραδιόφωνο…;

A Real RoadStory – Αν(ν)αγγελία! Ατάκες γραμμένες με κόκκινο κραγιόν

A Real RoadStory – Αν(ν)ακαλύπτω… το quilting -παπλωματική- μια καινούρια τεχνική!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.