A Real RoadStory – Εσύ θα τρέξεις στο 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης;

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στην καρδιά του Φθινοπώρου… Την ώρα που ο ήλιος δύει και χρωματίζει τον ουρανό με τις πιο γλυκές πορτοκαλο-ροζ αποχρώσεις του, οι κεντρικότεροι δρόμοι της Θεσσαλονίκης κλειστοί και έτοιμοι να υποδεχθούν τους δρομείς του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης!

1239394_4828093638806_1654239525_n

Αυτό το σκηνικό περιέγραψαν στη Συν. Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, οι διοργανωτές του Ημιμαραθωνίου και με γέμισαν με ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Εσύ τι άλλο θέλεις για να πειστείς ότι αξίζει να τρέξεις μαζί μας;

Παίρνοντας το λόγο ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει τόσο ως δρομέας αλλά και ως εθελοντής αυτής της μεγάλης διοργάνωσης που, όπως ανέφερε, στόχο έχει την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε όλο τον κόσμο. «Ο αθλητισμός φέρνει μόνο χαρά και προωθεί σημαντικά ιδεώδη, γι’ αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε κατορθώσει να φιλοξενούμε 2 τέτοιες γιορτές μέσα στο χρόνο, μια την άνοιξη με το μεγάλο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» αλλά και τα τελευταία 2 χρόνια, αυτή του φθινοπώρου με το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια διοργάνωση γνωστή ανά τον κόσμο και η Θεσσαλονίκη στέκεται πρωτοπόρος για τα ελληνικά δεδομένα διοργανώνοντάς τη με επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά.»

Ένας… “μισός” Μαραθώνιος μέσα στη νυχτερινή πόλη και ζωή της Θεσσαλονίκης

afisa«Δεν είναι ένας αγώνας στον οποίο κυνηγάμε χρόνους ρεκόρ, αλλά σε αυτό τον Ημιμαραθώνιο δίνουμε τη χαρά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών να περπατήσουν ή να τρέξουν στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης, την πιο ειδυλλιακή ώρα της ημέρας. Πέρυσι οι συμμετοχές άγγιξαν τις 3240, ενώ φέτος, μεταφέροντας την ημέρα του Ημιμαραθωνίου από Κυριακή σε Σάββατο αναμένεται να φτάσει και τις 8000!!! Δεν είναι ένας απλός αγώνας που θα διαρκέσει κάποιες ώρες. Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που βγάζει την πόλη μας προς τα έξω, πράγμα που το έχει ανάγκη», ήταν μερικά από τα λόγια του κ. Γιάννη Ποδιώτη, Γεν. Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ο Γεν. Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος, με άκρατο ενθουσιασμό και αισιοδοξία, ανέφερε τα οφέλη του αθλητισμού τόσο για τον απλό κόσμο αλλά ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους που πάσχουν από κάποια ασθένεια. Τόνισε τον σκοπό της διοργάνωσης που δεν είναι άλλος από το να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους με τον αθλητισμό αλλά και μεταξύ τους. «Μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε περνώντας καλά, γιατί ο αθλητισμός ψυχαγωγεί, ενώ παράλληλα βοηθάμε κοινωνικούς φορείς που έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Μέρος των εσόδων πρόκειται να διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ, στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στον ΔΕΣΜΟ, Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, στην Α21 Campaign και στη ΛΜΑΨΗ. Δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να αποδράσει και συγχρόνως αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις φέρνοντας μάλιστα θεαματικά αποτελέσματα».

Thessaloniki's night run 21oct2012 by Giorgos Zachos (22)

Κι αν το σκέφτεσαι ακόμη, σου δίνουμε 7 λόγους για να δηλώσεις συμμετοχή:

  1. Η απαράμιλλη ομορφιά της φύσης
  2. Η ξεχωριστή εμπειρία της νυχτερινής διαδρομής
  3. Η διαρκής εμψύχωση των χιλιάδων θεατών που θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης
  4. Η άριστη ποιότητα του οδοστρώματος
  5. Οι ιδανικές καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο, αφού σύμφωνα με έρευνα τα τελευταία 17 χρόνια, μόνο 3 βροχοπτώσεις έχουν παρατηρηθεί τη συγκεκριμένη ημέρα
  6. Η πιστοποίηση διαδρομής από την IAAF για τον Ημιμαραθώνιο και το δρόμο των 5000 χλμ. και η ηλεκτρονική χρονομέτρηση και των δύο.
  7. Το επίσημο μετάλλιο της διοργάνωσης και το αναμνηστικό δίπλωμα στους δρομείς που θα τερματίσουν. Δώρο με κάθε συμμετοχή επώνυμο συλλεκτικό t-shirt της διοργάνωσης και φωσφορούχο βραχιολάκι.

Η διοργάνωση είναι η μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα και περιλαμβάνει δύο δρομικά αγωνίσματα: τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21,1 χλμ και τον αγώνα δρόμου 5 χλμ.

Εκτός του αθλητικού, η διοργάνωση δια των παράλληλων εκδηλώσεων έχει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό χαρακτήρα, φιλοδοξώντας να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη το Φθινοπωρινό κέντρο αθλητικού τουρισμού και προορισμού, επισκεπτών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν! Γίνε κι εσύ δρομέας στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες για τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης στο www.thesshalfmarathon.org

Ζωή Καρασουλτάνη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.