A Real RoadStory – Εσύ τι είδους shopper είσαι;

ShoppingTherapy. Το μαγικό αυτό χαπάκι που καταπίνεται με καφέ και τουλάχιστον δυο σακούλες σε κάθε χέρι. Μπορεί στις εποχές που ζούμε να έχουμε ελαττώσει τη δόση, αλλά οι φανατικές του είδους αρνούνται να παραιτηθούν πεισματικά. Ακόμα όμως και εντός της ομάδας των φανατικών υπάρχει διαφοροποίηση σε κατηγορίες, τις τρεις βασικές από τις οποίες θα μελετήσουμε σήμερα.

Κατηγορία 1η: Η της βιτρίνας

vitrina

Είναι η τύπισσα που λατρεύει να θαυμάζει βιτρίνες, αλλά ασφυκτιά στην ιδέα του δοκιμαστηρίου. Ιδανικά θα ήθελε να ζει σε έναν κόσμο που όλα τα ρούχα θα ταίριαζαν γάντι πάνω της και θα μπορούσε αυτόματα να έχει ό,τι της κάνει κλικ στη σακούλα της, απλά με ένα βλέμμα. Έχει αγοραφοβικές τάσεις και παραιτείται από το έργο όταν δεν χωρά να περάσει από τους διαδρόμους. Τείνει να ψωνίζει και από το διαδίκτυο. Παίρνει βιαστικές αποφάσεις, πολλές φορές χωρίς καν να κοπιάσει στο δοκιμαστήριο για αυτό και αρκετά από τα αποκτήματά της πέφτουν σε χειμερία νάρκη στη ντουλάπα της.

Κατηγορία 2η: Η μανιακή

shopping therapy

Ζεί για να ψωνίζει. Γνωρίζει με λεπτομέρεια σε ποια γωνίτσα κάθε μαγαζιού κουρνιάζει το υποψήφιο απόκτημά της και είναι σε ετοιμότητα να το κρεμάσει στη ντουλάπα της μόλις γεμίσει το πορτοφόλι. Συχνά ανακαλύπτει κρυμμένους θησαυρούς που είχε ξεχάσει ή είχαν κρυφτεί από τον όγκο. Αγαπημένη της λέξη η «εκπτώσεις» και μισητή της φράση η «δεν υπάρχει νούμερο». Καταθλίβεται σε περιόδους αφραγκίας ενώ αδημονεί να προκύψει έξοδος για να λανσάρει τα newentries της γκαρτναρόμπας.

Κατηγορία 3η: Η αναποφάσιστη

anapofasisti

Αυτή η τύπισσα ΔΕΝ θέλει πραγματικά να ψωνίσει και το αγνοεί ακόμα και η ίδια. Κυκλοφορεί πάντα σετάκι με την κολλητή, τη μαμά ή το boyfriend (τους οποίους συμπονώ) και εύχομαι καλή λευτεριά. Εκμεταλλεύεται στο έπακρο την παροιμία “Oπελάτης έχει παντα δίκιο” και απαιτεί από την πωλήτρια να δοκιμάσει ότι έχει βάλει στο μυαλό της σε όλα τα χρώματα και μεγέθη. Για λόγους μοναδικότητας βέβαια ποτέ δεν της αρμόζει τέλεια τίποτε. Αν το συγκρίνει μάλιστα και με το αντίστοιχο που είδε στο προηγούμενο μαγαζί και με αυτό που ενδεχομένως θα δει στο επόμενο, περίμενε να ψωνίσετε την επόμενη εβδομάδα. Αέναη γκρίνια σε περιμένει σε περίπτωση που τη συμβουλέψεις να αγοράσει κάτι και στο επόμενο τετράγωνο δει το συνολάκι των ονείρων της. Για αυτό σου λέω, φρόντισε να βάλεις μάθημα κινέζικων ή επίσκεψη πολυαγαπημένης θείας στο πρόγραμμά σου πριν την συνοδέψεις.

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας πότε διακριτικά, πότε με ύφος περπατημένης σταρ, πότε υστεριάζοντας.

Εσύ τι είδους shopper είσαι;

Κατερίνα Βασιλείου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.