A Real RoadStory – Ναταλία, ο άγγελος μέσα της

Το όνειρο της Ναταλίας ήταν ένας κόσμος πλασμένος από πουπουλένια σύννεφα, όπου όλα θα κυλούσαν αρμονικά και ομαλά. Η δικαιοσύνη σαν έννοια της κέντριζε το ενδιαφέρον και ήθελε όλος ο κόσμος να είναι χαμογελαστός, χαλαρός και ελεύθερος. Αρκετά πλατωνική και ιδεαλίστρια από μικρή, δεν νομίζετε; ‘Εκλεινε τα γκριζοκαστανά μάτια της, τα οποία στο φως του ήλιου τρεμόπαιζαν με τις ακτίνες και άλλαζαν χρώμα σαν πολύτιμα και ιδιαίτερα πετράδια και σκεφτόταν πολύ…

reachout

Ταξίδευε με τη φαντασία της σε κάστρα, όπου οι ιππότες την περίμεναν κρατώντας εβένινα πέπλα και ρόδα για να την καλωσορίσουν στον υπέροχο και μυστηριώδη κόσμο τους.

Τα πάντα γι’ αυτό το πλάσμα ήταν έρωτας. Όπου κι αν έστρεφε το βλέμμα της αναζητούσε εναγωνίως την ομορφιά. Η ασχήμια την τρέλαινε, κακοποιούσε τις αισθήσεις της και η αποστροφή της ήταν έκδηλη σε όλο της το μεγαλείο. ‘Ηθελε να είναι η πιο όμορφη και η πιο καλή κι έκανε τα πάντα γι’ αυτό. Έπαιζε το ρόλο της καλής μαθήτριας, του καλού παιδιού για τους γονείς της, της καλής φίλης. Βαθιά μέσα της αποζητούσε τη τελειότητα με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που την οδήγησε στην εσωστρέφεια και την αναζήτηση της τελειότητας, μιας έννοιας που όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε δεν υφίσταται για τα πλάσματα που είναι φτιαγμένα από σάρκα και αίμα;

Η Ναταλία λάτρευε το χορό και την εξωστρέφεια, περπατούσε καμαρωτά και ήταν ζωηρή και χαρούμενη, δίχως ίχνος απαισιοδοξίας στα μικρά γκριζωπά ματάκια της. Χαίρονταν οι άνθρωποι να την παρατηρούν και να την ακούν, αποτελούσε όαση ζωής και πηγή θετικής ενέργειας. Ναι, αρκούσε να χαμογελάσει και να κάνει τις ολόδικες της γκριμάτσες, για να προκαλέσει τη ζωντάνια και την ευθυμία. Σαν ένα ελαφάκι που περπατά και μπορεί, χωρίς να το συνειδητοποιεί το ίδιο, να σκορπά κύματα αναζωογόνησης και ευτυχίας στους παρατηρητές του και να διαγράφει την πορεία του μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Ξεδίπλωνε το χαρακτήρα της και έχτιζε την προσωπικότητά της μέρα με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή.

Όμως τα ήθελε όλα και ήταν ανυπόμονη. Πάρα πολύ ανυπόμονη. Από πολύ μικρή ηλικία είχε ερωτευτεί τον μεγαλύτερό της κατά 13 χρόνια Αλέξανδρο και όποτε τον έβλεπε τον ποθούσε. Βέβαια, δεν ήταν σε θέση να καταλάβει τι είναι αυτό που συμβαίνει στην  μικρή καρδιά της, που χτυπούσε σαν ένα υπερκουρδισμένο και υπερδραστήριο ρολόι, έτοιμο να εκραγεί σε κάθε αντιστάθμισμα των βλεμμάτων τους. Τα περισσότερα βράδια στριφογυρνούσε στο ροζ κρεβατάκι της με τις ιπτάμενες μέλισσες και μόλις ξημέρωνε έπαιζε με όλο της το είναι. Το αγαπούσε το παιχνίδι, και ειδικά  ό,τι είχε να κάνει με παιχνίδια μυαλού, όπως κάρτες, κατασκευές και απομνημόνευση. Έπαιζε για ώρες μόνη της και η αλήθεια είναι πως δεν της άρεσε να μοιράζεται το χρόνο και τα παιχνίδια της, της έφτανε ο δικός της μικρόκοσμος, καμωμένος από φτερωτούς αγγέλους και νεράιδες, που τα ιριδίζοντα φτερά τους ανάδιναν μια θεσπέσια αύρα και την ταξίδευαν σε κόσμους πασπαλισμένους με χρυσόσκονη, ικανούς να την πλανέψουν και να την κρατήσουν δέσμια, χωρίς να θέλει να επιστρέψει ποτέ.

Ο Αλέξανδρος επισκεπτόταν πολύ συχνά τη μικρή Ναταλία, στο μέτρο που ήταν μακρινοί συγγενείς και η ίδια η Ναταλία το αγνοούσε. Της έφερνε δώρα και έπαιζαν μαζί ώρες ατέλειωτες. Μόλις τον αντίκριζε ή άκουγε το όνομά του, πετιόταν από το κρεβατάκι, έβγαζε το μεσαίο ξύλο από το κρεβατάκι κι έτρεχε στην αγκαλιά του. Αισθανόταν πολύ όμορφα και ήθελε να μην τελειώνει το παιχνίδι τους ποτέ. Ένιωθε σαν πεταλούδα, που κόπιασε να βγει από το κουκούλι της και ανέπνεε αγάπη, χαρά και ζωντάνια, έτοιμη να πετάξει  σε κάθε μαγικό προορισμό που της επιφύλασσε η οργιώδης φαντασία της. Περίμενε πως σ’ εκείνους τους μυθικούς κόσμους θα πετούσε ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς. Δίχως όρια να της τσαλακώνουν τα φτερά και δίχως λογική, υποκινούμενη μόνο από το υπέρμετρο και χειμαρρώδες συναίσθημά της, όπου τα πάντα θα μύριζαν όμορφα, όλα τα πλάσματα θα ήταν όμορφα, θα υπήρχαν κήποι κατάφυτοι και γεμάτοι από χρώματα και αρώματα, ελαφάκια που θα έτρεχαν αμέριμνα και θα τα πλησίαζε προσφέροντάς τους τα χάδια της. Εκεί όπου ο τόπος θα έσφυζε από ζωή.

Μόνο που η μικρή Ναταλία αγνοούσε ότι η ζωή αποτελείται από δίπολα και αντιθετικές έννοιες-ζεύγη. Χωρίς την ασχήμια δεν υφίσταται η ομορφιά. Χωρίς το μίσος, δεν υφίσταται η αγάπη… Όλα αυτά θα τα ανακάλυπτε στην πορεία της ζωής της, μέσα από ποικιλόμορφα ταξίδια, τα οποία η ίδια δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα πραγματοποιήσει. Η μοίρα δεν στέλνει προάγγελους ποτέ. Σοφή και συνάμα σκληρή.

bouktsi

 

 

 

 

Αναστασία Μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.