A real StrangeStory – Μήπως δεν βλέπουμε τα σημάδια;

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2009 ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η τηλεοπτική σειρά Flash Forward. Εμπνευσμένη από το βιβλίο Flash Forward του Robert J. Sawyer.

flash

Στις 14 Μαΐου του 2010 ανακοινώθηκε από το κανάλι ABC, ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος, λόγω χαμηλής τηλεθέασης, με μια απλή και λιτή αναφορά. Στις 27 του ίδιου μήνα προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο.

Ποιο ήταν όμως το σενάριο;

Πως ξεκίνησε το πρώτο επεισόδιο;

Δυο πράκτορες του FBI, παρακολουθούσαν τρία άτομα ύποπτα για εγχώρια τρομοκρατία. Στην καταδίωξη που ακολούθησε, ο κεντρικός ήρωας ζαλίζεται και λιποθυμά μέσα στο αυτοκίνητο.

Όμως η λιποθυμία του μετατρέπεται σαν να βρίσκεται σε όνειρο και βλέπει εικόνες να τρέχουν. Καταστάσεις, πρόσωπα κλπ.

Όταν ξυπνά αντιλαμβάνεται ότι έχει εμπλακεί σε ατύχημα και προσπαθεί να βγει από το όχημα του. Ανακαλύπτει σύντομα ότι όλοι έχουν πάθει ατυχήματα και συγχρόνως όλη η πόλη!

flash 2 flash 3

Γυρίζοντας πίσω στα γραφεία του FBI, μαθαίνει πως όλος ο πλανήτης είχε «λιποθυμήσει», είχε πάθει black out για 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα!

Σε αυτό το χρονικό όλοι στον πλανήτη είχαν δει τι θα κάνουν, τι θα τους συμβεί στο μέλλον, τους επόμενους έξι μήνες από την ημέρα του black out. Κάθε άνθρωπος είδε 137 δευτερόλεπτα από την ζωή του και αυτοί που είδαν απλά σκοτάδι, καταλάβαιναν ότι απλά είχαν λιγότερο από έξι μήνες ζωής.

Βλέποντας όλη την σειρά, ανακαλύπτουμε πως κάποιοι είχαν οργανώσει το όλο black outμε τεχνητό τρόπο και όταν φορούσαν ένα δαχτυλίδι δεν «λιποθυμούσαν».  Στο τέλος ο πρωταγωνιστής φτάνει στην αλήθεια, βρίσκει όλα τα σημάδια στην λύση του black out. Δεν θα σας πω όμως παραπάνω γιατί ίσως κάποιοι δεν την έχετε δει την σειρά.

Το μυστήριο όμως είναι πως στη συγκεκριμένη σειρά, οι σεναριογράφοι, όπως και θα δείτε είχαν μεγάλη δόση φαντασίας, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι. Οι τοποθεσίες, η τεχνολογία του να δημιουργήσεις ένα black out δεν απέχει και πολύ από την αλήθεια.

flash 4

Στις 18 Ιουνίου του 2011, ανακοινώθηκε ότι υπήρξε μια μικρή βλάβη στο HAARP, ναι στο γνωστό μας όλο “Κέντρο Έρευνας Καιρού”. Μια μικρή γεννήτρια λειτούργησε παραπάνω από το κανονικό και δημιούργησε μια έκρηξη και καταστράφηκε χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μετά την έκρηξη, το “πρόβλημα” που δημιουργήθηκε με την επικοινωνία με τους δορυφόρους και το HAARP και τα δεδομένα που χάθηκαν ξέρετε πόσο κράτησε?

Ακριβώς 137 δευτερόλεπτα!

Ναι, 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα!

Την επόμενη ημέρα, σε αρκετές μέρες του κόσμου, αρκετοί άνθρωποι επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία και τους γιατρούς τους με πρόσχημα ότι είχαν πονοκέφαλο. Κάποιοι κάνουν και λόγω για λέξεις που τους έχουν μείνει στο μυαλό. Λέξεις όπως νερό – τώρα – ψηλά – μπορείς – εκεί. Σε διάφορα μέρη του κόσμου είχαμε μαζικούς θανάτους πτηνών από ανεξήγητα αίτια. Σε πολλές ακτές του πλανήτη είχαμε νεκρά ψάρια.

Δεν θα γράψω κάτι περισσότερο….σας προτρέπω να δείτε την σειρά Flash Forward που κόπηκε για την “χαμηλή τηλεθέαση”, άσχετα εάν τα νούμερα είχαν φτάσει στην μέση της σαιζόν στο 55%-60%. Μερικές φορές, κάποιοι κρύβουν σε φανερό σημείο αυτό που θέλουν να δείξουν, αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε.

18 Ιουνίου του 2011 θυμάστε κάτι το ασυνήθιστο;

Σας έχει κολλήσει στο μυαλό κάποια λέξη ή κάποιος ήχος;

Θωμάς Παντζιάλας

 

 

Θωμάς Παντζιάλας
tpantzialas@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.