[RoadStory] Τέσσερις τύποι οδηγών που πρέπει να αποφύγεις..!!

Μπορεί το οδικό δίκτυο να μην είναι ιδανικά πλασμένο, αυτό όμως δεν δικαιολογεί την άστατη οδηγική συμπεριφορά τους. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Οδηγοί που διεκδικούν επάξια το κορνάρισμα και τη βρισιά σου. Οδηγοί που εύχεσαι να μη διασταυρωθούν οι δρόμοι σας, γιατί μετά τη συνάντηση πολύ πιθανό να έχεις να αφηγηθείς ένα όχι και τόσο ευχάριστο roadstory…

Ο άρχοντας

Είναι ο τύπος που οδηγεί σαν να μην υπάρχει αύριο, συνήθως με συνοδηγό την ταχύτητα. Του ανήκουν όλοι οι δρόμοι ακόμα και αυτοί του αντίθετου ρεύματος, μα και πεζόδρομοι και πεζοδρόμια. Γνωρίζει λεπτομερώς τον Κ.Ο.Κ., αλλά τον αγνοεί επιδεικτικά γιατί θεωρεί ότι πολύ απλά η οδηγική του εμπειρία τον υπερβαίνει. Είναι αυτός του οποίου το κορνάρισμα ακούγεται πρώτο στο «πρασινισμένο» φανάρι. Ανεβάζει πυρετό στην κίνηση και με την πρώτη ευκαιρία στολίζει με -όχι κολακευτικούς- χαρακτηρισμούς  τους οδηγούς που στέκονται εμπόδιο στις αυθαιρεσίες του. Απιάστο ονειρό του να πιεί σαμπάνια παρέα με τον Hamilton, έστω και από το τρίτο βάθρο του νικητή στη Formula1. Θα τον αναγνωρίσεις εύκολα από τις δεκάδες λακκούβες που κοσμούν το βασανισμένο του όχημα. Κράτα τον σε απόσταση σε περίπτωση που δε θες το αυτοκίνητό σου να μοιάσει στο δικό του.

Η λαίδη

Σοφερίνα γένους θηλυκού. Η παράδοση που θέλει τη γυναίκα να οδηγεί με το σώμα κοντά στο τιμόνι και το κεφάλι κολλημένο στο παρμπρίζ αποτελεί παρελθόν. Η σύγχρονη γυναίκα αν μη τι άλλο οδηγεί με στυλ και αέρα μεν, με τα γνωστά και συνήθη οδηγικά πταίσματα της δε.  Δεν αγαπά την ταχύτητα, αφήνει αποστάσεις ασφαλείας, είναι προσεκτική και προσηλωμένη. Είναι ο μοναδικός τύπος οδηγού που σταματά σε διαβάσεις και στοπ. Παρόλα αυτά καταφέρνει και αποσπά σχόλια του τύπου «Νύχτα το πήρες το δίπλωμα» και «Πλύνε καλύτερα κανένα πιάτο» για τον απλούστατο λόγο ότι υστερεί στη χωροταξική αντίληψη. Στατιστικά και μόνο ο πιο συνήθης λόγος καθυστέρησης μιας ουράς οχημάτων είναι το παρκάρισμα γυναίκας οδηγού, για αυτό και οδηγεί μικροσκοπικά σε έντονους χρωματισμούς οχήματα. Στο φανάρι βρίσκει τον χρόνο για κούρες ομορφιάς το αποτέλεσμα των οποίων εκμεταλλεύεται σε περίπτωση που την σταματήσει τροχονόμος. Στο άκουσμα της λέξης «K.O.K.» συχνότερα φαντάζεται σοκολατοειδές γλύκισμα. Θα την αναγνωρίσεις εύκολα από το μέγεθος του αυτοκινήτου της, αλλά και από τον οδηγικό «πουριτανισμό» της. Είναι ένα είδος ακίνδυνο, πρόσφερέ της ένα χέρι βοηθείας αν χρειαστεί.

Ο υπερήληξ

Οδηγική συμπεριφορά που συχνά συγχέεται με αυτή της «λαίδης». Άλλωστε είναι γνωστά τα στοιχήματα μεταξύ οδηγών και συνοδηγών για το αν ο οδηγός του οχήματος που μπλοκάρει την κίνηση είναι γυναίκα ή παππούς. (Ενημερωτικά, τις περισσότερες φορές γυναίκα είναι!) . Καθυστερεί στο φανάρι εξαιτίας χαμηλών αντανακλαστικών, αλλά και του οχήματος τύπου αντίκα. Δεν επιχειρεί ποτέ προσπέραση και δεν ανάβει φλας, ακόμα και αν αυτό λειτουργεί. Τα υβριστικά σχόλια των υπόλοιπων οδηγών τον αφήνουν παγερά αδιάφορο, γιατί απλά δεν τα ακούει. Θα τον αναγνωρίσεις από το συνομήλικο σχεδόν αυτοκίνητό του, αν και φήμες λένε πως έχει εκμοντερνιστεί και κυκλοφορεί μέχρι και σπορ διθέσιο.

Ο πλανόδιος Dj

Και να μην τον βλέπεις, σίγουρα τον ακούς! Ο τύπος οδηγού που έχει βαλθεί να σου επιβάλλει τις μουσικές του προτιμήσεις. Δεν βιάζεται, σε αφήνει να απολαύσεις τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο ρεφρέν. Απεύχεσαι να βρεθείς δίπλα του στο φανάρι και απορείς με την ανθεκτικότητά του στα ντεσιμπέλ. Δεν έχει καλύτερο από το να τον κοιτούν περαστικοί και λοιποί οδηγοί. Στο πέρασμά του είσαι σε θέση να ακούσεις μέχρι και τα τζάμια των παραθύρων του αυτοκινήτου του που τρίζουν. Ο πλανόδιος DJ δεν έχει συγκεκριμένο προορισμό, θα τον πετύχεις μάλιστα να περνά πολλές φορές από το ίδιο σημείο, ακούγοντας το ίδιο κομμάτι (κατά προτίμηση ελαφρολαικό). Θα τον αναγνωρίσεις καθώς ακούγεται από χιλιόμετρα. Έχε τον από μακριά αν επιθυμείς μια ομαλή περιπλάνηση στους δρόμους δίχως εντάσεις και εκνευρισμούς.

Τους είδες, τους αναγνώρισες…καλό θα ήταν να στρίψεις στο πρώτο στενάκι που θα βρεις μπροστά σου. Μήπως όμως αναγνωρίζεις τον εαυτό σου ανάμεσα σε αυτούς; Χρειάζεται προσοχή, η οδήγηση είναι ένα παιχνίδι ομαδικό και επικίνδυνο ενίοτε!

Κατερίνα Βασιλείου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.