Αναζωογονητική απόδραση στην Αράχοβα λίγο πριν το Πάσχα

Μπορεί στο μυαλό των περισσοτέρων να είναι χαρακτηρισμένη ως η «Βασίλισσα του χειμώνα», η «Μύκονος του χειμώνα» και γενικώς να της έχουν αποδοθεί… χειμωνιάτικοι προσδιορισμοί, η αλήθεια είναι ωστόσο ότι η Αράχοβα έχει πολλά να προσφέρει ως τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου.

Η γραφικότητα της και ο καθαρός και συνάμα αριστοκρατικός αέρας που αποπνέει την τοποθετούν στις κορυφαίες θέσεις κάθε λίστας κοντινών αποδράσεων από την Αθήνα (και όχι μόνο).

Και σίγουρα όχι αδίκως αφού η «Αρχόντισσα του Παρνασσού» – να άλλος ένας προσδιορισμός – είναι αποφασισμένη να μη σε προδώσει ποτέ!

Έτσι, σε μια τέτοια αναζήτηση προορισμού μερικά Σαββατοκύριακα πριν το Πάσχα, ο δρόμος έμοιαζε… μονόδρομος!

Τι κι αν τα χιόνια είχαν λιώσει και το τοπίο σε ελάχιστα πράγματα θύμιζε τον χριστουγεννιάτικο ορεινό παράδεισο… η επιλογή κάθε άλλο παρά ατυχής αποδείχθηκε!

Σαφώς ο κόσμος ήταν λιγότερος – κάτι που για άλλους είναι καλό και για κάποιους έως και δυσάρεστο – σίγουρα όμως το δεδομένο της ελευθερίας των επιλογών και της άνεσης στις… εσωτερικές μετακινήσεις υπερισχύει συναισθηματικά ακόμη και στους πιο «δύσκολους».

Για την διαμονή μου, αυτή τη φορά, επέλεξα το «VIP Chalet 4 Εποχές» στο Λιβάδι, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα αυτοτελών – ανεξάρτητων σαλέ στην περιοχή, υψηλής αισθητικής που διατηρεί το παραδοσιακό στοιχείο με την πέτρα και το ξύλο να κυριαρχούν στον χώρο.

Όσο για φαγητό μια από τις all time classic επιλογές (των τελευταίων τουλάχιστον χρόνων) το γαλλικό Restaurant Bar «Le Sapin» με τον έναν εκ των ιδιοκτητών, Χάρη Σπύρου, γνωστό επίσης για το «Zurbaran» στο Κολωνάκι και όχι μόνο, να αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά άψογος οικοδεσπότης.

Μια ανάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο επιβαλλόταν έστω κι αν στα σχέδια μου αλλά και σε αυτά της παρέας δεν υπήρχε το… σάρωμα των πιστών με την κλασική έννοια αλλά μια απολαυστική «εναέρια» ξενάγηση – περιπολία.

Τέλος, πριν σημάνει απόγευμα Κυριακής μια βόλτα στους κοντινούς Δελφους με τον διάσημο ανά τον κόσμο αρχαιολογικό χώρο ήρθε για να ολοκληρώσει μια σύντομη μεν, άκρως αναζωογονητική δε, απόδραση από την πόλη και τους παρανοϊκούς ρυθμούς της.

I will be back soon, σε άψογα ελληνικά!

InstaΔιαγωνισμός: Κερδίστε ένα μοναδικό τριήμερο στο υπερπολυτελές «VIP Chalet 4 Εποχές»

 

Θάνος Βάγιος

Facebook: Thanos Vagios

Instagram: @Tvagios

Email: athanasiosvagios@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.